Vedetele s-au distrat la Karpatia Pony Show FOTO&VIDEO

8 iunie, 2018
Eli Roman Stelian Negrea fiul Andrei Karpathia Pony Show (1) jpeg

Ajuns la a doua ediţie, evenimentul a atras o mulţime de iubitori ai echitaţiei pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti, Prahova.

Eli Roman şi fiul său, Andrei.

Călăreţi din România, 9 ţări europene şi din Statele Unite ale Americii, cascadori şi acrobaţi, 70 de cai şi 30 ponei şi-au dat întâlnire la cea de-a două ediţie a Karpatia Pony Show, eveniment ce s-a desfăşurat între 1-3 iunie, pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti, Prahova.

Cu un program dinamic şi spectaculos, ce s-a desfăşurat concomitent pe două arene (în care au alternat competiţii naţionale şi internaţionale de călărie cai şi ponei, working equitation, show-uri de dresaj natural, djighit, demonstraţii cu cai de film, parade cu ponei, acrobaţii ecvestre), Karpatia Pony Show a reunit 8 mii de spectatori, copii şi adulţi pasionaţi de echitaţie şi dornici de numeroase activităţi în aer liber, agrement cu cai şi ponei).

ssf 8473 jpg jpeg

Programul sportiv al competiţiei a cuprins mai multe competiţii ecvestre, noutatea absolută a ediţiei din acest an fiind Concursul Hipic Internaţional Universitar "Cupa Naţiunilor”, organizat împreună cu Forul de Profil Internaţional Universitar AIEC // (Association  Internaţionale des Etudiants Cavaliers).

   

ssf 5587 jpg jpeg ssf 4005 jpg jpeg

Concursul, ce face parte dintr-un circuit internaţional, a adus cele mai multe medalii echipei Germaniei. Marea câştigătoare a probelor de dresaj, sărituri peste obstacole şi proba combinată a fost anul acesta călăreaţă Alexandra von der Leyen. Medalii şi trofee au mai revenit călăreţilor şi echipelor din Spania, Belgia, Elveţia, Irlanda şi Marea Britanie. Călăreţii participanţi au concurat pe cai româneşti şi au avut la dispoziţie 5 minute înainte de fiecare proba pentru a se acomoda cu caii traşi la sorţi.

ssf 6687 jpg jpeg

Concursul pentru Ponei a adus laolaltă călăreţi adulţi, adolescenţi şi copii, ce au participat cu 30 de ponei de diferite dimensiuni, rase şi vârste la probele de dresaj, obstacole şi atelaje. Reprezentanţii raselor de ponei Connemara, Apaloosa, Welsh, Hafflingen, Brittish Spotted, Shetland, ponei olandez, cu  nume “exotice” (Puppy, Polbay de Liberty, Little Snow, Bolero, Frodo, Caliope, Dodo Busuioc, Anoushka van de Wanberg) au făcut deliciul publicului  în cele trei zile de concurs, la marea paradă a raselor de ponei, la concursul de împletit coame şi cozi.

Publicul a descoperit cu această ocazie şi o disciplină mai puţin cunoscută publicului din România, Working Equitation cu probele dresaj, stil şi viteză, căreia i s-a acordat o atenţie specială la Karpatia Pony Show. Cei prezenţi au fost încântaţi de concursul de atelaje pentru ponei cu probele maraton, conuri şi dresaj la care au participat ponei din diferite rase şi driveri pricepuţi, dar şi de atelierele susţinute de potcovari.

ssf 6892 jpg jpeg

Concursul Naţional de Probă Completă (CCN), pentru călăreţi intro, novici şi pre-novici a inclus probele de dresaj, sărituri peste obstacole şi proba de cross-country (sărituri peste obstacole naturale), ce a funcţionat că stagiu de pregătire pentru evenimentul internaţional Karpatia Horse Showce va avea loc între 28-30 septembrie tot pe Domeniul Cantacuzino, Prahova. Cele mai multe medalii i-au revenit lui Călin Nemeş de la Universitatea ClujAlte medalii de aur le-au revenit calaretilor Florian Haida Sofia, Voropaeva Kseniia din Rusia, Sandra Takacs, Vasile Teanc, Catalin Ferencz. În cadrul evenimentului Karpatia Pony Show, un premiu special dedicate debutanţilor a fost acordat unui concurent în vârstă de 61 de ani care a călărit pe un cal în vârstă de 20 de ani.

ssf 6316 jpg jpeg

În paralel cu spectacolul ecvestru, spectatorii au participat la ateliere creative şi de reciclare, s-au distrat într-un Aventura Park, unde au descoperit un labirint uriaş, un amplu spaţiu senzorial pentru a percepe domeniul şi varietatea de texturi prezente, tir cu arcul, tir cu puşcă airsoft, bungee, traversare cu tiroliana şi au explorat o zona de relaxare cu suveniruri, produse handmade.

img 6148 jpg jpeg

Cei mici au descoperit călăria, într-o zona dedicată agrementului cu cai şi ponei, dar şi show-urile de djighit (acrobaţii inspirate din tehnici de calorie mongole). Evenimentul ecvestru a fost întregit şi de un show de cascadorie cu cai de film, organizat de Vali Vasilescu, unul dintre cei mai apreciaţi cascadori ai momentului, care a adus în atenţia publicului spectacolele “Basme cu cai”.

img 6304 jpg jpeg

Acesta ne-a propus şi o demonstraţie cu păsări de pradă, iar Asociaţia Judeţeană de Sport Columbofil Prahova a avut o expoziţie de porumbei premiaţi la diferite show-uri. Unul dintre cele mai appreciate show-uri a fost cel susţinut de Leonard Sumlea care i-a fascinat pe cei prezenţi cu demonstraţii de Mondioring cu câini din rasele ciobănesc Belgian,  Malinois, foxterier cu par neted. Acesta a prezentat exerciţii cu sărituri, comenzi la distanţă şi atacuri controlate cu atentatori specializaţi de ring. În paralel au mai avut loc demonstraţii de arte marţiale de contact, kick boxing, arte marţiale mixte, K1.

  

ssf 8332 jpg jpeg ssf 9469 jpg jpeg

Printre cei prezenţi s-au aflat şi câteva vedete de televiziune.

Eli Roman (Realitatea TV) a venit împreună cu soţul său, Stelian Negrea, şi cu fiul lor, Andrei, care a participat la mai multe ateliere creative, unde a învăţat să facă obiecte personalizate în formă de cai şi ponei, şi s-a plimbat cu poneii în zona de agrement dedicată publicului.

Ştefan Lungu a scos-o la plimbare, pe Domeniul Cantacuzino, pe fetiţa sa, Natalia care se află în acest weekend în ţară.

Camelia Bălţoi (Digi Sport şi Digi 24) a venit însoţită de sora sa pentru a vedea spectacolul ecvestru şi a dorit să facă şi o vizită la grajduri pentru a vedea diferitele rase de cai şi de ponei.

Florentina Opriş (KanalD) a asistat la competiţia de sarituri peste obstacole, optand pentru o ţinută şic, accesorizată cu pălărie.

a fost zărită şi ea pe domeniu, alături de fiica sa, Violeta, care şi-a dorit să călăreasca un ponei.

Concursul Karpatia Pony Show a fost organizat împreună cu Federaţia Ecvestră Română şi Fundaţia Cantacuzino Floreşti.

Foto: Ştefan Stoica, Radu BogdanRecente pe Ok! Magazine

Jennifer Lopez și Ben Affleck la nuntă PNG
nunta Ianis Hagi si Elena Tanase cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook  (7) jpg
nunta Denis Dragus si Vanessa Dragus cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook (6) jpg
Vocea României sezonul 12 png
Salma Hayek alături de mama sa Diana Jiménez Medina în 2015, Profimedia jpg
FotoJet J Lo biclă jpg
Kim Kardashian, Profimedia (6) jpg
Ianis nuntă PNG
Iulia Vantur nunta lui Anant Ambani cu Radhika Merchant   Instagram (8) jpg
FotoJet Păunescu jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
Donald Trump  sursa foto   Profimedia jpg
Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg