Vedete la lansarea cărţii lui Răzvan Mazilu

4 aprilie, 2017
razvan mazilu loredana carte 3 jpeg

Ieri seară, în atmosfera elegantă de la galeriile Artmark, celebrul dansator şi-a lansat cartea „Răzvan Mazilu. De la dans la musical” printr-un eveniment-spectacol la care au participat personalităţi culturale marcante şi admiratori ai săi.

image

Cartea reprezintă o ”fotografie” dinamică a artistului Răzvan Mazilu, dansator, coregraf, regizor. Nu este nici un bilanţ de carieră, nici o monografie sau lucrare academică, ci o perspectivă caleidoscopică, construită din observaţiile şi retrospectivele Sandei Vişan, din dialogurile vii cu Răzvan Mazilu, din fragmente de cronici şi interviuri, fotografii din spectacole, dar şi din mărturiile altor artişti şi personalităţi culturale, precum: Maia Morgenstern, Marina Constantinescu, Rodica Mandache, Dragoş Galgoţiu şi mulţi alţii.

Totul, pentru a surprinde cât mai autentic, personalitatea unui artist polimorf: expresiv dansator , inspirat creator de costume, exigent coregraf şi original creator de spectacol. Un deschizător de drum, cândva pentru teatrul-dans, acum pentru musical, o formulă de spectacol complexă, mult prea puţin prezentă în spaţiul teatral românesc.

Volumul face parte din colecţia editurii Nemira, Yorick Actual, şi este scris de realizatoarea de programe culturale şi cronicar de teatru şi film Sanda Vişan.

La evenimentul de lansare, susţinut de YOLO Media, organizat la Palatul Cesianu – Racoviţă din Bucureşti şi prezentat de Sonia Argint Ionescu, au luat parte personalităţi precum Maia Morgenstern, Felicia Filip şi Cristian MihăilescuGeorge Mihăiţă, coregraful Ioan Tugearu, regizorul Dragoş Galgoţiu, Loredana Groza, Oana Sîrbu, Cristina Cioran, Ana Maria Moldovan, dar şi actriţele Ioana Repciuc, Aylin Cadîr, Daniela Tocari, Ana Bianca Popescu, Alina Petrică şi Anca Florescu - care au interpretat câteva piese extrase din spectacolele realizate de Răzvan Mazilu.

La final, Loredana le-a oferit invitaţilor un moment artistic emoţionant, cântând a cappella “Somewhere Over the Rainbow” şi anunţând colaborarea cu Răzvan Mazilu pentru următorul ei spectacol de tip musical.

„Sunt un artist norocos: să fac ceea ce iubesc cel mai mult, adică spectacole, să întâlnesc în carieră alţi artişti minunaţi de la care să învăţ, să am un public fidel... Le mulţumesc tuturor celor care cred în mine, în arta mea, şi vă invit să citiţi o carte în care mi-am deschis sufletul şi în care puteţi trage cu ochiul în culisele, în ”bucătăria” facerii unui spectacol”, declară Răzvan Mazilu.Recente pe Ok! Magazine

nicole kidman, tom cruise jpg
Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
berecleanu andreea jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg