Totul despre Principele Nicolae

12 mai, 2015
10885337 837970052913388 3311013909789675502 n jpeg

E nelipsit de la evenimentele oficiale ale Casei Regale şi deja a atras simpatia tinerilor. Şi asta pentru că, în afară de titlul regal, are preocupări sportive şi se implică în diverse acţiuni sociale ce-i vizează pe copii şi pe tineri.

E nelipsit de la evenimentele oficiale ale Casei Regale şi deja a atras simpatia tinerilor. Şi asta pentru că, în afară de titlul regal, are preocupări sportive şi se implică în diverse acţiuni sociale ce-i vizează pe copii şi pe tineri.

Cine e Principele Nicolae?

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae este fiul Principesei Elena a României şi al profesorului doctor Robin Medforth-Mills.

image

Tatăl său,

, a fost profesor şi oficial al ONU. Din păcate, părinţii săi au divorţat în 1991, la opt ani după căsătorie, iar tatăl lui a murit în 2002.

Nicolae mai are o soră mai mică, Elisabeta Karina. După cum a declarat el însuşi, cel mai mult seamănă cu bunica sa pe linie paternă, Nora Medforth, care în tinereţe a fost o persoană dinamică, plină de energie.

image

Principele Nicolae al României s-a născut pe 1 aprilie 1985, la Geneva, în Elveţia, când a primit numele Nicholas (Nicolae) Michael de Roumanie Medforth-Mills. Când era copil, colegii de şcoală îl şicanau mereu din cauza zilei de naştere.

image

Nicolae a crescut în Durham, un orăşel cu numai 29.000 de locuitori, situat în nord-estul Marii Britanii. Românii au avut ocazia să îl vadă pentru prima dată în primăvara anului 1992, când Regele Mihai a venit să petreacă sărbătorile de Paşti în România.

Atunci, el l-a prezentat mulţimii care scanda şi flutura steguri pe nepotul său de numai şapte ani, de la un balcon al Hotelului Continental.

image

Potrivit CNN, aproximativ un milion de români veniseră atunci să îl vadă pe Rege, revenit în România după 45 de ani de exil. Peste ani, Nicolae avea să spună despre acest moment că a fost cea mai plăcută experienţă în România.

image

Pe parcursul liceului, Principele Nicolae a dobândit certificatul GCSE în matematică, franceză, germană, literatură şi limbă engleză, tehnologia informaţiei, geografie şi ştiinţe (chimire, biologie, fizică), iar apoi a absolvit şi nivelul avansat al GCSE („A-level”) în franceză, ştiinţa afacerilor şi educaţie fizică.

image

Până să se mute în ţară, tânărul a locuit la Londra, unde a studiat managementul afacerilor şi marketingul la Colegiul Royal Holloway din cadrul Universităţii londoneze.

În anul 2004, Principele a fost lider asistent al unei expediţii în Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe. În 2005, a locuit pentru 4 luni în Kenya şi a participat la o expediţie în Madagascar. În anul 2006, Principele a fost angajat în Kenya pentru a antrena trupele Armatei Britanice în Rafting.

În paralel cu studiile, principele Nicolae a lucrat pentru World Challenge, o companie care organizează expediţii educative pentru tineri, dar a avut şi diverse alte ocupaţii, precum chelner, angajat al lanţului de magazine Tesco şi figurant la filmări.

Principele Nicolae este pasionat de sport

Principele este pasionat de sport, practicând de-a lungul timpului fotbal, hockey, rugby, cricket, tenis, kayak, canoe şi ocazional tenis.

image
image
image
image

Totodată, Alteţa Sa şi împărtăşeşte interesul Regelui Mihai pentru maşini.

image

S-a plimbat prin Madagascar, Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Kenya, Thailanda, dar şi prin Statele Unite, Franţa, Spania, Cehia, Italia, Danemarca, Ungaria, Elveţia, Germania, Olanda sau Austria.

Nicolae, Principe al Casei Regale române

El a devenit a devenit Principe al României cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală la 1 aprilie 2010, conform Statutului Casei Regale, promulgat de Regele Mihai la 30 decembrie 2007.

image

Nicolae e în prezent al treilea în ordinea de succesiune la tronul României conform ultimului Statut regal din 2007, un act considerat de unii ca fiind nedemocratic, cu însemnatate eminamente simbolică, în absenţa aprobării Parlamentului, prin comparaţie cu Legea vechiului Statut din 1884, pe care încearcă să îl înlocuiască. În schimb, conform ultimei Constituţii regale democratice, cea din 1923, Nicolae este exclus de la succesiune.

image
image

Activitatea Principelui Nicolae în România

Începând din 2010, Principele a realizat vizite în oraşe precum: Bacău, Iaşi, Tulcea şi Delta Dunării, Buzău, Râmnicu Sărat, Craiova, Galaţi, Brăila, Piatra Neamţ, Slatina, Alexandria, Alba Iulia, Sinaia, Calafat, Cugir, Sibiu, Cluj.

image
image
image

Activitatea caritabilă a Principelui cuprinde colaborarea cu Şcoala Britanică din Bucureşti, într-un proiect pe teme ecologice, şi susţinerea organizaţiilor de mediu ,,Mai Mult Verde” şi „Tăşuleasa Social”.

image

Principele Nicolae a acordat Înaltul Patronaj proiectului „Platet BSB” derulat de British School of Bucharest.

Tot Alteţa Sa a fondat Asociaţia Curtea Veche, căreia i-a acordat Înaltul Patronaj şi pe care o coordonează în mod direct. În cadrul asociaţiei, a fost creat un proiect de încurajare a cititului în rândul copiilor, prin promovarea în medii defavorizate a “Cărţilor copilăriei”.

image

În ultima vreme, Principele Nicolae s-a făcut remarcat printr-o serie de campanii personle, care i-a vizat în principal pe cei mici.

image

Cea mai nouă dintre ele s-a transformat într-o aventură unică: 11 zile şi peste 1.000 de kilometri pe bicicletă pentru a-i convinge pe copii şi părinţi cât este de importantă lectura. În câteva oraşe, nepotul Regelui Mihai a donat cărţi copiilor nevoiaşi, în altele a încercat să convingă şi edilii să i se alăture în această caravană inedită.

image

Turul Principelui a avut loc pe parcursul a 15 zile şi s-a desfăşurat în mai multe etape: Sighetul Marmaţiei, Dej-Cluj-Napoca, Cluj-Alba Iulia, Alba Iulia-Sibiu, Sibiu-Braşov, Braşov-Sinaia, Sinaia-Bucureşti, Bucureşti-Călăraşi.

„Cea mai mare satisfacţie pe care am avut-o pe parcursul turului ciclist a fost aceea de a ne întâlni cu cei mici“, a spus Principele Nicolae. Lor, Alteţa Sa le-a oferit, de-a lungul turului, mii de cărţi cu poveşti.

Totodată, din banii adunaţi în caravană se vor cumpăra cărţi, se vor înfiinţa biblioteci şi cluburi de lectură pentru copiii din comunităţile nevoiaşe.

Duce o viaţă normală

După propriile declaraţii, duce o viaţă normală, fără pompa asociată de obicei Caselor Regale: iese în oraş cu prietenii, la film şi are o activitate intensă pe pagina de socializare.

image
image

De acolo am alfat că cel mai bun prieten necuvântător al său este un Jack Russell, pe nume Milo.

image
image

Cine este iubita Principelui Nicolae?

Cât despre iubită, Principele Nicolae a fost, timp de mai mulţi ani, logodit cu Rebeca Margareta Byatt, care a aflat că Nicolae este prinţ abia după două luni de când erau împreună.

image

Cei doi aveau gânduri de căsătorie, după terminarea studiilor, dar relaţia lor se pare că s-a încheiat.

De atunci, presa e mereu cu ochii pe odrasla regală, pentru a vedea cine este noua lui parteneră, multe tinere dorindu-şi să îi cucerească inima, aşa cum s-a văzut şi la Garden Party-ul din 10 mai.

Foto: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}