Uite ce vedete au ales pentru copiii lor "grădiniţa din pădure" FOTO

18 iunie, 2018
Eli Roman Andrei Karins Kids (1) jpeg

Pentru că susţin educaţia în natură şi au acceptat ca şi copiii lor să fie educaţi astfel, vedetele au acceptat să participe la primul eveniment care promovează conceptul de "outdoor education".

Eli Roman şi fiul său, Andrei

Pornind de la dictonul lui Nicolae Iorga, conform căruia “Natura îţi dă zilnic exemplul de a trăi”, în septembrie 2017 a fost inaugurată grădiniţa Karin’s Kids Academy Băneasa, singura grădiniţă din Bucureşti cu sediul într-o pădure.

Grădiniţa se întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp şi este dotată cu 12 săli de clasă, cabinet medical, sală de conferinţe, sală de mese, sală de sport şi două terase. Copiii înscrişi la grădiniţă sunt împărţiţi pe grupe de vârstă, astfel: antepreşcolar (1,6 -2 ani, 2-2,5 ani, 2,5-3 ani) şi grădiniţă (3-4 ani – grupa mică, 4-5 ani – grupa mijlocie, 5-6 ani – grupa mare).

Conform studiilor, copiii care se joacă în natură în mod regulat: - sunt într-o formă fizică mai bună - dezvoltă sisteme imunitare mai puternice - sunt mai creativi - au o imaginaţie mai activă - experimentează niveluri de stres mai scăzute - ajung să arate mai mult respect faţă de ceilalţi şi faţă de ei înşişi

Pentru ca aceste beneficii pentru cei mici să treacă dincolo de porţile grădiniţei Karin’s şi să ajungă la cât mai mulţi copii, a fost lansată campania naţională „Educaţia în natură”, care îşi propune să crească gradul de conştientizare a includerii elementelor naturale în educaţia copiilor încă de la vârste mici, introducerea metodelor de lucru cu natura, creşterea timpului petrecut în natură şi conştientizarea importanţei formării copiilor în spiritul protejării naturii.

Primul pas al acestei iniţiative ambiţioase a fost Open Day-ul de lansare al campaniei, din data de 17 iunie. Acolo, părinţi şi copiii au participat la jocuri şi ateliere senzoriale şi s-au bucurat de prezenţa trupei Pam Pam, toate desfăşurate în mijlocul naturii.

Iniţiativa a fost îmbrăţişată şi de Eli Roman (Realitatea TV), Oana Turcescu, Irina Mohora (TVR), Cristina Soare (TVR) şi Ioana Ţigănilă (Digi).



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg