Uite cine e noul antrenor al echipei naţionale de gimnastică

9 septembrie, 2016
Larisa Iordache jpeg

Epoca în care Mariana Bitang şi Octavian Belu erau antrenorii lotului naţional şi scoteau gimnaste medaliate pe bandă rulantă a apus. Acum e timpul pentru schimbare. Iată cine va prelua frâiele.

Larisa Iordache

Dezamăgirea produsă în ultimii ani de rezultatele tot mai slabe la concursurile internaţionale de gimnastică a făcut ca forurile superioare din sport să ia decizii radicale. În urma consultărilor, Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a decis ca noul antrenor coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică să fie Nicolae Forminte.

Decizia a venit firesc, luând în calcul faptul că Forminte a fost coordonator al lotului în perioada 2005 - 2010, iar în 2008 a condus România la JO de la Beijing, unde Sandra Izbaşa a cucerit medalia de aur la sol, iar echipa a obţinut bronzul.

Nicolae Forminte şi Sandra Izbaşa

Acum, "centrul de greutate" va fi la Deva, unde antrenorul va coordona la Deva gimnastele junioare şi senioare, în timp ce Larisa Iordache, Anamaria Ocolişan şi Cătălina Ponor se vor pregăti la Bucureşti.

image

Născut pe 17 octombrie 1956, Nicolae Forminte este constănţean şi a antrenat numeroase gimnaste române de valoare mondială, precum Simona Amânar, Lavinia Miloşovici, Gina Gogean, Claudia Presecan, Corina Ungureanu, Maria Olaru, Andreea Răducan, Sandra Izbaşa, Adriana sau Anamaria Tămârjan, cu care a cucerit peste 100 de medalii olimpice, mondiale şi europene. Pe 27 august 2008, i s-a conferit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu 2 barete Şi fiul lui Nicolae Forminte, Dragoş, a urmat o carieră sportivă, urmând junioratul la FC Farul.

Nicolae ForminteRecente pe Ok! Magazine

Gigi Hadid vs Camila Morrone la show ul Versace de la Milano   Profimedia jpg
Robin Wright a divortat de Clement Giraudet   Profimedia  (1) jpg
rlb jpg
brad pitt3 jpg
Madalina Ghenea stil colanti sexy (1) jpg
Nadine jpg
Ben Affleck weekend jpg
Sylvester Stallone alaturi de sotia Jennifer Flavin si fiica sa FOTO EPA-EFE
Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc (5) jpg
michael diuglas catherine zeta jones GettyImages 450140000 (2) jpg
cam87 jpg
rares9 jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis in alb in America la New York 2022 (1) jpeg
meghan markle si johnny depp jpg
morone43 jpg
kate william profimedia 0725226423 jpg
Regina Letizia și Jill Biden în SUA jpg
Regina Consoartă Camilla jpg