Unde zboară românii - cele mai populare destinaţii!

5 septembrie, 2012

Intr-o piata in care numai portalurile specializate în comercializarea biletelor de avion on-line ruleaza aproximativ 50 de milioane de euro pe an

Intr-o piata in care numai portalurile specializate în comercializarea biletelor de avion on-line ruleaza aproximativ 50 de milioane de euro pe an, am putea spune ca romanii calatoresc intr-un nr. din ce in ce mai mare.

In topul destinatiilor preferate vorbim de Viena (in interes de afaceri, dar si pentru vacanta ori shopping), Praga (cum sa ratezi o destinatie atat de boema?), Istanbul (un mix fascinant de occident si orient), Roma (numar mare de romani stabiliti acolo si in plus multa istorie) şi Paris (romantic, cosmopolit si versatil).

Aceste orase sunt preferate in special pentru weekenduri prelungite, fiind la maxim doua ore si jumatate de zbor de Romania, în vreme ce Grecia, Turcia, Spania şi Cipru au reprezentat destinaţiile preferate pentru vacantele de vara.

Pentru achizita produselor turistice simple, cum ar fi biletele de avion sau cazarile individuale, Internetul este un mediu propice de cercetare si apoi de rezervare on-line. Pe piata din Romania, pe segmentul biletelor de avion, sunt peste 40 de agregatoare, la care se adauga site-urile companiilor aeriene si site-urile agentiilor de turism.

Este unul dintre cele mai competitive domenii, iar produsul este acelasi pana la urma – un bilet de avion. Ce este important de stiut din perspectiva clientului este ca diferenta de pret dintre site-urile companiilor aeriene si site-urile care grupeaza ofertele mai multor astfel de companii sub aceeasi interfata este de cele mai multe ori redusa.

Pentru a se diferentia de competitie, site-uri de rezervari precum www.aerolines.ro pun accent pe experienta rezervarii si mai ales suportul echipei din spatele site-ului!

De exemplu, in spatele acestui se afla echipa de rezervari a companiei Touring Europabus Romania, compania care detine brandul Eurolines si care, prin parteneriatul cu TUI (liderul mondial in domeniul turismului) a deschis reteaua de agentii TUI TraveCenter.

Segmenul de business care se refera la vanzarea biletelor de avion ale Grupului Eurolines a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere de 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, an in care a vandut bilete de avion de peste 12 mil euro.

Aceasta pozitionare in piata, ca unul din top 5 jucatori importanti din punct de vedere al vanzarilor in Romania, permite o relatie foarte buna cu companiile aeriene, principalul beneficiar al acestei relatii fiind, pana la urma, clientul final!

Un alt avantaj oferit este plata in agentie, pentru cei care nu au card sau nu au incredere sa-l foloseasca. 54 de sucursale stau la dispozitia clientilor in toata tara.

Pentru voi care este cel mai important criteriu dupa care va ghidati cand alegeti un site de rezervari bilete de avion?

Va invitam sa va spuneti parerea aici si sa participati la concursul. Toata lumea castiga macar un voucher de 10 euro!Recente pe Ok! Magazine

292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
brad12 jpg
urban1 jpg
jen1 jpg
Valentina Pelinel propriul hotel in Olimp (18) jpg
Theo Rose in distributia filmului Clanul de la Pro TV (7) jpg
mihai22 jpg
monica25 jpg
ben1 jpg
Carlos Santana profimedia 0403844476 jpg
livia43 jpg
anca serea adi sina png
David Popovici la Campionatul European de Inot pentru Juniori de la Otopeni (1) jpg
Linda Evangelista profimedia 0282765230 jpg
Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg