Ultimele zile din viaţa lui Liz Taylor. Îşi redecorase dormitorul şi de-abia aştepta să se externeze din spital şi să se întoarcă acasă

4 decembrie, 2021
1 elizabeth taylor jpg jpeg

A dus o viaţă fascinantă atât în faţa camerelor de filmat, cât şi în spatele lor. A luptat cu toată puterea înainte de-a se prăpădi pe 23 martie 2011, la 79 de ani. Iată cum au fost ultimele clipe de viaţă ale unei adevărate legende a marelui ecran!

“Spunea cât de temător este să ştii că te apropii de finalul vieţii…”, a dezvăluit prietena ei, Debbie Reynolds în revista People. În ultimele săptămâni din viaţa ei, Elizabeth a primit vizita multor prieteni de-ai ei în camera sa de spital din Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

“Am vorbit despre ce infern este îmbătrânirea”, a mărturisit Debbie. “Ne plângeam una alteia despre chestia asta, aşa, ca-ntre fete…”

În ultima ei seară, Liz i-a avut alături doar pe cei patru copii ai ei, care au rămas cu ea până în ultima clipă, când faimoasa actriţă şi-a dat ultima suflare în urma unui stop cardiac, pe 23 martie 2011.

“Se simţea confortabil, totul s-a întâmplat în linişte, iar ea era înconjurată de copiii ei”, a ţinut să adauge şi Sally Morrison, altă prietenă apropiată de-ale regretatei vedete.

O adevărată luptătoare

În cele aproape opt decenii de viaţă, Elizabeth a păcălit moartea de mai multe ori. În 1961, a suferit o traheotomie de urgenţă, iar, în 2006, a făcut operaţie la inimă. De fapt, îndurase nu mai puţin de 30 de intervenţii chirugicale în total, învinsese cancerul de piele, se vindecase după numeroase răni şi trăia cu scolioză accentuată. Aşadar nu-i de mirare că se gândea că o să iasă biruitoare şi de acea dată.   

“Spera să se externeze din spital şi să se întoarcă acasă, era optimistă în privinţa a tot şi toate…”, a declarat prietenul ei, fotograful Firooz Zahedi. “Îşi reamenajase şi dormitorul de acasă...”

Dar, din păcate, problemele cardiace, descoperite încă din 2004, s-au dovedit a fi prea serioase pentru a putea fi învinse, iar Taylor acceptase ideea că era posibil să nu se mai întoarcă niciodată acasă, în ultimele ei clipe de viaţă.

Ultima internare

“Mă bucur că nu mai simte durere, pentru că avea dureri mari…”, le-a spus Debbie Reynolds celor de la “Access Hollywood” la scurt timp după ce s-a răspândit vestea dispariţiei legendarei actriţe. Liz s-a prăpădit la şase săptămâni de la internarea în Cedars-Sinai Medical Center, unde a ajuns pentru a-şi trata incapacitatea inimii de-a mai pomba sânge în restul corpului.

Nu se ştie tratamentul pe care diva hollywoodiană îl urma, însă un lucru a devenit clar pe întreaga perioadă cât a fost internată pentru ultima oară în spital – încerca din răsputeri să supravieţuiască, după cum ne-a informat Reynolds.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg