Unde a lucrat Maria Băsescu înainte de a se căsători cu Traian Băsescu: "Mi-a plăcut societatea, dar am ajuns închisă între patru pereţi"

4 noiembrie, 2020
9 maria basescu fosta prima doamna jpg jpeg

Amănunte neştiute din viaţa Mariei Băsescu ies la iveală. Fosta Prima Doamnă a României are acum patru nepoţi de care e tare mândră. O viaţă întreagă s-a dedicat familiei sale, dar cum a fost viaţa ei în tinereţe? Unde a lucrat, cum arăta pe atunci? 

A fost una dintre cele mai discrete Prime Doamne ale României. Cât soţul a ocupat funcţia de preşedinte al României, 10 ani, ea a stat la dreapta lui mereu, fiind o femeie elegantă, rafinată, care rar lua cuvântul în public. Maria Băsescu a impresionat mereu prin calmitatea sa şi bunul gust. Acum s-au aflat detalii despre viaţa ei înainte de a se căsători cu fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. 

Se ştie că Maria Băsescu a lucrat în turism, pe litoral. După mariajul cu Traian Băsescu a devenit casnică. Despre perioadele lungi în care a rămas singură acasă, când partenerul ei de viaţă era marinar, comenta fosta Primă Doamnă a României într-un interviu. 

"Şi îmi plăcea foarte mult (n.r. să facă turism), pentru că totdeauna mi-au plăcut societatea, oamenii. Să fie mulţi oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereţi. Am stat foarte mult singură. E adevărat, la început am încercat să dau fetiţa la creşă, dar nu se adapta. Era mereu bolnavă şi nu mânca. Aşa că am rămas acasă. Singură. Soţul meu pleca mereu pe mare", explica Maria Băsescu.

Ea a mai dezvăluit cât de greu îi era când rămânea singură acasă, uneori nici nu avea cu cine să se sfătuiască, să ceară o părere. 

"Chiar vreau să-mi cer scuze pentru felul în care ma exprim. Probabil ca mă exprim greoi. Asta pentru că foarte mult timp am vorbit numai cu câinele", afirma ea. 

1 maria basescu si traian basescu in tinerete jpg jpeg

 

Ce pensie primeşte lunar Maria Băsescu. Fosta Primă Doamnă a României ia de aproape zece ori mai puţin decât pensia soţului, a lui Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu este foarte activ, chiar dacă este pensionar. Încă face parte din lumea politică, ba chiar a candidat pentru primăria Capitalei. Veniturile fostului şef de stat sunt publice, s-a aflat ce pensie primeşte lunar acesta, dar si soţia sa, Maria Băsescu. Are 68 de ani şi a trăit o mulţime de experienţe pe care le poate povesti celor patru nepoţi. Traian Băsescu a fost preşedintele României între anii 2004 şi 2014. Anterior, din iunie 2000 până în decembrie 2004, a fost primar general al municipiului Bucureşti. Înainte de a se dedica carierei politice, Traian Băsescu a fost comandant de navă. În tinereţe a cunoscut-o pe cea care îi este alături de zeci de ani, atât la bine, cât şi la rău. Despre Maria Băsescu este vorba.

Din declaraţia de avere, se ştie că fostul preşedinte beneficiază de o pensie care i-a adus în ultimul an fiscal aproape 13.000 de euro, de aproape zece ori mai mult decât pensia soţiei de 1.350 de euro. Maria Băsescu primeşte o pensie minimă - 700 de lei lunar.

2 maria basescu in tinerete 4 jpg jpeg

Ce avere are Traian Băsescu, fostul preşedinte al României

Traian Băsescu are în Bucureşti două terenuri, ambele închiriate de la Primăria Capitalei, precum şi un apartament de 250 de mp cumpărat în 2003 alături de soţia sa, Maria Băsescu. Deţin şi două maşini, un Ford B-Max şi o Dacia Duster. Pe lângă acestea, fostul preşedinte se laudă şi cu bijuterii, ceasuri şi tablouri în valoare de 171.000 de euro. Despre conturile bancare, Traian Băsescu deţine împreună cu soţia zece conturi bancare în care se regăsesc aproximativ 250.000 de euro.

Adevărata avere a fostului preşedinte se regăseşte în hârtii, întrucât aceste deţine mai multe titluri de stat la Ministerul Afacerilor Publice care în total valorează 444.000 de euro, scrie adevarul.ro.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Corina Caragea foto Pro TV Dechidere SSS06076  update (1) jpg
TĂTUȚU` jpg
Ramona Olaru pt OK   Antena 1 (2) jpg
Nicola Coughlan si Luke Newton in Bridgerton   profimedia 0875470895 jpg
Larisa Iordache Splash vedete la apa 1 JPG
Aurelien Enthoven, fiul Carlei Bruni   Instagram  (12) jpg
Jennifer Lopez colaj Ben jpg
Mirela Retegan si fiica sa, Maya Sorian   Marius Baragan (2) jpg
Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la lansare salon Reconnect Calin Popescu, fratele Adelei Popescu Foto White Ruffles Photography (11) jpeg
Justin Timberlake, Jessica Biel jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
Retreat Vama Veche   afis   Laura Cosoi, Adela Popescu, Ada Condeescu jpg
Generatia de Aur colaj atunci si acum jpg
Cătălin Rizea  şi Adda  jpeg
Angelina Jolie și Vivienne Pitt Jolie, Profimedia jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
2 catherine zeta jones 3 jpg jpeg
FotoJet Oana R jpg