Un bărbat de casă! Transformarea actorului Macaulay Culkin ajuns la 40 de ani

9 ianuarie, 2021
1 macauley culkin jpg jpeg

De 30 de ani, figura lui revine obsesiv pe micile ecrane, în filmul care a ajuns să se confunde cu Crăciunul. Vrei să te simţi bătrân? Află că puştiul din Home Alone a atins prefixul de 40 de ani!

Evenimentul s-a întâmplat pe 26 august 2020. Şi mai ştii că ceva este în neregulă cu lumea sau cu planetele nealiniate, atunci când băiatul cel angelic şi simpatic, blond cu ochi albaştri, devine, peste ani, port-drapelul starurilor ajunse în derivă, dependente de droguri şi cu un look ce rivalizează cu al unui homeless. E drept că acum, Mack afişează o imagine ceva mai curată şi şlefuită decât cea cu care ne obişnuise în ultimii ani, atunci când paparazzii îl surprindeau cântând cu o trupă rock dubioasă, The Pizza Underground, şi afişând un păr lung, slinos şi, cel mai probabil, nespălat de mult timp.

Cel mai de succes copil- actor de la Shirley Temple încoace începe să se recompună! Iar femeia care-l iubeşte şi pe care el o adoră, actriţa Brenda Song, are ceva legătură cu chestia asta… Povestea lui Macaulay începe cu un tată sever, nemilos şi ambiţios, pe numele lui Christopher Cornelius „Kit“ Culkin. La rândul lui actor, dar unul ratat, acesta a încercat săşi rescrie succesul în lumea actoriei prin intermediul celor şapte copii ai lui, pe care i-a forţat să lucreze de mici în acest domeniu. Pe Mack l-a înscris fără voia lui la cursuri de balet clasic şi la cele de teatru ale unei respectate şcoli din New York. Cumva, unul dintre aceşti copii, care locuiau îngrămădiţi alături de doi părinţi într-un apartament cu un dormitor din Manhattan, trebuia să dea lovitura.

După cum bine ştim, acesta avea să fie Mack. La doar opt ani, Culkin junior a fost distribuit în filmul Rocket Gibraltar, unde avea să joace alături de nume mari precum Burt Lancaster şi Kevin Spacey. Un an mai târziu, puştiul primea un rol mai consistent în comedia Unchiul Buck, film în care, la un moment dat, personajul lui Mack spionează o femeie prin fanta pentru introdus scrisorile a uşii de la intrare. „Atunci, John Hughes (scenaristul filmului) a avut o idee: copilul care apără casa! Şi a scris Home Alone pentru mine“, povesteşte actorul. Un film care a fost echivalent cu faima pentru Culkin: rolul lui Kevin McCallister din blockbusterul de Crăciun Home Alone, lansat în 1990, s-a lăsat cu o nominalizare la Globurile de Aur şi cu câştigarea trofeelor American Comedy Award şi Young Artist Award.

Din acel moment, la doar zece ani, puştiul Mack a devenit cea mai muncitoare persoană din industria filmului. La început, n-a fost deloc rău: „Atunci chiar îmi plăcea asta. Mă dădeam în vânt după atenţie“, recunoaşte Culkin. Acest puşti primea, în 1992, suma colosală de 4,5 milioane de dolari pentru a relua rolul lui Kevin în filmul Home Alone 2, o diferenţă enormă faţă de venitul lui din pelicula originală, de doar 110.000 de dolari. Mack devenise o maşină de făcut bani, iar tatăl său încasa de pe urma lui, fără să mişte un deget şi abuzându-l fizic şi mental.

Au urmat alte filme de succes, precum The Good Son, Only the Lonely, Getting Even with Dad sau Richie Rich. „Atunci, am început să simt totul ca o corvoadă. Îmi spuneam nemulţumirile, dar nu eram auzit. Spuneam că vreau să merg la şcoală, că n-am mai făcut un an întreg de şcoală din clasa întâia“, îşi aminteşte starul. Părinţii lui Mack n-au fost niciodată căsătoriţi aşa că, atunci când aceştia s-au despărţit pe când actorul era adolescent, nu s-a pus problema unui divorţ, ci a unei bătălii pentru custodia copiilor, cea mai importantă fiind cea a copilului-star. Încasările lui Mack însumau deja 20 de milioane de dolari, iar părinţii lui voiau o părticică din prăjitură. Starul ştia asta şi a dus o luptă în tribunal pentru ca aceştia să nu mai aibă niciun drept asupra conturilor lui, acest rol revenindu-i unui executor financiar găsit de Mack. Astăzi, relaţia lui cu tatăl care i-a fost manager, ajuns la 76 de ani, este inexistentă.

În schimb, cu mama Patricia Brentrup starul menţine legătura şi o vizitează la ferma în care locuieşte alături de noul ei soţ. „Dar putea fi mai rău. Nu am muncit într-o mină de cărbuni, n-am fost un copil soldat. Uitaţi-vă la mine! Am bani, sunt celebru, am o iubită frumoasă, o casă minunată şi animale asemenea“, spune un Culkin în vârstă de 40 de ani, care a făcut o pauză de film la 14 ani şi şi-a câştigat independenţa financiară la 16.

Când vorbeşte despre iubita lui, Mack se referă la Brenda Song (32), fostă actriţă Disney şi fost copil-manechin, cu care starul din Singur acasă se iubeşte din 2017, după ce a jucat împreună cu ea în filmul Changeland. Brenda tocmai venea după o relaţie tumultuoasă cu fratele lui Miley Cyrus, rockerul Trace, cu care actriţa a fost chiar şi logodită. La rândul lui, Macaulay o cunoştea pe Brenda după povestea aproape uitată cu actriţa Mila Kunis, actuala soţie a lui Ashton Kutcher, cu care Mack a avut o relaţie de opt ani.

Şi mai puţini îşi amintesc, desigur, de căsnicia actorului, căci da, Culkin a ajuns şi pe la altar, la o vârstă la care alţii încă nu termină liceul: 17 ani. Ei bine, în 1998, Mack şi cea care îi era iubită de doi ani, viitoarea actriţă Rachel Miner, au considerat potrivit să se căsătorească şi au făcut-o. Cum era de aşteptat, această căsnicie între adolescenţi n-a durat, iar doi ani mai târziu, Mack şi soţia sa semnau, deja, actele de divorţ. Dar câştigau o prietenie pe viaţă.

Pe măsură ce se maturiza, Culkin îşi dorea din ce în ce mai mult o viaţă normală, deşi mulţi credeau că actorul şi-a pierdut iremediabil direcţia. Chiar Mack recunoaşte că, în ultimii ani, până s-o cunoască pe actuala lui iubită, a dus un stil de viaţă homeless, ca un vagabond: mergea în turnee cu o trupă ciudată, de comedy-rock, se urca în maşini cu străini, juca handbal în apartamentul lui, noaptea târziu, era arestat pentru posesie de droguri…

Cu toate acestea, Mack insistă că drogurile n-au ajuns să-l domine: „Să zicem că m-am jucat cu focul. Cu toate acestea, n-a fost niciodată nevoie să mă internez la dezintoxicare sau ceva de genul ăsta. Au fost doar situaţii în care a trebuit să revin pe linia de plutire, o dată sau de două ori“. Un tip cu astfel de comportament cel puţin imatur trebuia să-şi facă datoria de părinte spiritual al fiicei lui Michael Jackson, la fel de zbuciumata Paris. Nu-i de mirare că cei doi sunt foarte apropiaţi, aşa cum a fost Mack şi de Megastar, prietenia lor ciudată fiind mult comentată în presa tabloidă - au apărut bârfe cum că tânărul Culkin a fost molestat de cântăreţ.

Dar actorul şi-a apărat în mod înflăcărat această prietenie cu regretatul Jackson şi a negat orice acuzaţie de abuz sexual. „Oamenii nu-şi dau seama cât de bun şi loial şi dulce şi inteligent este“, îşi laudă Brenda Song iubitul, unul pe care dragostea l-a adus acum pe calea cea bună. Starul din Home Alone a devenit, azi, la 40 de ani, un bărbat de casă. Numai că, acum, Mack chiar nu mai este singur acasă.Recente pe Ok! Magazine

Emilia Popescu 1 jpg
Mihai Constantin, Liceenii vs Tatutu jpg
Kate Hudson, Matthew McConaughey, Profimedia (1) jpg
Melania și Donald Trump FotoJet (1) jpg
Jennifer Lopez în Hamptons, Profimedia (5) jpg
Laura Cosoi și familia sa jpg
Eva Longoria, Pprofimedia (4) jpg
Blake Lively GettyImages 2151190414 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la nuntă PNG
nunta Ianis Hagi si Elena Tanase cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook  (7) jpg
nunta Denis Dragus si Vanessa Dragus cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook (6) jpg
Vocea României sezonul 12 png
Salma Hayek alături de mama sa Diana Jiménez Medina în 2015, Profimedia jpg
FotoJet J Lo biclă jpg
Kim Kardashian, Profimedia (6) jpg
Ianis nuntă PNG
Iulia Vantur nunta lui Anant Ambani cu Radhika Merchant   Instagram (8) jpg
FotoJet Păunescu jpg