Un ceas al lui Eric Clapton valorează 3,63 mil.$

14 noiembrie, 2012
rtr2jgjs jpeg

Accesoriul de platină cu mecanism Patek Philippe a fost scos la licitaţie de Casa Christie’s la Geneva şi este considerat de experţi drept unul dintre primele 10 cele mai bune ceasuri din lume.

Accesoriul de platină cu mecanism Patek Philippe a fost scos la licitaţie de Casa Christie’s la Geneva şi este considerat de experţi drept unul dintre primele 10 cele mai bune ceasuri din lume.

Anul trecut, şi-a vândut peste 70 dintre chitarele sale la o licitaţie organizată la New York, strângând peste 2,17 milioane de dolari pentru centrul de dezalcoolizare şi dezintoxicare Croassroads Centre înfiinţat de el, în Antigua.

image

Iar în octombrie, a vândut, la Londra, o pictură abstractă a pictorului german Gerhard Richter, prin casa Sotheby's, pentru suma de 34,2 milioane de dolari, stabilind un nou record de preţ pentru acest artist german.

Acum, muzicianul a decis să-şi vândă şi preţiosul ceas elveţian, fabricat în 1987. Acest Patek Philippe este un exemplar extrem de rar, având pe cadran calendar cu fazele Lunii, ferestre pentru zilele şi datele anului şi limbi care indică secundele şi minutele. Doar două modele de acest fel au fost realizate din platină, unul fiind cumpărat de Clapton în urmă cu 10 ani.

Vestit colecţionar, artistul a reuşit să obţină la licitaţia organizată zilele trecute de Casa Christie’s la Geneva 3,44 milioane de franci elveţieni, adică 3,63 milioane de dolari.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită, însă experţii îl consideră pe noul proprietar al ceasului un norocos, întrucât a intrat în posesia unui model ce face parte din Topul 10 al celor mai bune ceasuri de mână din lume, prin prisma unor factori precum importanţa istorică, complexitatea mecanică, frumuseţea, starea de conservare, raritatea şi provenienţa superioară.

image

În cadrul aceleiaşi licitaţii a fost vândut şi „Arhiducele Joseph“, un diamant istoric, excepţional, de 76,02 carate, care a doborât mai multe recorduri mondiale de preţ, după ce a fost vândut cu 21,47 de milioane de dolari.

image

Foto: ReutersRecente pe Ok! Magazine

J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg
denise5 jpg