Un celebru neurochirurg, despre starea lui Gabriel Cotabiţă: „E doar o şansă la un milion să îşi revină“

13 mai, 2015
neurochirurgul vlad ciurea cotabita jpeg

După ce medicii Spitalului Floreasca i-au făcut un nou RMN artistului, analiza a indicat leziuni foarte grave. După ce a văzut rezultatul, renumitul chirurg Vlad Ciurea dă un verdict implacabil.

După ce medicii Spitalului Floreasca i-au făcut un nou RMN artistului, analiza a indicat leziuni foarte grave. După ce a văzut rezultatul, renumitul chirurg Vlad Ciurea dă un verdict implacabil.

Cotabiţă se află internat în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, fiind în status post stop cardio-respirator, resuscitat şi necesitând ventilaţie mecanică.

Echipa de medici a decis ieri ca artistul să facă un nou RMN cerebral, iar analiza a indicat zone cu leziuni grave, potrivit unor surse apropiate cântăreţului.

„Starea lui Gabriel Cotabiţă este foarte gravă. Un alt RMN a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment“, a precizat sursa citată de Ring.

Citeşte şi:

Uite de ce voia Gabriel Cotabiţă să slăbească

Gabriel Cotabiţă a intrat în moarte cerebrală?

Ultimul RMN făcut de Cotabiţă a fost analizat şi de către cel mai cunoscut neurochirug, Vlad Ciurea, care nu crede prea mult în şansele de supravieţuire ale artistului.

„Eu nu am văzut pacientul. El este la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi este îngrijit extraordinar de bine. RMN-ul făcut arată două lucruri: în acest RMN apare noţiunea de leziuni ischemice difuze, ceea ce înseamnă că vasele sangvine ale domnului Cotabiţă nu sunt în perfectă stare de funcţionare. La fel şi în creier, în care vasele sunt parţial sau total închise, asta înseamnă că în creier nu mai intră oxigen sau glucoză, elementele care alimentează celulele nervoase, aşa că, rând pe rând, cad celulele nervoase şi centri nervoşi. Suferinţa creierului domnului Cotabiţă este foarte gravă şi, personal, nu cred într-o revenire a funcţiilor cerebrale. Şansele lui de supravieţuire sunt minime. Acum se aşteaptă şi se luptă până în ultima clipă. Din păcate, este doar o şansă la un milion să îşi revină“, a spus pentru WOWbiz medicul Ciurea.

image

Foto: pagina personalăRecente pe Ok! Magazine

Sophia Loren 88 jpg
banner cristina cioran png
Mariah Carey, Getty (4) jpg
Romanita Iovan, sexy la 59 de ani   Instagram (10) jpg
Rihanna si ASAP Rocky, pictorial in 4 cu copiii   Instagram (10) jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta   Instagram (2) jpg
Jennifer Garner ajută un nevoiaș, Profimedia (4) jpg
Naomi Campbell si Mohammed Al Turki   profimedia 0806267536 jpg
Sergiu Costache si Silviu Mircescu   pagina personala (1) jpg
fotografii noi de la nunta lui Garrett Cayton cu Ana Geoana, fiica lui Mircea Geoana la Venetia   Instagram (10) jpg
o BEVERLY HILLS 90210 PHOTOS facebook jpeg
Alin Oprea s a însurat jpg
Jennifer Garner și Ben Affleck au fost căsătoriți timp de nouă ani jpeg
Adele in concert la Las Vegas   Instagram (4) jpg
Alexandru Ciucu (3) jpg
Hugh Jackman și soția  foto   Shutterstock jpg
Ion Ion Tiriac vs Serena William in scandalul de dopaj ce o vizeaza pe Simona Halep jpg
Andreea Marin si fiica sa, Violeta Banica, intr un pictorial funny si elegant   Alex Galmeanu, pagina oficiala (1) jpg