Vedete care au trecut prin depresii postnatale

26 octombrie, 2015
drew barrymore jpg jpeg

Hayden Panettiere, Gwneth Paltrow şi Drew Barrymore sunt doar câteva dintre actualele vedete cre au trecut prin depresii postnatale. Un număr crescând de femei care suferă de depresie după ce nasc îşi găsesc alinare acum cu ajutorul centrelor medicale de ajutor, dar şi datorită sprijinului pe care-l primesc. În plus, faptul că există vedete care au trecut prin depresii postnatale le ajută să se simtă înţelese.

Vedete care au trecut prin depresii postnatale: Drew Barrymore

image

Este cel mai recent star care să recunoască faptul că a suferit de angoase puternice după ce-a născut cel de-al doilea copil al său, micuţa Frankie. “Nu am avut depresie postnatală la prima sarcină, aşa că nu am înţeles ce înseamnă, eram: mă simt minunat!”. “A doua oară, am fost: Oh, vai, înţeleg despre ce vorbesc mamele acum (…) chiar am intrat în ceaţă”, mărturisea actriţa.

Vedete care au trecut prin depresii postnatale: Hayden Panettiere

image

Din păcate, şi această actriţă de 26 de ani trece prin depresie postnatală, înscriindu-se în mod voluntar pentru tratament, la o clinică specializată. Ea este mama unei fetiţe de 10 luni, Kaya Evodokia, pe care o are cu boxerul Vladimir Klitschko. “E ceva de care multe femei suferă. Când auzi de depresie postnatală, crezi că ai sentimente negative faţă de copil, că vrei să îi faci rău – dar eu niciodată nu am simţit aşa ceva. Unele femei da. Dar spectrul de simptome este foarte mare şi e ceva despre care trebuie să vorbeşti. Femeile trebuie să ştie că nu sunt singure şi că există vindecare”, a mărturisit ea.

Vedete care au trecut prin depresii postnatale: Brooke Shields

image

Acum are 50 de ani şi e mama a doi copii, dar e celebră şi pentru faptul că a recunoscut public că a trecut prin depresie postnatală în 2003, când a născut-o pe fiica sa, Rowan. În 2005, Brooke a vorbit în cadrul show-ului lui Oprah despre lupta cu depresia postpartum, care a adus-o în pragul sinuciderii, a indiferenţei faţă de copil şi lipsa voinţei de-a suplini nevoile bebeluşului. Asta din cauza stresului de la fertilizarea in vitro, a unei pierderi de sarcină, a istoricului familial şi a morţii tatălui ei cu 3 săptămâni mai înainte de a naşte...

Vedete care au trecut prin depresii postnatale: Gwyneth Paltrow

image

Printre cele mai celebre femei care au suferit de depresie postpartum se numără şi blonda de 43 de ani, mândra mamă a doi copii cu Chris Martin, care a descris cum s-a simţit în 2006, când l-a născut pe cel de-al doilea copil, Moses: “Nu puteam să mă conectez cu fiul meu în acelaşi fel în care m-am conectat cu fiica mea şi nu înţelegeam de ce. Mă simţeam un zombie. Detaşată. Nu ştiam ce e greşit cu mine. Soţul meu chiar mi-a zis că ceva nu e în regulă, că am depresie postnatală. Am fost îngrozită. Nu, nu am!, i-am zis. Apoi am aflat că simptomele se potriveau.”.

FOTO Getty Images, WENN.COMRecente pe Ok! Magazine

Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg
Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg