Viaţa actriţei Draga Olteanu Matei la 87 de ani. Acum locuieşte la Piatra Neamţ: "Mă bucur de fiecare lucru"

12 octombrie, 2020
8 draga olteanu matei 87 de ani 4 jpg jpeg

Draga Olteanu Matei va împlini curând 87 de ani. Celebra doamnă a teatrului românesc duce o viaţă liniştită acum, la Piatra Neamţ. Se bucură de lucrurile mărunte, dar şi de succesele uriaşe pe care le-a avut de-a lungul carierei sale impresionante. 

Draga Olteanu Matei a dechis uşa casei sale din Piatra Neamţ, dar a pornit şi seria dezvăluirilor. Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru. A împlinit 50 de ani de carieră şi curând vârsta de 87 de ani, pe 24 octormbrie este sărbătorită. 

Celebra actriţă a făcut declaraţii: „Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deşi ne dorim să mai fie ceva, e prea frumosă viaţa pe pământ dacă ştii să ţi-o faci ca să mai fie ceva de trăit după.... Am scris în unul din caietele mele...m-am rugat lui D-zeu dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viaţa foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că aţi trecut să mă vedeţi...”, îi spune Draga Olteanu Matei realizatoarei TVR 2 Irina Păcurariu pentru emisiunea „Reţeaua de idoli” difuzată lunea de la ora 21:00.

3 draga olteanu matei 87 de ani 1 jpg jpeg
stanga
dreapta
3 ri draga olteanu matei2 jpg jpeg
4 ri draga olteanu matei4 jpg jpeg
3 draga olteanu matei 87 de ani 1 jpg jpeg
4 draga olteanu matei 87 de ani 7 jpg jpeg
5 draga olteanu matei 87 de ani 6 jpg jpeg
5 draga olteanu matei a murit 1 jpg jpeg
8 draga olteanu matei 87 de ani 4 jpg jpeg

Draga Olteanu Matei îşi aduce aminte cu drag de colegii săi, dar are o mare rugăminte: „La UNITER şi la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut... Nu se gândeşte nimeni că acei oameni au fost cunoscuţi în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viaţa reală, care au imbătrânit. I-am şi spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost şi a jucat....acela e chipul pe care îl ştiu şi l-au iubit oamenii...”, adaugă îndrăgita actriţă.

Suferinţa actriţei Draga Olteanu Matei. A rămas văduvă în 2014

În aprilie 2014, Draga Olteanu Matei a suferit, soţul ei, reputatul medic Ion Matei, se stingea din viaţă. Cei doi au fost suflete pereche: „Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele”, povestea actriţa într-un interviu.

Se ştie că Draga Olteanu Matei mai fusese măritată de două ori, cu un ofiţer de aviaţie la vârstă de 18 ani, apoi cu un diplomat, în perioada studenţiei. Ambii soţi o înşelaseră şi i-a părăsit, scrie click.ro. 

4 draga olteanu matei 87 de ani 7 jpg jpeg

Foto: TVR