Vedete şi oameni obişnuiţi au ales să ţină post cu rost şi să ajute copiii săraci

6 decembrie, 2016
postul ok jpeg

La începutul Postului Crăciunului, Fundaţia Hope and Homes for Children a lansat campania “Rostul Postului” prin care doreşte să dea rost zilelor de post şi provoacă oamenii să ţină post negru o zi şi să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor care trăiesc cu mai puţin de cinci lei într-o zi. Conceptul creativ al campaniei şi site-ul au fost realizate de Cohn & Jansen JWT cu ajutorul celor de la Atelieru, iar ilustraţiile de Vali Petridean.

image

Până acum s-au alăturat campaniei peste 300 de persoane, vedete, jurnalişti, personalităţi publice, dar şi oameni obişnuiţi care au renunţat la mâncare, în mod virtual, iar unii şi real, pentru a-i ajuta pe copiii care trăiesc în condiţii de sărăcie. Campania a fost iniţiată de Amalia Enache, jurnalist PRO TV, Dragoş Bucurenci, prezentatorul emisiunii ”Supravieţuitorul” de la PRO TV şi purtător de cuvânt al Hope and Homes for Children, Ştefan Dărăbuş, director regional pentru Europa Centrală şi de Sud al Hope and Homes for Children şi Magor Csibi, director de program WWF România, iar lor li s-au alăturat actriţa Oana Pellea, Corina Caragea, prezentatoarea Ştirilor din Sport de la PRO TV, Vladimir Drăghia, muzicianul Zoli Toth, actorul Marius Manole, antrenoarea Cori Grămescu, Raluca Arvat, prezentatoare Telejurnalului de la TRV2, Alin ”Coiotu” Dincă, solist vocal în trupa Trooper şi DJ la Rock FM, Otto Sestak, director naţional Hope and Homes for Children România, care au provocat, la rândul lor, alte persoane să susţină această iniţiativă. Până acum, pe platforma online rostulpostului.ro au fost donate peste 1.500 de feluri de mâncare şi băutură şi s-au strâns donaţii în valoare de 20.000 de lei.

39% din copiii României trăiesc în condiţii de sărăcie, dintre care unii cu mai puţin de 5 lei pe zi. Sunt zile în care unii dintre ei nu mănâncă deloc. Asta îi face, de cele mai multe ori, pe părinţi să îi lase în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privaţi de afecţiune. Prin campania “Rostul Postului”, Fundaţia Hope and Homes for Children doreşte să dea rost zilelor din Postul Crăciunului. Cu ajutorul susţinătorilor care s-au alăturat campaniei, organizaţia îndeamnă oamenii să ţină post negru o zi şi să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor care trăiesc cu bani mai puţini decât costul unei cafele.

Amalia Enache

“Postul negru nu are numai o semnificaţie spirituală foarte importantă, ci chiar şi oamenii de ştiinţă au dovedit că are efecte benefice pentru sănătate. Vă îndemn ca anul acesta, în Postul Crăciunului, să ţineţi o zi de post negru. În România există copii care mănâncă de aproximativ 4 lei pe zi şi sunt zile când nu au nici aceşti bani pentru mâncare. Alături de Fundaţia Hope and Homes for Children România vă îndemn să-i dăm rost acestui post şi banii pe care i-am fi cheltuit în ziua aceea pentru mâncare să-i redirecţionăm către un copil”, a declarat Amalia Enache.

Cei care doresc să susţină campania pot intra pe site-ul www.rostulpostului.ro, unde pot alege alimentele şi felurile de mâncare pe care le-ar fi consumat într-o zi. Acolo, ei îşi pot alcătui o masă formată din feluri principale, băuturi şi deserturi. Sistemul calculează automat valoarea mesei, apoi, după completarea numelui, utilizatorul este direcţionat către o pagină securizată în care se efectuează plata online. Până acum, peste 300 de persoane au ales să susţină campania şi au făcut donaţii de 20.000 lei, contravaloarea a aproape 1.500 de feluri de mâncare şi băuturi. Campania continuă până în 24 decembrie, Ajunul Crăciunului.Recente pe Ok! Magazine

garko
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Emma Raducanu decorata de Regele Charles   GettyImages 1245201010 jpg
Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg