Vanilla Ice, Backstreet Boys, Britney. Cine zâmbea, odată, pe copertele revistelor pentru adolescenţi?

3 decembrie, 2015
reviste vechi jpeg

Popcorn, Bravo, Tuttti Frutti şi multe altele. Sunt doar câteva dintre titlurile de reviste pentru adolescenţi care au apărut şi în România, imediat după Revoluţie, şi pe care unii dintre noi le frunzăream în băncile liceului, în cautare de informaţii despre idolii acelor ani.

Popcorn, Bravo, Tuttti Frutti şi multe altele. Sunt doar câteva dintre titlurile de reviste pentru adolescenţi care au apărut şi în România, imediat după Revoluţie, şi pe care unii dintre noi le frunzăream în băncile liceului, în cautare de informaţii atât de rare despre idolii acelor ani.

Iar acei ani, decada 1990-2000, au fost cei mai prolifici pentru această adevărată fabrică de staruri, în lipsa internetului de acum, care te aduce atât de aproape de cei pe care îi admiri. Pe atunci, însă, accesul la vedetele muzicii era foarte dificil şi scump: echivalent cu preţul unei reviste, al unui poster sau al unui bilet la concert, ultimul mai puţin valabil pentru România acelor vremuri. În Occident, industria revistelor cu celebrităţi era în apogeu, iar staruri azi un pic prăfuite sau dispărute de tot din peisaj hrăneau atunci isteria pentru trupe, actori sau artişti. Adolescenţii din ‘80, ’90 şi 2000 erau, cel puţin, mai sinceri şi-şi iubeau idolii pentru muzica lor, le cumpărau albumele şi umpleau stadioanele pentru a-i vedea şi asculta live. Să ne amintim, aşadar, de figurile care ne zâmbeau, în urmă cu 20, 25 de ani sau chiar mai mult, de pe copertele revistelor colorate.

Începutul anilor ‘90

Madonna era IT-starul acelor vremuri, iar coperta ediţiei din Ungaria a revisteiPopcorn este o dovadă că artista făcea furori şi-n Europa de Est. Septembrie, 1990.

Despre Vanilla Ice nu se mai ştie nimic azi, însă, în 1991, era un obişnuit al copertelor de publicaţii pentru adolescenţi. Foto sus: Bravo, anul 1991. Îl regăsim pe rapperul alb şi în acel amalgam de chipuri faimoase, pe coperta Tutti Frutti din 1991, alături de Marky Mark sau New Kids on The Block.

image
image

Când fanii erau cel mai... fani. Mijlocul anilor ‘90

„Beverly Hills, 90210“ a fost serialul de căpătâi al adolescenţilor acelor vremuri, actorii devenind foarte rapid idoli, iar revistele care-i aveau pe coperte se vindeau ca pâinea caldă. Aici, Brandon, Brenda, Kelly şi Dylan, într-o ediţie

, anul 1992.

image

Take That, într-un număr din 1995, şi Paddy Kelly (The Kelly Family) şi Nick Carter (Backstreet Boys), într-unul din 1997, erau nume care apăreau în publicaţiile nemţeşti cu o frecvenţă de indiviat.

image
image

2000. Isteria continuă cu nume noi

Vorbim mai mult despre Justin Timberlake, pe vremea în care era blondinul creţ de la ’N Sync, aşa cum vedem pe coperta

, din anul 2001, şi despre pe atunci iubita lui, Britney Spears, aici pe coperta ediţiei din octombrie 2000 a revistei

. Câţiva ani mai târziu, apar frecvent în aceste reviste şi artiştii emo de la Tokio Hotel: aici în

, 2006.

image
image

Maculatura rock

Publicaţiile rock poate nu erau la fel de strălucitoare ca cele colorate şi lucioase, dedicate artiştilor pop, însă au contribuit şi ele din plin la popularitatea unor artişti de gen. Jon Bon Jovi, aici în revista Rip, din anul 1991, sau solistul Skid Row, Sebastian Bach (în Blast!, 1990), apăreau cu regularitate pe copertele publicaţiilor mai... dark.

image


Recente pe Ok! Magazine

nicole kidman, tom cruise jpg
Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg