Totul despre frumoasa Anna Kournikova: virusul rusesc din tenis

28 mai, 2015
anna kournikova wimbledon1997 rexfeatures 869768a jpeg

Înaintea Mariei Sharapova a fost ea. Iar când vorbim despre blonda cu ochi mari, albaştri, şi părul prins în cozi lungi, împletite, nu ne limităm doar la performanţele ei sportive. Vorbim, mai ales, de frumuseţea celei care a cucerit lumea tenisului

Înaintea Mariei Sharapova a fost ea. Iar când vorbim despre blonda cu ochi mari, albaştri, şi părul prins în cozi lungi, împletite, nu ne limităm doar la performanţele ei sportive. Vorbim, mai ales, de frumuseţea celei care a cucerit lumea tenisului cu precizia unui atac cibernetic…

Data naşterii: 7 iunie 1981

Locul naşterii: Moscova

Înălţime: 1.73 m

Bani câştigaţi din premii: 3.584.662 dolari

Titluri WTA la dublu: 16

Turnee de Mare Şlem la dublu: Australian Open (1999, 2002)

„Anna Kournikova/Fato, vreau să te cunosc/Anna Kournikova cu ochi atât de albaştri/Dacă nu era tenisul nu te ştiam…“ Este traducerea aproape fidelă a unui cântec dedicat rusoaicei de către rockerii de la Binge şi cireaşa de pe tortul popularităţii excesive a acestei foste sportive, pe la începutul anilor 2000. Să ne-nţelegem, în acele vremuri, numele ei era căutat la ordinea zilei pe Google. Şi nu, nimeni nu era interesat de rezultatul vreunui meci de tenis, ci doar de poze sexy care o includeau. Avantaj Kournikova. Dar trebuie să ne facem datoria şi să vă avertizăm că eroina materialului nostru nu aduce în… avantajul ei şi o carieră sportivă pe măsura celebrităţii de care se bucură şi azi (deşi s-a retras de 12 ani!!!). Ei bine da, această Britney Spears a tenisului este una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis din toate timpurile, deşi nu a câştigat niciun turneu WTA la simplu! La dublu, s-a descurcat, însă, mult mai bine.

Povestea Annei Sergeyevna Kournikovaîncepe pe 7 iunie 1981, la Moscova, într-o familie cu pedigri sportiv, şi anume părinţi care au excelat în discipline diferite: tatăl Sergei Kournikov, fost campion la lupte greco-romane, iar mama Alla, fostă alergătoare în proba de 400 de metri, la atletism. Chiar şi fratele ei mai mic, Allan, se descurcă de minune în sportul practicat, golful, fiind campion mondial la juniori.

„Eram tineri şi ne plăcea să ducem o viaţă sănătoasă, sportivă, aşa că Anna a crescut într-un mediu bun încă din primii ani“, îşi aminteşte tatăl Sergei. Păcat că acest mediu sănătos a fost înlocuit cu unul nociv, atunci când faima şi banii au început să-i ia minţile puştoaicei deosebit de talentate, ce-I drept. Căci Anna şi-a început călătoria spre glorie cu rezultate sportive promiţătoare, după ce a luat drumul Americii, alături de familia sa.

Fostă campioană mondială de juniori, rusoaica a debutat în tenisul de performanţă la doar 14 ani, pentru ca, un an mai târziu, să ajungă până în turul patru al unui turneu de Mare Şlem, cel de la US Open şi să fie numită nou-venita anului în circuitul femin de tenis.

image

Mai mult, la Wimbledonul din 1997, Kournikova face istorie, devenind a doua jucătoare de tenis din era open care ajunge în semifinale, la debutul în acest turneu. Şi rusoaica încă deţine recordul pentru cea mai tânără semifinalistă din istoria Wimbledonului, la vârsta de doar 15 ani. Anna era pe val, însă culmea succesului ei sportiv s-a înregistrat pe 20 noiembrie 2000, când rezultatele au propulsat-o între cele mai bune zece jucătoare din lume, mai exact pe locul 8 mondial. Trofee, cupe şi-alte platouri care se oferă la turneele de tenis a colecţionat din meciurile ei de dublu, în acest clasament reuşind să atingă chiar şi locul 1 mondial, în anul 1999. Cu elveţianca Martina Hingis, partenera ei de dublu, a reuşit Anna cele mai mari succese, şi anume titluri de Mare Şlem la Australian Open, în 1999 şi 2002. Erau denumite Spice Girls ale tenisului. Iar jumătatea rusă a fetelor picante începea să-şi impună dominaţia şi-n showbiz. La vârsta de 19 ani, primeşte un rol minor, dar destul de vizibil, în filmul „Me, Myself &Irene“, şi anume pe cel al unui manager de hotel. Un alt rol, care avea să-i definească viaţa personală, este cel al iubitei lui Enrique Iglesias în videoclipul acestuia, „Escape“.

Anna era ca un virus. La propriu, chiar, dacă ne amintim ce pagube a făcut „viermele“ care îi purta numele, în 2001, printre calculatoarele de parte bărbătească. La câteva ore după ce acesta a fost distribuit de creatorul său, Jan De Wit, în forma unui mail cu pozele Annei în ataşament, s-au înregistrat mii de cereri de programe antivirus. Semn că mii de bărbaţi şi-au virusat calculatorul, încercând s-o vadă pe Anna goală.

Cât de ironic sună în acest context faimoasele cuvinte ale blondei: „Sunt ca un meniu la un restaurant scump. Poţi să te uiţi la mine, dar nu-ţi permiţi să mă ai“.

image

Lumea nu se mai sătura de păpuşa Barbie din tenis şi farmecul ei rece, rusesc, avea să-i aducă titlul (nu, nu e vorba de tenis) de cea mai sexy femeie din lume, în topul FHM din anul 2002.

Avea să fie un an cu conotaţii triste pentru frumoasa rusoaică, nevoită să agaţe racheta în cui prematur, la doar 21 de ani, vârstă la care alte sportive de-abia se fac cunoscute în tenisul mare. Afecţiunile cronice ale spatelui şi ale coloanei vertebrale, inclusiv o hernie de disc, au scos-o definitiv din joc.

Cu toate acestea, rămânem şi astăzi c-o întrebare: a fost sau n-a fost… Anna o mare sportivă? Dac- ar fi să luăm în considerare topurile realizate de canalul TV sportiv ESPN, printre care şi cel al celor mai supraevaluaţi sportivi din lume, în care rusoaica a ocupat primul loc, răspunsul este evident. Dacă i-am întreba, însă, pe cei care continuă să-i dea search pe Google (până în 2008, a fost cea mai căutată atletă de pe Internet), răspunsul ar fi altul.

„Sunt frumoasă, faimoasă şi fermecătoare“, este, dacă vreţi, şi răspunsul Annei, care nu mai are nevoie de alte comentarii…

image

Afaceri private

Bărbaţii au fost dintotdeauna călcâiul lui Ahile în ceea ce-o priveşte pe frumoasa rusoaică şi, poate, motivul lipsei de consistenţă în cariera ei sportivă. Mai întâi, numele acestora au avut origini slave. Jucătorul de hochei Sergei Fedorov pretinde chiar că i-a fost soţ, între 2001 şi 2003, ceea ce face din Anna o mireasă foarte tânără, de doar 19 ani. Şi o căsnicie pe care rusoaica nu a confirmat-o atunci şi n-o face nici azi. Pavel Vladimirovich Bure este un alt nume rusesc şi alt jucător de hochei cu careKournikova s-ar fi încurcat, culmea, pe când forma un cuplu cu rivalul Sergei, cu un an înainte să se „mărite“. O salată rusească din care tenismana a ieşit la sfârşitul anului 2001, când l-a întâlnit pe cavalerul ei spaniol, Enrique Iglesias. Şi o nouă relaţie pe care sportiva n-a confirmat-o sau negat-o niciodată, preferând s-o lase în coadă de peşte. Spaniolul nu ne-a ajutat nici el, căci, dacă în 2008 declara pentru „Daily Star“ că s-a căsătorit cu Anna cu un an înainte, apoi s-au despărţit, anul acesta îi vedem din nou împreună, mai fericiţi ca niciodată. Încurcate sunt căile amoroase ale Annei.

Foto: guliver/getty images/rex features/splash newsRecente pe Ok! Magazine

Alexandru Arsinel
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
tatoiu3 facebook jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
FotoJet (32) jpg
razvan41 jpg
John Travolta jpg
Gigi Hadid vs Camila Morrone la show ul Versace de la Milano   Profimedia jpg
Robin Wright a divortat de Clement Giraudet   Profimedia  (1) jpg