Vedeta a refuzat chimioterapia, când a primit diagnosticul de cancer. Și iată ce s-a întâmplat cu boala

4 septembrie, 2024

Este o informație pe care abia acum a dezvăluit-o public. Presa nu a știut despre această dramă din viața sa și poate că așa a fost mai bine.

Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg

Diva este cunoscută pentru modul în care sfidează convențiile și felul în care trăiește liber, după propriile sale reguli.

O decizie foarte asumată a fost și atunci când a refuzat chimioterapia! Puține persoane au curajul să își ia vindecarea în propriile mâini. Însă vremurile actuale au mai dezvăluit asemenea cazuri. Este vorba de persoane care știu și îndrăznesc să lucreze cu ele, să sape adânc la cauzele emoționale și să revină la sănătate, mai puternice ca niciodată. E adevărat, mentalitatea aceasta nu se potrivește oricui, însă nu înseamnă că nu putem respecta un alt punct de vedere.

Elle Macpherson  sursa foto   Shutterstock jpg

Întocmai ca Elle Macpherson și a sa mărturie recentă, mai există și altele.

Un alt exemplu poate fi scriitoarea Brandon Bays, o autoare americană care și-a dedicat viața misiunii de împuternicire a oamenilor, după ce și-a vindecat singură o tumoare foarte mare abdominală. Cartea sa ”Călătoria” este una dintre lecturile importante pentru persoanele care doresc să înțeleagă de ce o boală a apărut în viața lor.

Supermodelul australian Elle Macpherson dezvăluie pentru prima dată experiența ei cu cancerul de sân și împărtășește abordarea ei față de sănătate și lecțiile de viață învățate în cei 60 de ani extraordinari ai săi, într-un interviu exclusiv.

Elle Macpherson, GettyImages (4) jpg

Într-un interviu acordat revistei australiane Women's Weekly, Elle Macpherson, supranumită „The Body” în anii 90, a făcut o mărturisite șocantă: s-a luptat în secret cu cancerul de sân în urmă cu șapte ani. A primit vestea într-o zi fatidică de vineri, 13.

32 de medici i-au recomandat chimioterapia, pe care ea a refuzat-o.

Această mărturisire coincide cu lansarea cărţii sale, „Elle: Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself”.

A alocat un capitol dedicat cancerului. Este o mărturie uimitoare, nu doar a faptului că recunoaște public, după ce a ținut totul secret în ultimii 7 ani, ci pentru valoarea mărturisirii și a importanței abordării holistice.

După depistarea bolii, vedeta, care are 60 de ani, a făcut o tumorectomie, adică i s-a îndepărtat chirurgical tumora. Diagnosticul exact a fost carcinom intraductal HER2-pozitiv și receptor de estrogeni pozitiv. Este un tip de cancer de sân caracterizat printr-un nivel mai ridicat al unei proteine care poate ajuta celulele mamare să se înmulțească rapid.

Medicii i-au recomandat mastectomia (îndepărtarea chirurgicală a sânului), urmată de radioterapie, chimioterapie, terapie hormonală și reconstrucția sânului.

A ales o abordare holistică

„A fost un șoc, a fost neașteptat, confuz, intimidant în atât de multe feluri și chiar mi-a oferit ocazia să forez adânc în mine pentru a găsi o soluție potrivită”, a mărturisit ea revistei.

Elle Macpherson a refuzat inițial chimioterapia și tratamentele convenționale. În schimb, ea a optat pentru o abordare holistică a bolii sale. S-a izolat timp de opt luni într-o casă închiriată din Phoenix, Arizona, înconjurată de o echipă medicală alternativă formată dintr-un medic naturist, un dentist, un osteopat, un chiropractician și doi terapeuți.

„A spune nu soluțiilor medicale convenționale a fost cel mai greu lucru pe care l-am avut vreodată de făcut în viața mea”, a recunoscut ea. „Dar să spun nu propriilor mele sentimente ar fi fost și mai dificil.” La acea vreme, modelul avea o relație cu Andrew Wakefield, un fost chirurg.

Elle Macpherson spune că în prezent boala sa se află în „remisie clinică”. Tot ea se ocupă și de un business foarte apreciat, produse care conțin proteine dedicate mai ales femeilor aflate la menopauză.

Vedeta spune că a adus acest concept pe piață pentru că atunci când s-a aflat și ea însăși la menopauză, nu a găsit produse și shake-uri corespunzătoare nevoilor feminine, în acea perioadă.

Foto: GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Marius Borg jpg
Silvia Ionita   FOTO Instagram 2 jpg
Ileana Badiu Digital Divas 4 jpg
Kate Moss Lottie Mosss profimedia 0278873630 (3) jpg
lenny kravitz  jpg
Angela Gheorghiu, Profimedia jpg
Lily Collins, Brigitte Macron, Profimedia jpg
FotoJet Demi (1) jpg
Adelina Chivu și Mihai Morar (1) jpg
Bon Jovi, GettyImages jpg
Mircea Geoana   Instagram 3 jpg
FotoJet Brad jpg
Regele Willem Alexander, Profimedia (1) jpg
Jennifer Lopez Foto Profimedia jpg
Margot Robbie și Tom Ackerley, Profimedia (2) jpg
Brooke Shields o susține pe fiica Grier Henchy, Profimedia (2) jpg
Cornel Luchian si Iustina Loghin de la Insula iubirii   Instagram (2) jpg
Brad Pitt și Ines de Ramon, Profimedia (3) jpg