Viaţa scandaloasă a lui Marlon Brando. Actorul a avut o aventură cu Bob Dylan, iar marea lui iubire a fost un bărbat: „Dacă Wally ar fi fost o femeie, m-aş fi căsătorit cu el şi am fi trăit fericiţi”

24 iulie, 2020
5 marlo4 jpg jpeg

Marlon Brando este cu siguranţă unul dintre cei mai recunoscuţi actori ai secolului XX, celebru pentru rolurile sale din filmele „A Streetcar Named Desire”, „The Godfather” şi „Last Tango in Paris”.

Viaţa lui Brando a fost neobişnuită încă de la început şi nu am putea spune că a crescut într-o familie tradiţională. Părinţii lui au divorţat când actorul avea 11 ani, dar nu au încetat niciodată să se iubească, aşa că ulterior s-au împăcat. O astfel de situaţie neobişnuită a avut consecinţe asupra lui Brando, deoarece el nu era niciodată sută la sută sigur dacă părinţii lui erau împreună sau nu în acel moment.

Mama lui Marlon era o femeie talentată, plină de dragoste, dar se lupta cu dependenţa de alcool, iar în timpul separării de soţul ei câştiga bani în cafenelele locale.

De asemenea, profesa ca actriţă amatoare la un teatru local. Ea l-a ajutat pe tânărul Henry Fonda să-şi înceapă cariera. Tatăl şi surorile lui Marlon aveau talent artistic , aşa că în  familie găseai fotografi, actori, pictori şi muzicieni.

Tânărul Marlon s-a mutat la New York şi a urmat diverse şcoli de actorie. Tatăl său l-a susţinut, dar tânărul actor a început să bea şi  să piardă nopţile în oraş. A ajuns din nou pe stradă din cauza comportamentului său răutăcios şi desfrânat, când şcoala Sayville a decis să-l excludă din program. Nu a însemnat mare lucru pentru Brando, pentru că a primit primul său rol pe Broadway. După câteva luni a fost descris de critici drept cel mai promiţător actor al acelor vremuri.

La doar 24 de ani, Brando îşi câştigase faima şi  devenise vedetă la Hollywood. Filmul „A Streetcar Named Desire” şi Brando au fost descrise ca o revoluţie în cinematografia americană, deoarece o astfel de reprezentaţie nu mai fusese văzută până acum. A fost nominalizat la premiul Oscar la categoria „Cel mai bun actor” şi a repetat acest succes pentru următorii trei ani la rând.

Primele sale cinci roluri monumentale au adus o schimbare în jocul actorilor de Hollywood. Pe lângă talentul său extraordinar, Brando a avea carisma unui tip rău, aşa că se potrivea perfect erei rock and. Astfel, Elvis Presley a recunoscut că, la începuturile sale, a imitat stilul lui Brando.

Înfăţişarea lui Brando atrăgea ca un magnet femeile. După multe nominalizări, starul a primit primul său Oscar pentru rolul în producţia „Pe malul apei”, în 1954. După acel triumf a continuat să joace în multe filme celebre. Cu toate acestea, începuse să îşi piardă direcţia, potrivit criticilor.

1 marlo1 jpg jpeg

Rolul lui Vito Corleone în The Godfather (1972) a marcat un moment de cotitură în cariera sa şi l-a relansat pe orbita stelară. Marlon Brando a câştigat al doilea Oscar cu„Naşul” . A fost urmat de cel mai controversat film din cariera lui Brando, „Ultimul tango din Paris”. Filmul a fost interzis din cauza scenelor explicite.

După acest film, lui Brando nu-i mai păsa de cerinţele producătorilor. Astfel, pentru rolul colonelului Kurtz în „Apocalypse Now”, pentru care a primit un milion de dolari, Brando ar fi trebuit să etalaze un corp tras prin inel şi să fie bine pregătit, dar el se îngăşase, nici măcar nu citise scenariul, aşa că întregul film a devenit o improvizaţie, pentru că nu îşi învăţase replicile.

După realizarea acelui film, greutatea lui a devenit unul dintre factorii decisivi în selecţia rolurilor.

6 brando7 jpg jpeg

Iubea atât bărbaţii, cât şi femeile

A avut o viaţă tumultoasă, cu numeroase romanţe, numeroşi copii şi adulter, dar  şi cu momente de agresiune. Toate astea l-au făcut să fie cunoscut în istoria Hollywoodului drept unul dintre cei mai mari răi tipi de pe covorul roşu.

Brando a  fost îndrăgostit de Marilyn Monroe timp de mai mulţi ani. Când erau împreună, cei doi nu ieşeau din camera de hotel zile întregi. „La fel ca un număr mare de bărbaţi, şi eu am avut experienţe homosexuale şi nu îmi este ruşine”, a spus el cu o ocazie. Ulterior, declaraţia sa a fost confirmată. Actorul a avut o aventură cu cântăreţul Bob Dylan şi o relaţie de mai mulţi ani cu Wally Cox.

„Dacă Wally ar fi fost o femeie, m-aş fi căsătorit cu el şi am fi trăit fericiţi până acum”, spunea actorul.

După ce Cox a murit, Brando i-a păstrat cenuşa timp de 30 de ani. A treia soţie a lui Cox a descoperit acest lucru doar atunci când Brando a acordat un interviu pentru Time. Ea a vrut să-l dea în judecată, dar avocatul ei a refuzat să accepte cazul.

Cu toate acestea, Brando a iubit şi femeile foarte mult. În 1957, s-a căsătorit cu actriţa Anna Kashfi, cu care a rămas până în 1959. Cei doi au avut un fiu, Christian.

La scurt timp, a venit în prim-plan cea de a doua soţie, Movita Castaneda, o actriţă mexicană mai mare cu şapte ani. Au divorţat după doi ani. Cea de-a treia soţie a fost o frumuseţe din Tahiti, Tarita Teriipaia, care a jucat alături de Brando în productia „Mutiny on the Bounty”. Tarita era cu 18 ani mai tânără decât Brando şi a născut doi copii în timpul căsătoriei de 10 ani. Brando a spus că a iubit-o pentru că era „simplă şi naivă”.

3 marlo3 jpg jpeg

Marlon Brando a avut în total cinci copii biologici şi şase copii adoptaţi.

Fiul cel mai mare al lui Brando, Christian, era o fire agresivă, iar în mai 1990 l-a ucis pe iubitul surorii sale Cheyenne. El a fost găsit vinovat de crimă cu  premeditare şi condamnat la 10 ani de închisoare. Acest incident l-a lovit atât de rău pe Brando, încât a făcut declaraţii inconsecvente în mass-media despre „trădarea propriului său fiu”.

Tragedia a devenit completă în 1995, când Cheyenne, încă deprimată după moartea lui Drollet, s-a spânzurat în Tahiti. Avea doar 25 de ani.

La 1 iulie 2004, Marlon Brando a murit la vârsta de 80 de ani din cauza diabetului şi a cancerului. Actorul a fost incinerat, iar cenuşa lui a fost împrăştiată în două locuri. în Tahiti şi în Valea Morţii.Recente pe Ok! Magazine

Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg
Michael Douglas cu Dylan și Carys, Profimedia (2) jpg
FotoJet Anca Lungu jpg
dallas jpg jpeg
Sharon Stone jpg
Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
angela similea
Bon Jovi, GettyImages jpg
FotoJet Gere jpg
FotoJet Courteney Cox jpg
Keanu Reeves și iubita sa, Alexandra Grant la MotoGP Grand Prix in Germania   profimedia 0888003884 jpg
banner gabriela cristea png
Michael Douglas și Catherine Zeta Jones, iulie 2024, Profimedia (6) jpg