Una dintre marile frumuseţi ale anilor '60 îşi dezvăluie trucurile: Mergeam pe stradă, era multă lume şi cineva mi-a strigat: <<Vrei să joci într-un film?>>

29 octombrie, 2021
5 char3 jpg jpeg

Una dintre marile frumuseţi ale anilor '60 îşi dezvăluie trucurile: Mergeam pe stradă, era multă lume şi cineva mi-a strigat: <<Vrei să joci într-un film?>>

A jucat în peste 60 de filme, a colaborat cu regizori din întreaga lume, de la Luchino Visconti şi Liliana Cavani, la Woody Allen, Sidney Lumet şi Alan Parker. Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe de film şi teatru pe plan internaţional, Charlotte Rampling este invitata lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”, duminică, de la ora 23.00, la TVR 1.

„La început... nu eram deloc înclinată să fac filme. Nu era stabilit dinainte. Nu ştiam pentru ce eram destinată. Dar am fost luată, la propriu, de pe stradă, ca să filmez. Exact aşa s-a întâmplat. Mergeam pe stradă, era multă lume şi cineva mi-a strigat: Vrei să joci într-un film?. Aşa s-a întâmplat, am avut un rol foarte mic prima dată. Dar nu sunt un caz unic. Asta se întâmpla în anii 1960, când totul era în mişcare. Şi oricine putea, dintr-o dată, să joace într-un film”, aşa începe povestea unei mari actriţe.

Model, actriţă , cântăreaţă, considerată una dintre marile frumuseţi ale anilor '60, Charlotte Rampling a jucat în peste 60 de filme cunoscute în toată lumea, a obţinut numeroase premii, printre care un César (anul 2000) şi Premiul pentru cea mai bună actriţă oferit de Academia Europeană de Film. Anul acesta, vedetă a fost prezentă la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ocazie cu care Cătălin Ştefănescu a înregistrat un interviu pe care ni-l oferă duminică seară, la TVR 1.

  „Viaţa e plină de trucuri. Ai nevoie de ele. Avem nevoie de magie. Magia înseamnă trucuri”

Actriţa rememorează perioadele de colaborare cu mari regizori ai cinematografiei mondiale, de la Luchino Visconti şi Liliana Cavani, la Woody Allen, Sidney Lumet şi Alan Parker.

Tot în dialogul cu Cătălin Ştefănescu, Charlotte Rampling face o analiză profundă a felului în care vede actoria de film şi industria spectacolului, dar vorbeşte pe larg şi despre efectele pe care le are nivelul actual de expunere publică la care sunt supuşi actorii din filmele şi serialele de succes.

„Oamenii mă întreabă uneori: Şi chiar simţeai asta? Iar eu răspund Ce crezi c-am făcut? Normal că simţeam!”. Există lucruri care nu-ţi sunt specifice ţie, dar de care personajul tău are nevoie. Astea sunt trucurile meseriei. Diferite lucruri pe care le faci. Viaţa e plină de trucuri. Ai nevoie de ele. Avem nevoie de magie. Magia înseamnă trucuri”.

„Ceea ce fac eu nu este, cred, neapărat o slujbă. Dar să spunem că e slujba mea”.

Faimoasa actriţă nu ezită să răspundă la întrebări despre perioada în care a fost căsătorită cu muzicianul Jean-Michel Jarre, aşa cum discută, cu toată deschiderea, şi despre alte momente ale vieţii şi carierei sale.Recente pe Ok! Magazine

nunta lui Conrad Mericoffer cu Ana Odagiu   Instagram jpg
Bruce Willis și Emma Heming în 2019, GettyImages 1083172626 jpg
nunta lui Edy Kovacs cu Ana Baniciu   Grabazei Photography (2) jpg
Sophia Loren, deschidere restaurant jpg
banner cristina cioran png
Simona Urzica si Marius Urzica, impreuna cu fiica lor, Yasmin   arhiva personala (1) jpg
Miley în Vogue, Instagram PNG
Ioana Ginghină s a căsătorit jpg
Madalina Ghenea si Philipp Plein impreuna la Milano   Instagram (1) jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
FotoJetCuplunou jpg
Carmen Iohannis și Jill Biden în SUA, 2022, Profimedia (2) jpg
FotoJetWitches jpg
Jada Pinkett Smith are o noua podoaba capilara   Facebook jpg
emmanuel macron brigitte macron jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta lor din 199d   Alain Morvan jpg
Mădă as Sophia PNG
Ioana Ginghina in vacanta   Instagram (2) jpg