Unde zboară românii - cele mai populare destinaţii!

5 septembrie, 2012

Intr-o piata in care numai portalurile specializate în comercializarea biletelor de avion on-line ruleaza aproximativ 50 de milioane de euro pe an

Intr-o piata in care numai portalurile specializate în comercializarea biletelor de avion on-line ruleaza aproximativ 50 de milioane de euro pe an, am putea spune ca romanii calatoresc intr-un nr. din ce in ce mai mare.

In topul destinatiilor preferate vorbim de Viena (in interes de afaceri, dar si pentru vacanta ori shopping), Praga (cum sa ratezi o destinatie atat de boema?), Istanbul (un mix fascinant de occident si orient), Roma (numar mare de romani stabiliti acolo si in plus multa istorie) şi Paris (romantic, cosmopolit si versatil).

Aceste orase sunt preferate in special pentru weekenduri prelungite, fiind la maxim doua ore si jumatate de zbor de Romania, în vreme ce Grecia, Turcia, Spania şi Cipru au reprezentat destinaţiile preferate pentru vacantele de vara.

Pentru achizita produselor turistice simple, cum ar fi biletele de avion sau cazarile individuale, Internetul este un mediu propice de cercetare si apoi de rezervare on-line. Pe piata din Romania, pe segmentul biletelor de avion, sunt peste 40 de agregatoare, la care se adauga site-urile companiilor aeriene si site-urile agentiilor de turism.

Este unul dintre cele mai competitive domenii, iar produsul este acelasi pana la urma – un bilet de avion. Ce este important de stiut din perspectiva clientului este ca diferenta de pret dintre site-urile companiilor aeriene si site-urile care grupeaza ofertele mai multor astfel de companii sub aceeasi interfata este de cele mai multe ori redusa.

Pentru a se diferentia de competitie, site-uri de rezervari precum www.aerolines.ro pun accent pe experienta rezervarii si mai ales suportul echipei din spatele site-ului!

De exemplu, in spatele acestui se afla echipa de rezervari a companiei Touring Europabus Romania, compania care detine brandul Eurolines si care, prin parteneriatul cu TUI (liderul mondial in domeniul turismului) a deschis reteaua de agentii TUI TraveCenter.

Segmenul de business care se refera la vanzarea biletelor de avion ale Grupului Eurolines a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere de 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, an in care a vandut bilete de avion de peste 12 mil euro.

Aceasta pozitionare in piata, ca unul din top 5 jucatori importanti din punct de vedere al vanzarilor in Romania, permite o relatie foarte buna cu companiile aeriene, principalul beneficiar al acestei relatii fiind, pana la urma, clientul final!

Un alt avantaj oferit este plata in agentie, pentru cei care nu au card sau nu au incredere sa-l foloseasca. 54 de sucursale stau la dispozitia clientilor in toata tara.

Pentru voi care este cel mai important criteriu dupa care va ghidati cand alegeti un site de rezervari bilete de avion?

Va invitam sa va spuneti parerea aici si sa participati la concursul. Toata lumea castiga macar un voucher de 10 euro!Recente pe Ok! Magazine

MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG