Un român a câştigat Oscarul

28 februarie, 2017
ioan boieriu png

La ceremonia de duminică seara de la Teatrul Dolby din Hollywood, un  român a reuşit să cucerească Oscarul. Este vorba de un braşovean, Ioan Boieriu, care, împreună cu echipa de producţie cu care a lucrat,  a fost desemnat căştigător la categoria Cele mai bune efecte vizuale, pentru filmul ”The Jungle Book”.

image

Conform Mediafax, românul a fost director tehnic de efecte speciale ale producţiei care ecranizează povestea lui Mogli, copilul crescut în junglă. Astfel, ne putem mândri cu încă o reuşită remarcabilă la Oscarurile din acest an, asta după ce Ada Solomon a devenit în 2017 primul producător român care a  intrat în cursa pentru Oscar. Ea este coproducătoarea filmului „Toni Erdmann”, peliculă care a primit o nominalizare la categoria ”cel mai bun film străin”, dar care a pierdut trofeul în faţa lungmetrajului Salesman”.

Ioan Boieriu are 38 de ani şi este original din Braşov, iar în prezent lucrează  la o casă de producţie care se ocupă cu efectele vizuale 3D,  Scanline VFX din Vancouver, Canada.

Fericitul posesor al trofeului Ocsar a scris luni, după gala de decernare a premiilor, un mesaj pe Facebook în care îşi declara entuziasmnul pentru această reuşită: " Am câştigat premiul pentru Cele mai bune efecte vizuale pentru Cartea Junglei. Sunt mândru că am lucrat la acest proiect. Felicitări tuturor celor implicaţi!"

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
Ben Affleck și John Miller s au întâlnit în fața casei lui Jennifer Garner, Profimedia (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}