Totul despre Sandra Bullock - o viaţă care s-a abătut de la regulile Hollywoodului

6 septembrie, 2016
"The Heat" Photo Call   Sydney jpeg

De la America’s Sweetheart ghinionistă în amor, la o femeie împlinită pe toate planurile, drumul a fost mai sinuos decât am crede. O viaţă care s-a abătut de la regulile hollywoodiene şi a condus-o chiar unde şi-a dorit

Despre Sandra, rar s-a scris cu ace­eaşi poftă de senzaţional cu care alte staruri de calibrul ei ajung măritate şi însărcinate pe coperte­le tabloidelor. Abia de un an a revenit în atenţia paparazzilor, după ce relaţia cu un anume Bryan Randall a ieşit la iveală. Numărându-se, ca şi bunul ei prieten George Clooney, printre vedetele care ţin cu dinţii la viaţa privată, actriţa a ascuns cât a putut primele luni de cuplu cu un bărbat despre care ştia că va ajunge subiect savuros de bârfă. Un fo­tograf sexy de 50 de ani, cu alura de bad boy... ţintă sigură. „Un drogat şi un tată denaturat care şi-a lăsat fiica cu mama ei dependentă de heroină“, a fost exact unul dintre titluri, imediat după ce relaţia cu Sandra a fost deconspirată. Adevărul e cumva la mijloc, căci se întâmpla în tine­reţe – Bryan nu s-a mai atins de droguri după ce a fost la reabilitare şi o creşte responsabil pe Skylar (23), fiica sa, după ce mama şi bunica ei au murit. Cât des­pre el şi actriţă, se vorbeşte deja de nuntă. „Prietenii nu au mai văzut-o aşa de fericită pe Sandra, care e din ce în ce mai deschisă la ideea de a se căsă­tori din nou“, a admis un apropiat pentru E! News, recent.

Sandra şi Bryan, la Disneyland

Un subiect cu atât mai fierbinte cu cât bru­neta nu face parte din tiparul femeilor devo­ratoare de bărbaţi ori dependente de scandal. Sandra a avut dintotdeauna o fire prietenoasă şi lipsită de pretenţii, directă şi pragmatică, dar cu o forţă interioară şi un talent care i-au convins pe mai-marii filmului să o respec­te mai mult – şi să o facă una dintre cel mai bine plătite actriţe! Secretul „seducţiei“ stă, poate, în mediul atipic pentru Hollywood în care a fost crescută de părinţi – Helga Mathilde, cântăreaţă de operă germană, şi John W. Bullock, profesor de muzică american. Deşi s-a născut în Arlington, Virginia, pe 26 iulie 1964, primii 12 ani de copilă­rie i-a trăit perindându-se între Nuremberg, Ger­mania, şi Washington, învăţând pianul de la opt ani, studiind baletul şi cântând în corul de copii în producţiile mamei la Staatstheater Nürnberg, dar şi în Viena şi Salzburg, Austria. În adolescenţă s-a mutat în Washington, absolvind liceul în oraşul natal. Cum era cunoscută adolescenta Sandra? Ca actriţă, gimnastă şi majoretă, şi-acum iubind dan­sul: flamenco, salsa, tango...

Studiile s-au profilat pe actorie la Universita­tea din North Carolina – cursuri pe care nu le-a finalizat, plecând la New York să devină actriţă de teatru. Acolo, trecând de la televiziune la film, s-a îndrăgostit de Tate Donovan, cu care a jucat în Love Potion No. 9 (1992) – dar „poţiunea“ de iubire s-a consumat după patru ani şi-o logodnă. „Persoana care avea nevoie de mine cel mai mult a fost dintotdeauna persoana de care eram atra­să. Nevoile lui erau prioritare“, a povestit Sandra pentru People.

image

În 1994, cu Tate Donovan

Dezamăgirea personală avea să fie compensa­tă de succes profesional, un pattern care a urmă­rit-o toată viaţa. Câştigătorul de Oscaruri, Speed (1994), cu Keanu Reeves, a fost filmul cu care a devenit, practic, celebră. Era „America’s swee­theart“ şi una dintre cele mai populare actriţe graţie pragmatismului nemţesc şi totodată des­chiderii sale ca artist precoce. „Când mă chinu­iam să fiu actriţă la douăzeci de ani, am lucrat la un fast food Diane’s Uptown. Sincer, îmi plăcea să servesc la mese. N-am uitat cine eram şi de unde vin şi nu iau nimic de-a gata“, şi-a amintit ea des­pre anii ca barmaniţă şi chelneriţă.

La fel credea şi Matthew McConaughey, care i-a urmat lui Donovan, după ce-a jucat cu ea în pelicula din 1996, A Time to Kill. „Doar mă uitam la ea şi ziceam: wow! Dar nu e conştientă de cât de frumoasă e şi cât de mulţi oameni o adoră“. La rândul ei, Sandra explica ce se află dincolo de ima­ginea cu care a rămas fixată în mintea colegilor: „Sigur, sunt optimistă şi veselă, dar sunt şi fricoasă şi nesigură“. Cu texanul n-avea să se iubească prea mult, deşi se mutase în Austin, aproape de el. După un an, erau doar prieteni. Dar aşa a învăţat să-şi protejeze viaţa privată, căci nici despre relaţia de peste câţiva ani, cu cântăreţul Bob Schneider, una mult mai serioasă, nu se ştiu prea multe… „Spre deosebire de vedete, eu şi Bob avem o relaţie foar­te discretă. Ne trăim viaţa împreună fără grabă“, a spus chiar actriţa, care între timp trăia alt suc­ces cu comedia Miss Congeniality (2000). Personal, mi se pare rolul care i se potriveşte perfect: tipa deşteaptă şi sinceră, puternică şi de o frumuseţe naturală, rar câştigătoare într-o industrie superfi­cială. Cum era de aşteptat, în viaţa personală, ghi­nionul o urmărea, de data asta sub numele unui bărbat adorat şi-acum: Ryan Gosling, mai tânăr cu 16 ani, cu care a avut o relaţie secretă un an...

Cu Matthew McConaughey

Abia când a început o relaţie cu constructorul de motociclete Jesse James, devenit soţ din 2005, părea că a spart ghinionul şi a început perioada de glorie şi ca actriţă, nu doar ca soţie. Nimeni nu le-a dat şanse; Jesse avea trei copii cu două neveste (ultima fiind actriţă de filme porno şi stripteuză), Sandra era romantica incurabilă care credea în căsătorie pe veci. „Mereu am fost sceptică privind căsătoria, pentru că vreau să o fac o singură dată – şi ca la carte“ ori „singurul motiv pentru care nu m-am căsătorit încă e că o iau prea în serios“ sunt doar două dintre remarcele de dinainte de a se mărita, la aproape 41 de ani. Rolurile de succes, însă, înfloreau: The Lake House, din nou cu Keanu Reeves, Premonition, The Proposal... Aproape ca un blestem, apogeul carierei sale avea să coincidă cu o lovitură sub centură: divorţul. Sandra câştiga singurul Oscar din carieră pentru The Blind Side, ca cea mai bună actriţă în rol principal. La câteva zile după, afla că Jesse o înşelase cu mai multe femei. Spre deosebire de alte staruri fragile, bruneta nu a reprimat suferinţa neaşteptată. Şi-a anulat prezen­ţa la turneul de promovare a filmului motivând cu „motive personale neprevăzute“ şi a aşteptat, fără a scoate un cuvânt când Jesse şi-a cerut public ierta­re şi a negat aventurile într-un mod penibil. După alte două luni, s-a declarat divorţul. Şi, când toţi credeau că văd o femeie la pământ, Sandra Bullock devenea mamă pentru prima oară, adoptând pri­mul copil în secret, pe Louis Bardo Bullock – ea şi Jesse iniţiaseră adopţia patru luni mai devreme.

Sandra Bullock şi Jesse James, la Oscaruri

„Dintotdeauna am fost incredibil de ambiţi­oasă şi mi-era imposibil să mă relaxez“, a descris actriţa perioada de dinainte de Louis. „Simţeam că dacă îmi permiteam un minut să mă bucur de moment, ratam atât de multe. Acum atitudinea mea e mai relaxată. Dacă un film nu are succes, atunci asta e. Nimic din ce fac nu va schimba ceva. Am încetat să mă mai îngrijorez“. A func­ţionat pe toate planurile. După succesul din 2013 cu Gravity, alături de Clooney, cu Minions, căreia şi-a împrumutat vocea, ori Our Brand is Crisis, re­gizat de sus-menţionatul, urmează Ocean’s Eight – o parodie feminină a celebrei trilogii Ocean’s Eleven. Dar fericirea ei rămân copiii. Anul trecut, nu Bryan a fost secretul de care a ţinut cu dinţii, ci micuţa Laila, de patru ani şi jumătate, pe care a adoptat-o după ce a protejat-o obsedant de papa­razzi. „Mama m-a crescut încât să nu depind de vreun bărbat pentru nimic“, a spus actriţa, la trei ani după divorţ. „Poate c-am dus asta la extreme“. Dar poate chiar de asta avea nevoie pentru a-şi echilibra resorturile interioare, alături de cei doi copii. Iar cu Bryan, care se poartă impecabil cu ei, departe de lumina reflectoarelor, tabloul acelei fa­milii pentru totdeauna nu mai pare aşa departe.

foto: guliver/getty images/splash news, hepta, photoland/album/age fotostock, www.cienmagia.ro



Recente pe Ok! Magazine

Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg