Totul despre Valentina Sampaio, primul model transgender de la Victoria's Secret

9 august, 2019
2 valentina 2 jpg jpeg

Cine este modelul care a revoluţionat lumea modei şi care scrie istorie în numele comunităţii transgender, ajungând pe culmile modellingului?

„Este extrem de fericită”, spune agentul Valentinei, Erio Zanon. „Valentina îşi doreşte în continuare să spargă bariere!”, a anunţat el despre primul model transgender care ajunge la acest nivel.

valentina 1 jpg jpeg

Un nivel la care nu ar fi putut ajunge dacă transformarea nu era atât de reuşită. Cu greu îţi vine a crede, privind imaginile Valentinei, că înainte a fost bărbat. În vârstă de 22 de ani, Valentina emană atâta feminitate încât le face geloase şi pe multe dintre reprezentantele sexului frumos. Şi, de altfel, drumul ei revoluţionar a început cu ceva timp în urmă:  a fost primul model transgender care a apărut pe coperta Vogue Paris în martie 2017. Iar în palmaresul ei mai sunt coperte pentru Elle, Vogue Brazilia , Vogue Germania şi L’Officiel, dar şi defilări pentru mulţi designeri de renume. Şi un amănunt important: a fost la preselecţia echipei Victoria's Secret şi în 2018. Atunci nu a trecut probele. Acum întrebarea este: a fost mai pregătită sau cei de la renumitul brand au fost mai deschişi la minte?

valentina 4 jpg jpeg

Ei bine, lucrurile nu stau aşa în totalitate. Decizia companiei americane vine după controversele provocate de afirmaţii făcute anul trecut de directorul de marketing care spunea că nu vor fi angajate persoane transsexuale şi nici supraponderale. "Ar trebui să avem transsexuali în show? Nu. Eu nu cred că ar trebui să avem. De ce nu? Pentru că acest show este o fantezie. Este un program de 42 de minute de divertisment special", declarase Ed Razek într-un interviu pentru Vogue. Razek a demisionat din funcţia pe care o deţinea la Victoria's Secret la câteva zile după anunţul privind angajarea unui fotomodel transsexual.

valentina 3 jpg jpeg

Născut pe 10 decembrie 1996, la Aquiraz, Ceara, în Brazilia, Valentina îşi păstrează trecutul ca bărbat într-o mare discreţie. Am putea spune, de fapt, trecutul de băiat, de vreme ce transformarea s-a petrecut foarte repede în viaţa ei: La 20 de ani era deja lansată în modă. Printre puţinele lucrurie dezvăluite de ea este că mama ei e învăţătoare, iar tatăl pescar. „Când aveam 8 ani, mama m-a dus la psiholog. La acea vreme, îmi plăcea deja să fiu în preajma fetelor şi să fiu ca ele. Mă simţeam ca una dintre ele şi aveam o colecţie de păpuşi”, povesteşte brazilianca – cea care şi-a luat numele de Valentina de la vârsta de 10 ani! În prezent, ea studiază Arhitectura, spune că părinţii o susţin în tot ceea ce face – părinţii, dar şi sora mai mică. Şi că deocamdată nu are iubit.

valentina 5 jpg jpeg

Foto: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg
Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg