Trecutul zgomotos al soției lui Paul de România. Cine a fost Lia înainte să devină „prințesă“

29 iunie, 2022

Lia Lambrino se revendică drept „prințesă de România“, după ce a trăit ca o aristocrată alături de un avocat american celebru, de care a divorțat cu tam-tam.

Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg

Când au apărut în peisajul românesc, după anii 90, se știau foarte puține lucruri despre soții Lambrino. Ziarele scriau că el ar fi de spiță nobilă, nepot al Reegelui Carol al II-lea și că dorește să revendice proprietățile Familiei Regale. Dincolo de asta, mister.

În fapt, Paul-Philippe Lambrino, născut la Paris pe 13 august 1948, este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino și al primei soții a acestuia, Hélène Henriette Naravitzine. Biologic, este într-adevăr nepotul lui Carol al II-lea, dar nu este nici principe, nici Alteță Regală, nici nu poate folosi sintagma „de România“, atâta vreme cât șeful Casei Regale române nu l-a recunoscut ca atare.

Crescut în Franța și școlit în Marea Britanie, după ce tatăl său s-a recăsătorit cu o americancă și s-a mutat la Londra, Paul-Philippe Lambrino a urmat Școala Gordonstoun în același timp cu Prințul Charles al Marii Britanii și, ulterior, colegiul Millfield, într-o clasă paralelă cu cea a Prințului Moștenitor al Tailandei, Vajiralongkorn. Pasionat de obiecte de artă, a călătorit în India, Seychelles și Peru, pentru diverse tranzacții, apoi a locuit când la Madrid, când la Lisabona, până la venirea în România.

Invitat să participe la o gală UNICEF de la Londra, Paul Lambrino a întâlnit-o pe Lia Georgia Triff, cetățeancă americană de origine română, proaspăt sosită din America pe continent european.

Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (8) jpg

Lia s-a născut în Statele Unite, pe 23 februarie 1949, la Naval Station Great Lakes, dintr-o mamă româncă şi un tată american. Așa cum cerea cutuma de bonton, în 1971, la vârsta de 25 de ani s-a căsătorit cu un celebru avocat american, Melvin Belli, care avea atunci 64 de ani. Belli era foarte bogat, grație unei clientele selecte: Jack Ruby (cel care l-a impuscat pe Lee Harvey Oswald, presupusul asasin al lui JFK), Eroll Flyn, Mae West, Lana Turner, Zsa Zsa Gabor. Mai mult, Melvin Belli a intermediat tratativele dintre URSS si Corea de Sud, după ce un avion de vânătoare sovietc a doborât un aparat de linie coreean, în 1983.

După o căsnicie care a durat 16 ani, despre care se spune că a fost plină de peripeții, presarată cu orgii sexuale și petreceri pline de cocaină, Lia a decis să divorţeze.

La vremea aceea, toată presa a comentat despărțirea lor, transformând totul într-un scandal de proporții, mai ales că Melvin şi-a acuzat soţia că l-a înşelat şi că i-a omorât câinele.

„Cel mai scandalos, murdar și sordid divorț din istoria orașului San Francisco", comenta cotidianul „San Francisco The Examiner". „M-a costat 15 milioane de dolari", declara Melvin Belli despre Lia, cea de-a patra lui soție, pe care o supranumise, la nervi, "La Trampa""Ea le-a declarat reporterilor că soțul ei a abuzat verbal și fizic atât pe ea, cât și pe fiica lor de 15 ani, Melia. Ea a mai spus pentru „San Francisco Examiner" că soțul ei o acuză pe nedrept că l-a înșelat cu mai multe persoane, printre care episcopul sud-african Desmond Tutu și actrita Zsa Zsa Gabor. Belli a răspuns imediat cu o declarație, spunând în cadrul unei conferințe de presă că e de-acord cu divorțul și acuzându-și soția că a cheltuit un milion de dolari pe bijuterii și alte extravanganțe în timp ce se iubea cu un australian de 25 de ani, un om care, conform presei din Australia, are cazier", scria „LA Times".

În cele din urmă, divorțul a fost pronunțat în 1988, când conturile Liei au fost alimentate cu cele 15 milioane de dolari, primite în urma faptului că Lia şi Melvin au împreună o fiică, pe Melia, născută în ianuarie 1973.

În 1995, Lia Georgia Triff devenea doamna Lambrino, după nunta din 1996 de la Mânăstirea Cașin. Iar, 15 ani mai târziu, pe 11 ianuarie 2010, pe când Lia trecuse bine de vârsta de 50 de ani, se năștea la București, la Maternitatea Regina Maria, fiul lor, Carol Ferdinand, botezat după numele strămoșilor lui, regii României Ferdinand I și Carol al II-lea.

Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (7) jpg

Deși nimeni nu a văzut-o însărcinată, presupunându-se că fiul lor a fost făcut cu o mamă surogat, Lia Lambrino insistă că a făcut un tratament cu celule stem, care a ajutat-o să rămână însărcinată la vârsta de 58 de ani. Ea nu a recunoscut niciodată că ar fi apelat la fertilizare in vitro, soțul ei spunând doar că a fost vorba despre o procedură „asistată“.

„A fost o sarcină programată, dar am fost ajutați de minunile științei moderne", a declarat ea pentru „Daily Mail“. Și tot știința modernă a ajutat-o să și întinerească, apelând la chirugia estetică.

Fiul lor s-a născut prematur și a primit numele Carol Ferdinand, în amintirea înaintașilor lui Paul. El a fost creștinat în religia ortodoxă pe 22 mai 2010, la Biserica Domnița Bălașă, avându-i ca nași oficiali pe fostul președinte Traian Băsescu și pe soția lui, Maria. Nașii onorifici ai copilului au fost Prințul Moritz von Hessen, Prințesa Madeleine Bendheim un Steinfurt și Prințesa Gabriella de Savoia.

Interesant este că, după căsătoria cu Paul, fiica sa din prima căsătorie, Melia, a acuzat-o în anul 1998 că i-ar fi cheltuit 90.000 de dolari dintr-un fond rezervat studiilor. Din această cauză, Melia a trebuit să renunţe la cursurile pe care le urma la Universitatea Glasgow, pentru că nu mai putea plăti taxele necesare. 

Lia l-a sprijinit pe Paul în toate acțiunile sale de „revendicare a averii“. Pe lângă Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, în posesia cărora a intrat fraudulos, păgubind statul cu peste 135 de milioane de euro - pentru care a primit condamnarea de 3 ani și 4 luni închisoare, pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice - nepotul lui Carol al II-lea a cerut 50 de castele și clădiri istorice și peste 600 de kilometri pătrați de terenuri din întreaga țară care au aparținut Familiei Regale a României, proprietăți pe care nici măcar regele Mihai, moștenitorul de drept, nu le-a revendicat.

Recent, o altă informație bulversantă a circulat în primăvară despre soții Lambrino, urmăriți pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, pentru a obţine fără drept retrocedarea unor terenuri din Ilfov. După ce a fost nevoită să părăsească casa din Centrul Vechi, pentru neplata ratelor, Lia a ajuns să locuiască într-un hotel din București, dar se pare că acum s-ar afla cu fiul ei la Londra.

Pentru a-l putea scoate din țară fără actele necesare de la cel de-al doilea părinte, ea s-a folosit de o acțiune legală: l-a dat în judecată pe soțul său, pentru a putea pleca cu băiatul ei din țară.



Recente pe Ok! Magazine

Anca Serea și fiica ei Sarah foto Ok Magazine DSC 7786 (3) jpg
FotoJetChicago jpg
FotoJetKS jpg
Miki ex K Pital jpg
Julia Roberts la lansarea colecției sale de bijuterii cu Chopard, la Chateau Marmont, Los Angeles, Getty Images (2) jpg
Olivia Munn, GettyImages jpg
FotoJetLenny și Zoe Kravitz jpg
FotoJetSofiaV jpg
Printul Frederik si presupusa amanta Genoveva Casanova   Casa Regala daneza, Instagram jpg
Jennifer Aniston  sursa   Shutterstock jpg
Nadia Ferreira și Marc Anthony, Instagram (2) (1) jpg
Charlize Theron  foto   Shutterstock jpg
Madalina Ghenea   GettyImages 2076566847 jpg
FotoJetDemi (1) jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
Penelope Cruz și Brad Pitt pentru Chanel jpg
FotoJetCristea Gabriela jpg
FotoJetHurley Liz și Damian jpg