Vedete care se opun eutanasierii câinilor

4 decembrie, 2015
poza jpeg

Eutanasierea câinilor fără stâpâni a fost şi va întotdeauna un subiect sensibil. În timp ce unii sunt de acord cu reducerea numărului câinilor vagabonzi printr-o astfel de metodă, alţii se opun cu vehemenţă. În rândul acestora din urmă se numără şi vedete cunoscute. Haideţi, aşadar, să aflăm despre cine este vorba!

Pamela Anderson şi Brigitte Bardot

Vedete de la Hollywood care se opun eutanasierii câinilor

Pamela Anderson şi Brigitte Bardot sunt două dintre vedetele care au avut reacţii extrem de vehemente cu privire la acest subiect. Vă amintiţi, probabil, că-n urmă cu doi, atunci când în România s-a pus problema eutanasierii în masă a câinilor fără stăpâni, cele două i-au scris chiar şi o scrisoare deschisă lui Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, în legătură cu acest subiect. Brigitte susţinea la acea vreme că legea eutanasierii în masă nu trebuie aplicată, ci înlocuită cu un program vast de sterilizare.

Vedete şi personalităţi din România care se opun eutanasierii câinilor

Klaus Iohannis a fost printre primele personalităţi care s-au arătat împotriva acestei măsuri drastice. "Nu sunt nicidecum de acord cu eutanasierea masivă a câinilor comunitari. Eutanasierea este o soluţie pentru câinii bolnavi, cu malformaţii, probabil. Cred că ar trebui studiată puţin o modificare de lege, în cazul câinilor agresivi, fiindcă există astfel de exemplare. Se pot identifica şi se pot eutanasia. Dar ca metodă generală, mi se pare de-a dreptul barbară”

Şi actriţele Carmen Tănase şi Doiniţa Oancea se opun eutanasierii câinilor. Au demonstrat-o tot acum doi ani atunci când, alături de alte persoane iubitoare de animale, au manifestat împotriva eutanasierii câinilor fără stăpâni. Cele două actriţe au susţinut că o astfel de problemă se soluţionează prin sterilizare, nicidecum prin masacre.

Paula Seling a militat dintotdeauna pentru drepturile animalelor, aşa că nu e de mirare că s-a opus vehement împotriva eutanasierii. Aceasta şi-a exprimat părerea vizavi de acest subiect chiar în urmă cu doi ani, pe contul ei de Facebook. ”Nimeni nu are dreptul să facă aşa ceva, şi toţi cei care gândiţi că e normal ce se întâmplă înseamnă că nu aveţi Dumnezeu.”, scria pe atunci cântăreaţa pe pagina ei de Facebook, fiind complet răvăşită de decizia de a se eutanasia câinii din România.

Şi Oana Zăvoranu a avut o reacţie violentă vizavi de ideea eutanasierii: ”Cine vă dă dreptul, oameni fără Dumnezeu, să luaţi viaţa unor suflete pe care nu voi le-aţi adus pe lume? Aţi ajuns să ardeţi câinii de vii, bolnavilor?”, au fost cuvintele revoltate ale Oanei Zăvoreanu, scrise pe pagina ei de Facebook, acum doi ani.