Vedete crescute în secte religioase dubioase

7 august, 2017
'The Wizard of Lies' film screening, Arrivals, New York, USA   11 May 2017 jpeg

Dacă în ultimii ani Scientologia a fost foarte la modă printre vedetele hollywoodiene, nici înainte nu lipseau grupările care-şi manipulau prin diverse teorii spirituale adepţii. Unii dintre aceştia sunt azi vedete.

image

# Michelle Pfeiffer a făcut parte în tinereţe din unul dintre cele mai bizarre secte. Cea Breathariană, cu rădăcini în vechile texte Hindu, potrivit cărora oamenii pot trăi… fără apă şi mâncare. Au nevoie doar de "prana", forţa vitală în Hinduism. O teorie extrem de periculoasă, din cauza căreia unii dintre adepţii sectei s-au înfometat până la moarte. “Îi obligau pe oameni să ţină diete”, a povestit Michelle înăşi, care a fost păcălită să adere la cult de un cuplu ce ajunsese să o influenţeze foarte puternic. „Erau vegetarieni. Şi foarte stricţi. Controlau totul în jurul lor. Problema este că în tot timpul petrecut cu ei eu trebuia să plătesc multe lucruri, aşa că experienţa pur şi simplu m-a stors de bani”. Cel care a salvat-o din ghearele dubiosului cuplu a fost chiar cel care avea să-i devină primul soţ, Peter Horton.

image

#Winona Ryder a petrecut o perioadă din copilăria ei în cultul numit Rainbow Commune, ale cărui principii erau non-violenta şi egalitatea, membrii săi adunându-se pentru a se ruga în tăcere pentru pacea lumii. Pe când avea şapte ani, Winona s-a mutat cu familia ei într-o astfel de organizaţie în California, trăind pe un domeniu alături de alte şapte familii – cu toţii încercând să trăiască exclusiv din ceea ce produceau pe domeniul respectiv. N-aveau electricitate, aşa că Winona s-a îndrăgostit de filme uitându-se la unicul televizor, aflat în hambar.

image

# David Arquette a crescut în cadrul mişcării Subud, din Virginia. Un soi de cult înfiinţat prin 1920 în Indonezia, care lăsa membrilor săi libertatea de a adera la orice religie, dar care propovăduia un trai complet izolat: fără electricitate, baie, apă… Dincolo de toate aceste neajunsuri, cea mai mare problemă a lui David şi a surorilor sale, Patricia şi Rosanna, a fost, de fapt, că părinţii lor au profitat de această izolare, supunându-i la numeroase violenţe fizice şi verbale – motiv pentru care David a ajuns să consume alcool pe ascuns încă de la vârsta de patru ani.

image

#Joaquin Phoenix şi familia sa au făcut parte din cultul Children of God. Fondat de un fost pastor baptist, David Brandt Berg, acest cult a avut succes printre hipioţi. Orientaţi împotriva sistemului, sectanţii considerau sexul ca fiind cel mai mare dar dat de Dumnezeu oamenilor, pe nedrept condamnat de biserică pentru a fi doar un mijloc de procreare. Tocmai de-asta noii membri erau atraşi chiar prin flirt. Faţa întunecată a acestei filozofii a apărut când unii adulţi din cult au început să facă sex cu minori. Joaquin, fratele lui, River, şi familia au intrat în sectă la mijlocul anilor 70, călătorind spre Sudul Americii. Când au realizat lucrurile care erau în neregulă şi au părăsit grupul, şi-au schimbat numele de familie în Phoenix, care simbolizează un nou început. Azi, Joaquin refuză să vprbească despre acea experienţă, dar spune că nu-i învinovăţeşte pe părinţii lui, care chiar au crezut la început în acel cult. Rose McGowan este o altă vedetă care a crescut în cadrul acestui cult.

image

# Glenn Close a făcut parte de la 7 la 22 de ani din Mişcarea Moral Re-Armament. Înfiinţată în 1938, mişcarea a fost iniţial gândită împotriva războiului. Cele patru idei fundamentale în care credeau adepţii ei erau sinceritatea, puritatea, dăruirea de sine şi iubirea. Sună bine, dar din povestirile lui Glenn lucrurile au stat cu totul altfel, atunci când s-a mutat în cartierul general al mişcării din Elveţia, Caux. “Practic, nu aveai voie să faci nimic şi te făceau să te simţi îngrozitor pentru orice dorinţă considerată de ei ca fiind nenaturală… Să trăieşti într-un grup în care oamenii îţi spun ce să simţi, ce să gândeşti, cum să te comporţi tot timpul poate avea un profund impact asupra psihicului tău…" Plecarea la studii a salvat-o pe vedeta din "Atracţie fatală".

Foto: arhivăRecente pe Ok! Magazine

FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}