Viaţa lui John Travolta

14 octombrie, 2015
viata lui john travolta 1975 jpeg

Starul fermecător din Saturday Night Fever ori Grease stă sub o stea luminoasă, dar rece. Căci viaţa lui John Travolta are atâtea pauze cât controverse şocante care să-i menţină flacăra celebrităţii vie.

Viaţa lui John Travolta a început în sânul unei familii catolice, dintr-o mamă americano-irlandeză, Helen Cecilia Burke, şi un tată italiano-american. Mama actorului era o cântăreaţă şi actriţă care-a devenit apoi profesor de artă dramatică într-o şcoală, iar tatăl lui era un jucător de fotbal semi-profesionist, care-a devenit un vânzător de cauciucuri. Travolta a trăit alături de cei 4 fraţi ai săi, Joey, Sam Ellen, Ann şi Margaret, ale căror vieţi s-au învârtit tot în jurul artelor, în umea televiziunii, a filmului şi muzicii. Tatăl lor le pregătea adeseori scene mici de teatru în subsolul casei, unde să interpreteze puştii.

image

Dar viaţa lui John Travolta striga spre aviaţie. Urmărindu-şi familia zburând cu avionul adesea şi citind despre aviaţie, tânărul petrecea timp în curte, unde fetele se lăsau convinse să poarte uniforme de stewardesă şi el îşi asuma rolul de căpitan. Muzica, însă, l-a cucerit, reuşind să câştige şi o competiţie de dans şi să înveţe paşi de tap.

image

Viaţa lui John Travolta a început să stea sub semnul actoriei odată cu înscrierea lui la un workshop de arte dramatice, la 12 ani, apoi la şcoala de artă dramatică din New York, la insistenţa mamei sale, pentru a studia actoria şi dansul. Nemulţumit, la 16 ani renunţă la şcoală şi se mută în NY cu sora lui, Ann, câştigând bani din reclame. Cariera lui a început pe Broadway, primind roluri în

n şi

, iar banii şi-i cheltuia pe lecţii de zbor, pentru care s-a şi calificat.

image

Viaţa lui John Travolta în lumea filmului începe în 1975, când primeşte un rol major timp de 4 ani în serialul de comedie Welcome Back Kotter, la doar 19 ani. La 20 de ani, apare şi-n The Boy in the Plastic Bubble, la filmĂrile căruia se îndrăgosteşte de Diana Hyland, care juca rolul mamei sale şi care era mai în vârstă cu 18 ani. Din păcate, actriţa a fost diagnosticată cu cancer, murind chiar în armele lui Travolta în 1977.

A fost nevoei de 9 luni de lecţii de dans pentru a ajunge în Saturday Night Fever în 1977, pentru care a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor. A urmat Grease, anul următor, care a îmbinat actoria tot cu muzica, aducându-i faima mult dorită. Din păcate, a urmat declinul. A refuzat rolul din American Gigolo, An Officer and a Gentleman, Splash şi Fatal Attraction. A acceptat doar rolurile din Staying Alive şi Two of a Kind, urmând câţiva ani de pauză.

image

Viaţa lui John Travolta lua o întorsătură radicală odată cu The Experts, în 1989, când şi-a întâlnit viitoarea soţie, actriţa Kelly Preston. Cei doi s-au căsătorit în 1991 cu ajutorul unui preot scientolog, dar mariajul a fost declarat ilegal. Ulterior, s-au căsătorit legal. Succesul a revenit 3 ani mai târziu, cu Pulp Fiction al lui Tarantino, pentru care a primit a doua nominalizare la Oscar. Cele mai bune filme de Hollywood le-a jucat în anii ’90, alături de mari actori, care i-au adus 121 milioane de dolari, cu care să-şi satisfacă pofta de avioane şi pilotaj. Obişnuit cu faima, a mai bigat roluri mari în drame şi comedii precum Wild Hogs în 2007.

Dar viaţa lui John Travolta rămâne surprinzătoare: în 1992, el a scris şi ilustrat o carte pentru copii, a jucat rolul unei femei în 2007 în Hairspray şi a jucat cu soţia şi fiica sa, Kelly şi Ella Bleu, în Old Dogs. Cel mai recent, îl vedem în Killing Season (2013), Criminal Activities (2015) şi A Valley of Violence (2015).

image

Acum, la 61 de ani, Travolta se bucură de popularitate negativă în plan personal, date fiind atâtea mărturii, biografii şi declaraţii defăimătoare din partea unor victime ale sale, din rândul bărbaţilor. Viaţa lui John Travolta pare acum schimbată faţă de cea din copilărie, când se juca cu fetele în curtea casei, căci se zvoneşte asiduu că starul este homosexua. Acesta ar fi avut idile cu Doug Gotterba, pilot de profesie cu care ar fi avut o relaţie de 6 ani, cu John Truesdale cu care s-a sărutat pe treptele scărilor unui avion, şi cu Luis Gonzales, terapeut la hotelul Ritz Carlton de Laguna Niguel, dar şi cu alţi bărbaţi. Toate gurile au fost închise cu mită generoasă din partea actorului. Iar asta anunţă la orizont un divorţ în viaţa lui John Travolta, care ar confirma toate speculaţiile...

FOTO WENN, GETTY IMAGES



Recente pe Ok! Magazine

Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg
Brooke Shields, GettyImages (8) jpg
FotoJet Tom și Suri jpg
iulia si mihai albu jpg