Vă mai amintiţi de actorii din “Ultimul mohican” (1992)?

17 august, 2016
MSDLAOF FE005 jpeg

Totul a pornit de la clasicul roman istoric scris de James Fenimore Cooper despre lupta dintre francezi, triburi băştinaşe şi britanici, în secolul 18. Personajele principale (2 mohicani, un vânător, două fete de comandant şi Duncan, un colonel) au fost aduse la viaţă odată cu ecranizarea cărţii în 1992, “The Last of the Mohicans” / “Ultimul mohican”, care a făcut furori şi l-a situat pe Daniel Day-Lewis, eroul principal, în rândul sex-simbolurilor.

THE LAST OF THE MOHICANS, Daniel Day-Lewis, 1992

La 24 de ani de la apariţia filmului “Ultimul mohican”, să vedem cum arătau actorii atunci şi cum arată acum!

Daniel Day-Lewis, 1992

Daniel Day-Lewis l-a interpretat pe Nathaniel Poe aka Hawkeye, fiul caucazian adoptat de ultima căpetenie a tribului de mohicani, Chingachgook. El, tatăl său şi fiul natural al acestuia, Uncas, ajung să salveze un grup de britanici – dar şi să se îndrăgostească treptat de Cora, una din fiicele colonelului Edmund Munro din acel grup. Cel mai recent, acum 3 ani, Daniel (59) a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru Lincoln. Are 3 copii – un fiu de 21 de ani cu Isabelle Adjani şi doi fii cu soţia Rebecca Miller.

Daniel Day Lewis 2016

Madeleine Stowe în 1992

Cora Munro, interpretată de frumoasa Madeleine Stowe, este cea pentru care personajul lui Daniel Day-Lewis şi-ar fi dat viaţa în finalul filmului, dar din fericire – ca în orice film clasic – nu se întâmplă astfel. În prezent, Madeleine are 57 de ani şi nu a mai jucat în filme mari din 2003, în Octane. Este căsătorită cu Brian Benben din 1982, pe care l-a cunoscut la filmările pentru The Gangester Chronicles şi cu care are un copil: pe Theodora.

Madeleine Stowe în 2016

image

Sora Corei, Alice Munro, a fost interpretată de Jodhi May, cea mai tânără actriţă care a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă la Cannes, în 1988 (avea 12 ani). De-a lungul anilor, după Ultimul mohican, a rămas mai mult pe scena britanică a televiziunii şi teatrului. În 2002, a şi regizat un scurtmetraj, iar în 2015 a apărut în Game of Thrones.

Jodhi May, recent

Russell Means, 1992

Chingachgook a fost interpretat de Russell Means, care a fost şi cel care a încheiat filmul cu o scenă emoţionantă, cu o incantaţie în care se proclamă Ultimul mohican, după ce fiul său natural, Uncas, moare eroic. Din păcate, Russell a murit la 72 de ani, în 2012, din cauza cancerului.

Russell Means a fost şi scriitor şi a murit în 2012.

Uncas, interpretat de Eric Schweig în 1992

Am ajuns şi la Uncas, fiul martir al căpeteniei de mohicani, interpretat de Eric Schweig. Spre deosebire de ceilalţi, el încă mai activează în cinematografie, destul de mult chiar.  A mai jucat în serialul Blackstone, dar şi în filmul The Missing.  Interesant de ştiut este că face parte din cultura inuită şi este speaker pe teme precum problemele aborigenilor. Momentan locuieşte în Manitoba unde ajută oamenii fără adăpost.

Eric Schweig în serialul Blackstone (2011)

Steven Waddington în filmul din 1992

Şi-l mai avem pe Duncan Heward, îndrăgostit de Cora, care în final îşi sacrifică viaţa pentru ea şi Hawkeye. Maiorul britanic e interpretat de Steven Waddington.

Steven Waddington în Halo: Nightfall

Actorul arată incredibil acum şi este mai faimos decât ceilalţi colegi din Ultimul Mohican. Steven a apărut în The Imitation Game, Sleepy Hollow şi multe, multe seriale.

Aici, în 2012

FOTO GETTY IMAGES, CINEMAGIA.RO



Recente pe Ok! Magazine

Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJetCeline jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png
Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg