Trenul regal, într-o nouă călătorie aniversară de 1 decembrie

1 decembrie, 2014
familia regala in trenul regal 29 noiembrie 2014 c casa ms regelui foto daniel angelescu 7 jpeg

Cu ocazia Zilei Naţionale, Casa regală a României a întreprins o nouă călătorie simbolică cu trenul regal, care a plecat în această dimineaţă din gara din Sinaia, în uralele a peste 200 de persoane, localnici şi turişti.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Casa regală a României a întreprins o nouă călătorie simbolică cu trenul regal, care a plecat în această dimineaţă din gara din Sinaia, în uralele a peste 200 de persoane, localnici şi turişti.

Peste 200 de persoane, localnici din Sinaia sau turişti care petrec minivacanţa de 1 Decembrie la munte, au mers azi dimineaţă în Gara regală din Sinaia, de unde trenul regal a pornit într-o călătorie simbolică organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în memoria Regelui Ferdinand I Întregitorul şi a Reginei Maria.

image

Membrii Familiei Regale, între care Alteţele Lor Regal Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae, au participat la o ceremonie în cadrul căreia s-au intonat imnul naţional şi imnul regal.

Puţin după ora 09.00, trenul regal a plecat dinspre Sinaia spre Ploieşti, iar de acolo către Buzău, Râmnicu Sărat şi Focşani, garnitura urmând să aducă Familia Regală la Bucureşti, spre seară.

image

Alături de Familia Regală se aflăt Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, împreună cu soţul ei, Baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.

image

Pe durata călătoriei, în Vagonul Sufragerie, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu au primit membri ai Corpului Diplomatic, precum Nunţiul Apostolic, E.S. Monseniorul Francisco-Javier Lozano, ambasadorul Republicii Federale Germania, E.S. domnul Werner Hans Lauk, ambasadorul Spaniei, E.S domnul Ramiro Fernández Bachiller, ambasadorul Republicii cehe, E.S. domnul Jiři Šitler, precum şi ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei, E.S. domnul Saker Malkawi. De asemenea, invitaţi în trenul Regal au fost şi un număr de vârstnici şi copii, beneficiari ai programelor inter-generaţionale derulate de Fundaţia Principesa Margareta a României.

image

Şi anul trecut, de 1 Decembrie, familia regală a organizat o astfel de călătorie, trenul fiind aşteptat de sute de oameni în gările în care a oprit.

Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Regelui Ferdinand, în anul 1928.

image

Foto: Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

luminita anghel jpeg
Brad Pitt
alec baldwin halyna hutchins jpeg
Jennifer Lopez, Josh Duhamel în Shotgun Wedding, Foto Profimedia (16) jpg
Diana Munteanu   Antena 1, arhiva personala (4) jpg
1 will smith jpg jpeg
swank8 jpg
Alina Eremia jpg
cabral si adela jpg
Rihanna, cină în rochie transparentă  Foto Profimedia (5) jpg
andreea banica4 fb jpg
1 0 britney spears profimedia 0308237502 2 jpg jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg
kim kardashian 1 jpg
Gwen Stefani foto profimedia jpg
marina almasan 9 fb jpg
elizabeth taylor foto profimedia jpg
Andie MacDowell pe podium la Paris, Foto Profimedia (5) jpg