Vaporul Iubirii?!

4 august, 2011

Oamenii care fac această emisiune s-au axat doar pe partea cu sexul. Au ratat ambianţa, măcar discretă, a inteligenţei. Un pic de adiere de coerenţă.

Vara continuă zbaterile teribililor oameni cu concepte de televiziune. Pe principiul “hai, băi, să facem o emisiune de vară”. În concluzia asta s-a conturat conceptul ”Vaporul Iubirii”. Mi se tot repetă câteva stereotipuri de gândire ale unor oameni proptiţi în ridicol şi banalităţi. Unul dintre ele e că sexul vinde. De acord. Dar trebuie să intre în coliziune cu un minimum de inteligenţă. Că altfel am difuza filme porno la televizor. Cu un minimum de moralitate. Că altfel Antena 1 ar fi un post obscur. Şi nu e. Oamenii care fac această emisiune s-au axat doar pe partea cu sexul. Au ratat ambianţa, măcar discretă, a inteligenţei. Un pic de adiere de coerenţă. Să respirăm puţină preocupare pentru bun simţ. Că suntem la televizor. Nu în faţa blocului. Să mai ratăm din disponibilitatea isterică de a ne prăbuşi cu ochii închişi în ridicol, doar ca să mai trăim o lună din banii de pe o emisiune.

Bă, e o diferenţă colosală între dragoste şi sex. Dacă emisiunea e făcută de nişte puşti de 17 ani pare coerent. Şi plec de la premisa asta. Emisiunea e facută de nişte liceeni. Şi atunci îi chemăm pe unii care nu fac diferenţa între gagicile cu care vor să aibă raporturi sexuale protejate şi cele cu care vor să stabilească relaţii bazate pe încredere şi sprijin reciproc. Dintre amantă şi soţie. Le invităm apoi pe unele care n-au luat niciodată în calcul că raporturile sexuale se petrec şi într-o simultaneitate cu sentimentele. Le spunem sa se iubeasca. Şi ne trezim că facem concurs de tricouri ude, de exemplu. Pentru ele a fost buimăcitor. Adică o perioadă au priceput despre ce e vorba. După care, au pus mâna şi le-au dat jos. Ele fiind mai dintr-o bucată, aşa. Spun buimăcitor pentru că era clar că nu şi-au revenit din treaba asta. Pentru că, după ce i-au călărit pe ăia în senzaţia că practică striptease-ul, s-au liniştit. Picior peste picior, frumos pe scaun, au început să vorbească despre sentimentele pe care le au pentru concurenţii implicaţi în chestiune. Bănuiesc că în cadrul unei emisiuni despre iubire, titlul acesta devine inevitabil: „Adelina Pestriţu: Doru s-a frecat de fundul meu”. Sau apropo de iubire: „Daniela Crudu, în sânii goi dimineaţă”.

Înţeleg că ni se pare important să construim un context în care astea se dezbracă. Adică produc singura acţiune pe care au înţeles-o. Dar hai să nu amestecăm cu dragostea. Continui cu titluri de pe site-ul emisiunii. “Rose-Marie cu sfârcul la soare”. Adică site-ul Antenei 1. Daniela Crudu: “Am făcut sex în trei”. Adelina Pestriţu: “Fac sex de plăcere. Dacă mă şi plăteşte...”. Şi e bine, domne, şi cu sexul. E bine, se vinde. Dar hai să facem în aşa fel încât să nu părem obsedaţi sexual. Adică mi se pare important. Măcar să nu părem. Şi, apoi, hai să facem în aşa fel încât să pară că am depăşit primii 20 de ani din viaţă. Şi că facem diferenţa între dragoste şi sex. Măcar să părem.Recente pe Ok! Magazine

Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg
Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg