Unde lucrează surorile Gabrielei Firea. Au cariere de succes, amândouă ocupă funcţii publice de conducere

3 decembrie, 2020
6 gabriela firea familie jpg jpeg

Are 48 de ani acum şi de-a lungul anilor a trecut prin multe încercări, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală. Familia Gabrielei Firea a trecut printr-un moment dureros acum zeci de ani, când părinţii au divorţat. Fostul primar al Capitalei are însă două surori foarte apropiate care ocupă funcţii importante de conducere. Cine sunt acestea? 

Gabriela Firea a crescut într-o familie mare, alături de mama şi de tatăl său, şi de cei trei fraţi, două surori şi un frate. Totul a luat o turnură neplăcută când, din cauza discuţiilor şi violenţelor, părinţii au ajuns la divorţ. Ea a recunoscut că a susţinut-o mereu pe mama sa să facă acest pas, dureros, dar necesar pentru binele tuturor: "Bea foarte mult şi ne bătea şi pe noi, copiii, şi pe mama. Până la urmă am hotărât să-l părăsim.", spunea ea acum ceva vreme despre părintele ei. Cu toate acestea, ea a avut mereu o relaţie extraordinară cu mama, cu fraţii ei. Gabriela Firea e foarte apropiată de rudelei de sânge, surorile îi sunt alături, ocupă şi ele funcţii importante de conducere.

Au crescut la Bacău, dar s-au mutat în Voluntari. Angelica Cobzaru este sora mai mică a Gabrielei Firea. Aceasta a ajuns să ocupe funcţia de director de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu. Înainte de a ocupa această funcţie, Angelica Cobzaru a fost consilier juridic la Primăria Voluntari, instituţie condusă de Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea. Angelica Cobzaru a fost, începând din 2013, consilier juridic la Primăria Voluntari. Un an mai târziu a devenit consilier principal la Ministerul Mediului, iar din 2015 a fost angajată pe postul de consilier principal Agenţia Naţională de Protecţia Mediului Ilfov, scrie libertatea.ro.

La fel ca orice altă persoană care ocupă o funcţie publică, sora cea mică a Gabrielei Firea şi-a publicat declaraţia de avere. Angelica Cozbaru are un apartament de peste 64 de metri pătraţi, cumpărat în 2018, în Bucureşti. De asemenea, are datorii de 90.000 de euro la bănci şi 25.000 de euro către sora sa – Gabriela Firea – bani împrumutaţi după căsătorie. 

S-a aflat şi că în 2018, aceasta a încasat de la stat suma de 65.609 lei cu titlul de salariu, iar de la Universitatea Ecologică Bucureşti a primit suma de 23.640 de lei, având funcţia de lector. 

Ea e sora mai mare a Gabrielei Firea

Sora mai mare a Gabrielei Firea este Nela Vica Vrînceanu. Aceasta locuieşte în Voluntari şi ar fi director la o instituţie condusă de cumnatul ei, scrie viitorulilfovean.ro. În 2018 a fost numită director executiv la Direcţia de Protecţie a Copilului şi Tineret Voluntari, după ce anterior a fost inspector principal, potrivit libertatea.ro.

Se pare că sora mai mare a Gabrielei Firea a cumpărat în 2015 un apartament în Voluntari, iar în iulie 2017 s-a împrumutat cu 90.000 de euro, credit scadent în 2022, menţionează Ştirile Kanal D.

4 gabriela firea jpg jpeg

Cât a suferit în copilărie Gabriela Firea

Povestea ei de viaţă te cutremură, dar poate că toate acele încercări au pregătit-o, într-un fel, pentru drumul de mai târziu.

“Cele mai dureroase momente le-am trăit în copilărie şi adolescenţă. Provenind dintr-o familie mai mult decât modestă şi neavând foarte multe din cele necesare la şcoală, a trebuit să mă confrunt cu răutăţile celorlalţi copii. Copiii sunt uneori de o cruzime înspăimântătoare, observau şi că n-am pacheţel cu mâncare sau că sunt încălţată în pantofii vechi de trei ani, de la sora mai mare, şi hăinuţele sărăcăcioase. Iar eu mă simţeam umilită. Dar ce puteam face? Mama era vânzătoare şi tata muncitor necalificat, pe şantier.

Stăteam şase persoane într-un apartament cu două camere. Mama şi-ar fi dat şi sufletul din ea pentru noi, dacă ar fi putut. Muncea de dimineaţă până seară, era extraordinar de harnică şi de optimistă. Din fericire, i-a dat Dumnezeu sănătate, că altfel nu ştiu cum ar fi făcut faţă…N-aş putea să am aceleaşi cuvinte de laudă pentru tata. Avea mari probleme cu băutura şi, normal, cu serviciul. Mama, după ce că le avea pe ale ei pe cap, trebuia să mai bată şi pe la tot felul de uşi să-i găsească din nou de lucru, după ce el îşi pierdea slujba. La un moment dat nu mai avea unde să se ducă, pentru că-l ştia toată lumea ca pe un cal breaz. Bea foarte mult şi ne bătea şi pe noi, copiii, şi pe mama. Până la urmă am hotărât să-l părăsim.

Chiar îmi revendic meritul că eu am convins-o pe mama să divorţeze. Aveam 14 ani. L-am lăsat singur în apartament şi am plecat cu toţii. Ne-am mutat tot la două camere, dar într-un apartament complet gol, pentru că lucrurile rămăseseră la tata. Am luat-o de la zero. A fost îngrozitor de greu, dar măcar ştiam că putem dormi liniştiţi, fără spaima de răcnete şi bătaie’’, mărturisea Firea pentru revista Tango.

Foto: Viitorul Ilfovean, Extra News, FacebookRecente pe Ok! Magazine

Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}