Tunsori iconice din lumea Hollywoodului: hairstyle-uri de dive retro!

10 iunie, 2016
Veronica jpeg

Sunt acele look-uri pe care stiliştii le realizează la nesfârşit pentru vedetele îndrăgostite de idolii lor din Vechiul Hollywood, pentru care epoca vintage şi stylingul retro sunt atât de... cool! Ce-i drept, puţine lucruri se compară cu strălucirea şi rafinamentul divelor de altădată, care stau drept model de urmat şi-acum. Care sunt acele tunsori iconice ale vedetelor vechiului Hollywood?

Louise Brooks

Starul erei filmului mut, Louise Brooks şi stilul flapper

Ştiţi stilul acela al anilor ’20, atât de rebel şi de nonconformist, îndrăzneţul stil flapper? Ei bine, reprezentanta de seamă a fost faimoasa actriţă şi dansatoare americană Louise Brooks, cu tunsoarea ei memorabilă: un bob extrem de scurt, până sub urechi, tuns în unghiuri ascuţite, dramatice. Merge perfect pentru părul drept.

Veronica Lake

Veronica Lake (1919 - 1973)

Era femme fatale în anii ’40, când devenise celebră pentru filmele noir în care juca şi pentru sex-appealul debordant. Coafura ei peek-a-boo era cu totul diferită de cele ale vremii – pin-up, finisate perfect, cocuri. Veronica prefera părul lung, aproape plutind pe umeri , cu onduleuri naturale şi perfecte.

circa 1940

Cărarea pe o parte, cu o parte a părului acoperind seducător un ochi, conferă un plus de dramatism.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn

Iconica actriţă a anilor ’50 ne-a fascinat cu inocenţa, inteligenţa şi zâmbetul ingenuu, dar şi cu tunsoarea cutezătoare pe care a ales-o pentru Sabrina şi Roman Holiday: tunsoarea pixie, foarte scurtă. I s-a potrivit de minune lui Audrey, graţie trăsăturilor ei fine şi armonioase.

Marilyn Monroe

image

Poate că n-a fost fost prima blondă platinată din istoria Hollywoodului, dar a fost Zeiţa. sex-simbolul suprem al anilor ’50, imitată permanent de femei de-a lungul timpului. Coafura bob lung, cu bucle mari, de un blond foarte spălăcit a fost copiată de Madonna, Gwen Stefani, Christina Aguilera, Scarlett Johansson...

Jackie Kenneddy Onassis

1965: Jacqueline Kennedy

Prima Doamnă a fost un icon pentru multe femei datorită coafurii bufante, bob lung, pe care o purta. Imagine a eleganţei şi a bunului gust, Jaqueline şi-a marcat prezenţa cu tunsoarea voluminoasă – care acum a suferit mici modificări, însă nu a fost dată uitării.

Mia Farrow

4th May 1967: Mia Farrow American leading lady, smoking a cigar. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Faţa curată şi senină a mers de minune cu un hairstyle la fel de fresh şi hipiot – părul scurt scurt, pixie de fapt, a devenit o modă în anii ’70.

Farrah Fawcett

Farrah Fawcett

Din ’70, au început să apară tunsorile lejere, hipioate, voluminoase, cu bucle la vârfuri, precum coafura "îngerului lui Charlie". Este o tunsoare sexy şi mereu accesibilă, chiar şi acum, fără să se demodeze.

FOTO GETTY IMAGESRecente pe Ok! Magazine

3 1 sandra bullock shutterstock 108203345 jpg jpeg
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
brad12 jpg
urban1 jpg
jen1 jpg
Valentina Pelinel propriul hotel in Olimp (18) jpg
Theo Rose in distributia filmului Clanul de la Pro TV (7) jpg
Carlos Santana profimedia 0403844476 jpg
livia43 jpg
anca serea adi sina png
David Popovici la Campionatul European de Inot pentru Juniori de la Otopeni (1) jpg
Linda Evangelista profimedia 0282765230 jpg
Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg