Vedete care suferă de anxietate şi atacuri de panică

31 mai, 2016
golden globes portait 2016 jennifer lawrence jpeg

În zilele noastre, presiunea de-a reuşi, problemele din copilărie, traumele emoţionale, frica şi firea sensibilă nu fac casă bună pentru un psihic perfect sănătos. Anxietatea (care include şi fobii ori atacuri de panică) este deja o tulburare emoţionale care nu ocoleşte pe nimeni şi care necesită tratamente luate în serios. Din fericire, există multe soluţii la îndemână, mai ales naturale.

Şi, de vreme ce spuneam că poate afecta pe oricine, hai să aflăm mai multe despre vedetele care suferă de de anxietate şi atacuri de panică şi care trec prin aceleaşi probleme ca „oamenii normali”.

Emma Stone a povestit sincer despre episoadele de panică suferite în copilărie. “Prima oară am avut un atac de panică acasă la un prieten, când credeam că toată casa va arde. Am sunat-o pe mama, care m-a adus acasă, iar în următorii trei ani nu s-au oprit episoadele. O rugam pe mama să îmi spună exact cum va decurge ziua, ca după 30 de secunde să o întreb din nou. Aveam nevoie să ştiu că nu moare nimeni şi că nimic nu se schimbă”, a declarat ea pentru Wall Street Journal.

Emma Stone a suferit de episoade de panică de mică

Jennifer Lawrence a explicat şi ea cum a trăit anxietatea în adolescenţă. “Când îmi povestea mama despre copilăria mea, mereu amintea că era o scânteie în mine, care mă inspira constant. Dar când am început şcoala, luminiţa s-a stins. Nu se ştie de ce, a apărut o anxietate socială”, a spus ea despre nesiguranţele trăite de mică.

Chris Evans a explicat foarte frumos ce se întâmplă cu anxietatea. “Cred că sursa suferinţei noastre este că ascultăm zgomotul din creier şi ne identificăm cu el. Dar e doar zgomotul pe care-l face creierul. Şi, de cele mai multe ori, nici nu are multe de zis în ajutorul tău. M-am simţit cel mai bine în momentele în care am putut să îl scot din priză şi să îmi spun shh, shh. Nu e vorba de a renunţa, de a ceda, ci de a controla gândul. Am petrecut prea mult timp suferind din cauza zgomotelor din capul meu, am irosit timp. De aceea îmi spun shhh”.

Chris Evans se calmează spunându-şi şşşşş!

Sarah Silverman a trăit momente grele din cauza tulburărilor emoţionale, de ale căror gravitate mulţi nu sunt conştienţi şi care pot degenera în depresie: “Oamenii spun atacuri de panică foarte lejer aici în Los Angeles, dar cred că mulţi dintre ei habar nu au despre ce e vorba – fiecare respiraţie e muncită. Mori. Vei muri. E terificant. Iar când atacul încetează, depresia e tot acolo”.

Şi Taylor Swift a explicat apăsarea psihică indusă de aşteptări şi de nesiguranţe: “Simţi uneori că, dacă laşi anxietatea să profite de ce e mai bun din tine, ca şi cum toţi ceilalţi aşteaptă să eşuezi – atunci eşti terminat”.

image

Lena Dunham a postat chiar pe Instagram un mesaj foarte puternic şi sincer: “Pentru cei care suferă de depresie, tulburare obsesiv-compulsivă, depresie: Ştiu că e al naibii de enervant când oamenii îţi spun să faci sport, iar mie mi-au trebuit 16 ani cu medicaţie ca să ascult. Mă bucur că am făcut asta. Nu e pentru posterior, e pentru creier”.

Amanda Seyfried a povestit cât de greu îi e să controleze anxietatea. “Încă devin uneori exagerat de agitată, mai ales din cauză că gândesc prea mult şi supraanalizez lucrurile. Încep să-mi fac griji despre părinţi ori despre câinele meu, îmi imaginez că deschide fereastra şi cade, deşi nici eu nu pot deschide fereastra aia!”.

Şi Kate Moss a vorbit despre anxietatea suferită pe când era model: “Am avut o cădere nervoasă pe la 17-18 ani, când a trebuit să lucrez cu Marky Mark (Mark Wahlberg) şi Herb Ritts. Nu mă simţeam eu însămi deloc. Nu voiam să pozez pe tipul ăla musculos. Şi din cauza asta nu m-am ridicat din pat două săptămâni, credeam că o să mor”.

Foto Getty Images, Hepta, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg