Uite cine e noul antrenor al echipei naţionale de gimnastică

9 septembrie, 2016
Larisa Iordache jpeg

Epoca în care Mariana Bitang şi Octavian Belu erau antrenorii lotului naţional şi scoteau gimnaste medaliate pe bandă rulantă a apus. Acum e timpul pentru schimbare. Iată cine va prelua frâiele.

Larisa Iordache

Dezamăgirea produsă în ultimii ani de rezultatele tot mai slabe la concursurile internaţionale de gimnastică a făcut ca forurile superioare din sport să ia decizii radicale. În urma consultărilor, Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a decis ca noul antrenor coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică să fie Nicolae Forminte.

Decizia a venit firesc, luând în calcul faptul că Forminte a fost coordonator al lotului în perioada 2005 - 2010, iar în 2008 a condus România la JO de la Beijing, unde Sandra Izbaşa a cucerit medalia de aur la sol, iar echipa a obţinut bronzul.

Nicolae Forminte şi Sandra Izbaşa

Acum, "centrul de greutate" va fi la Deva, unde antrenorul va coordona la Deva gimnastele junioare şi senioare, în timp ce Larisa Iordache, Anamaria Ocolişan şi Cătălina Ponor se vor pregăti la Bucureşti.

image

Născut pe 17 octombrie 1956, Nicolae Forminte este constănţean şi a antrenat numeroase gimnaste române de valoare mondială, precum Simona Amânar, Lavinia Miloşovici, Gina Gogean, Claudia Presecan, Corina Ungureanu, Maria Olaru, Andreea Răducan, Sandra Izbaşa, Adriana sau Anamaria Tămârjan, cu care a cucerit peste 100 de medalii olimpice, mondiale şi europene. Pe 27 august 2008, i s-a conferit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu 2 barete Şi fiul lui Nicolae Forminte, Dragoş, a urmat o carieră sportivă, urmând junioratul la FC Farul.

Nicolae ForminteRecente pe Ok! Magazine

Ramona Olaru pt OK   Antena 1 (2) jpg
Nicola Coughlan si Luke Newton in Bridgerton   profimedia 0875470895 jpg
Larisa Iordache Splash vedete la apa 1 JPG
Aurelien Enthoven, fiul Carlei Bruni   Instagram  (12) jpg
Jennifer Lopez colaj Ben jpg
Mirela Retegan si fiica sa, Maya Sorian   Marius Baragan (2) jpg
Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la lansare salon Reconnect Calin Popescu, fratele Adelei Popescu Foto White Ruffles Photography (11) jpeg
Justin Timberlake, Jessica Biel jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
Retreat Vama Veche   afis   Laura Cosoi, Adela Popescu, Ada Condeescu jpg
Generatia de Aur colaj atunci si acum jpg
Cătălin Rizea  şi Adda  jpeg
Angelina Jolie și Vivienne Pitt Jolie, Profimedia jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
2 catherine zeta jones 3 jpg jpeg
FotoJet Oana R jpg
Matt Damon și soția Luciana, Profimedia (4) jpg
Geanina Ilieș, Iuliana Pepene, Crina Abrudan, prezentatoare TV, zeițe pe catwalk   Remus Nicolaescu jpg