Totul despre Shania Twain, prinţesa country a anilor ‘90

3 octombrie, 2016
CA Twain #1 GF  Country star SHANIA TWAIN––who is appearing at Academy of Country Music Awards––phot jpeg

După o copilărie traumatizantă şi o adolescenţă muncită pe brânci, cântăreaţa de origine canadiană n-a îndrăznit să spere la faimă şi bogăţie. Surprinzător sau nu, succesul n-a ocolit-o, însă a venit la pachet cu noi impasuri. Unele dintre ele, greu de relatat chiar şi pe portativ…

Shania Twain

Cea mai productivă perioadă din ca­riera sa de peste 25 de ani a avut loc în anii ’90, când Come on Over a devenit cel mai bine vândut al­bum al unei interprete feminine, iar melodiile ei country-pop, precum Man! I Feel Like a Woman şi That Don’t Impress Me Much, dominau clasa­mentele muzicale. Tot atunci a cunoscut Shania Twain (51) şi împlinirea personală. Sau, cel puţin, aşa credea ea. S-a căsătorit cu producătorul mu­zical Robert John „Mutt“ Lange, a adus pe lume un băieţel, Eja (14), şi s-a dedicat familiei trup şi suflet. Adică a renunţat la muzică şi s-a retras departe de tumultul showbiz-ului american, în­tr-un castel din Elveţia. Toate bune şi frumoase, însă povestea lor n-a avut un final fericit. Doam­na Lange a descoperit că Făt-Frumosul ei avea o aventură tocmai cu cea mai bună prietenă a ei. Şi-atunci totul s-a năruit. Din nou. Pentru că via­ţa a pus-o la încercare iar şi iar, chiar din fragedă copilărie.

Născută în Ontario, Canada, Eilleen Regina Edwards – cum se numeşte în acte – a cunoscut lipsurile materiale încă din primii ani de viaţă. Privaţi de resurse financiare, părinţii vedetei nu reuşeau să le asigure copiilor nici măcar strictul necesar. Drept urmare, a rămas pe umerii micuţi ai Shaniei povara de a-şi scoate familia din sără­cia lucie în care trăia. La numai 8 ani, se trezea în fiecare noapte la ora 1 ca să meargă să cânte în barul din apropiere. „Când mă întrebau oamenii ce vreau să fiu când o să mă fac mare, spuneam că voiam să fiu copil“, a mărturisit ea în autobio­grafia From this Moment On, lansată în 2011. Din bacşişurile primite reuşea să plătească facturile şi chiar să întreţină întreaga familie, însă grija zi­lei de mâine avea şi altă conotaţie în casa Twain, unde violenţa era la ordinea zilei. „Casa duduia din cauza ţipetelor şi a plânsetelor“, a declarat ea într-un interviu emoţionant oferit lui Oprah Winfrey. La numai 4 ani, a asistat la primul epi­sod violent între mama ei şi tatăl vitreg. „Tata i-a îndesat capul mamei în toaletă, iar eu am crezut că ea a murit atunci“, continuă vedeta confesiuni­le. La nici 10 ani, Shania a început să ia atitudine, să mai pareze din loviturile încasate de mamă. „Înveţi să trăieşti cu binele, dar şi cu răul. Când eşti copil, te agăţi instinctiv de tot ce-i bun“, con­chide ea.

Cu unul dintre cele cinci premii Grammy

Shania Twain a ajuns astăzi la 51 de ani

Lovitura de graţie a venit pentru Shania la 22 de ani. Atunci şi-a pierdut ambii părinţi într-un accident de maşină, iar ea a avut o premoniţie le­gată de această tragedie. Cu câteva luni înainte de accident, a visat cum i-a spus mama că va trebui să aibă grijă de cei trei fraţi ai ei. „Poate era doar simţul răspunderii, pe care l-am avut oricum de mică…“, explică ea. A continuat să cânte oriun­de putea găsi audienţă şi visa cu ochii deschişi la o carieră de backing vocal, nu îndrăznea mai mult. „Acolo unde m-am născut eu, ar fi fost de neimaginat să îmi propun să devin bogată“, spune emoţionată. Dar bogăţia şi faima aveau să devină realitate pentru ea. Presată de responsabilităţi, a mizat pe singurul talent pe care-l avea. Şi a ieşit în câştig. Caseta demo pe care şi-a făcut-o în 1987 i-a facilitat contractul cu casa de discuri Mercury Records din Nashville. Atunci s-a născut Shania Twain!

originar tatălui ei vitreg) şi i-a definit perfect drumul ascendent pe care pornise. În anii ce-au urmat, albumele

şi

au propulsat-o la sta­tutul de cea mai de succes canadiancă din lume (după Céline Dion) şi singura cântăreaţă care a obţinut trei discuri de diamant în Statele Unite. A câştigat cinci premii Grammy şi a devenit una dintre primele artiste country care au făcut – cu succes – tranziţia spre muzica pop. Retragerea ei în plină glorie a uimit întreaga lume, însă fanii vedetei s-au consolat cu ideea că idolul lor ducea o viaţă de vis în castelul ei elveţian. Nimic mai neadevărat! Mariajul ei cu Mutt dădea semne de epuizare, iar Shania găsea consolare doar în încurajările prietenei ei, Marie-Anne Thiébaud. Discuţia pe care a avut-o cu soţul confidentei ei, Frederic Nicolas Thiébaud, a trezit-o, însă, la re­alitate. El descoperise că soţia lui, adică cea mai bună prietenă a Shaniei, avea o aventură cu so­ţul cântăreţei şi, cum cei doi nu îndrăzneau să recunoască adulterul, i-a dat Fred vestea Sha­niei. „Eram pregătită să mor atunci, să mă culc şi să nu mă mai trezesc niciodată!“, a mărturi­sit Twain în autobiografie. Infidelitatea soţului a dus-o în pragul depresiei, însă trădarea celei mai bune prietene n-o poate ierta nici în ziua de azi. „Suferinţa nu discriminează. Nimeni nu poate scăpa de ceea ce i-e scris să trăiască“, afir­mă cu tâlc.

Cu Robert John Mutt Lange, soţul infidel

Şi, cum o suferinţă nu vine niciodată singu­ră, Shania a fost privată şi de cel mai de preţ dar al său, vocea. După divorţul care s-a pră­buşit peste ea după 14 ani de mariaj, Twain a rămas fără glas, pierdere devastatoare pentru un cântăreţ. Numeroşii medici care au consul­tat-o au depistat nu atât o cauză fiziologică, cât una psihologică. „Gândiţi-vă numai puţin: trac pe scenă, violenţă domestică, moartea părinţi­lor, grija zilei de mâine – atâtea feluri de teamă am cunoscut până acum. Nu-i de mirare că am ajuns să-mi încătuşez propria voce! Dar îmi do­resc mai mult ca orice să cânt din nou!“, a expli­cat vedeta.

În 2011, s-a căsătorit cu elveţianul Frederic Thiebaud

Ceea ce a şi făcut. Dar opt ani mai târziu. În tot acest răstimp s-a concentrat pe vindecarea pro­priului suflet. S-a apropiat tot mai mult de omul de afaceri elveţian Frederic Nicolas Thiébaud, care i-a devenit, în primă instanţă, prieten de încredere, după care, pe 1 ianuarie 2011, cel de-al doilea soţ. Cei doi miri au avut parte de o cere­monie romantică pe plajă, în Puerto Rico, unde şi-au declarat dragoste pe viaţă. „Am, în sfârşit, tot ce-mi pot dori de la viaţă!“, a recunoscut Twa­in pe site-ul care-i poartă numele. Sau poate că încă îi mai lipseşte ceva. Cel puţin aşa insinuau tabloidele americane la câteva luni de la nuntă, când aşteptau ca mireasa de 45 de ani să anunţe extinderea familiei. Fie că s-a confruntat sau nu cu infertilitatea, Shania pare acum mai fericită ca oricând. Împarte custodia lui Eja cu fostul ei soţ, care şi-a refăcut bine-mer­si viaţa cu amanta, şi pregă­teşte un nou album. La 51 de ani, a renunţat la turnee, însă com­pune melodii cu aceeaşi plăcere şi, sperăm, succes.

foto: guliver/getty imagesRecente pe Ok! Magazine

Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia
Andreea Cristea colaj jpg
Gina Chirila (1) jpg
Irina Shayk la Cannes, Foto Getty (2) jpg