Victimele celebre ale depresiei. Ce vedete s-au luptat cu această boală?

8 septembrie, 2016
angelina jolie & brad pitt GettyImages 495998870 jpeg

Şi vedetele plâng. Iar suferinţa lor, atât de bine mascată pe covorul roşu, le-a pus în trecut viaţa în pericol.

image

Angelina Jolie

Frumoasa actriţă a avut mulţi demoni de înfruntat în perioada adolescenţei sale agitate. Însă aceştia au revenit în 2007, după moartea mamei ei, Marcheline Bertrand, când actriţa a alunecat din nou pe panta depresiei, fiind urmărită permanent de gânduri negative. Salvarea şi-a găsit-o în muncă. Când i s-a oferit rolul din thriller-ul „Wanted“, partenera lui Brad Pitt a acceptat imediat oferta. „Mama mea tocmai murise, iar eu îmi doream să am o activitate care să mă ajute să nu mă mai gândesc la asta. Simţeam că mă afund într-o gaură neagră şi că nu mai am de ce să mă trezesc dimineaţa. Aşa că m-am implicat în ceva care să mă oblige să fiu activă“, avea să declare actriţa în 2008.

image

Uma Thurman

Că viaţa strălucitoare de la Hollywood nu poate compensa pentru durerea pe care o simţi când te întorci seară de seară într-o casă goală ne asigură chiar faimoasa actriţă. Ajunsă în postura de mamă singură după două mariaje ratate, unul cu Gary Oldman şi altul cu Ethan Hawke, Uma s-a luptat ani de-a rândul cu depresia. „Cariera mea era în ascensiune, dar viaţa mea privată, în ruine. Timp de mulţi ani mi-am plâns de milă şi n-am fost încântată de nimic din ceea ce reuşeam pe plan profesional“, mărturisea Thurman în 2006. Vedeta a încercat să depăşească această perioadă neagră cu ajutorul tehnicilor yoga, cunoscute ca fiind foarte eficiente în eliberarea energiei negative. Şi a mers.

image

Sheryl Crow

Mulţi s-au lăsat păcăliţi de hiturile ei optimiste, precum „All I Wanna Do“ and „Soak Up the Sun“, şi-au crezut că vedeta este şi ea o persoană solară. Puţini ştiu că Sheryl a suferit încă din copilărie din cauza depresiei cronice. „Depresia a fost parte a existenţei mele de când mă ştiu. Este parte din fiinţa mea. Este mereu acolo. Numai că acum ştiu cum s-o ţin sub control“, a spus cântăreaţa. Episoadele de suferinţă au revenit însă şi mai târziu, în viaţa lui Sheryl. După ce a cântat ca backing-vocalist în turneul „Bad“ al lui Michael Jackson, în 1986, Crow s-a lovit de refuzul caselor de discuri de-a semna cu ea. Acest lucru i-a provocat o depresie profundă, cu care s-a luptat timp de şase luni. Terapia, sportul practicat aproape zilnic, responsabil pentru creşterea nivelului serotoninei ( hormonul stării de bine) şi tratamentul cu antidepresive au ajutat-o însă să-şi ţină sub control boala. Iar un impact pozitiv în viaţa cântăreţei l-a avut şi decizia ei de-a înfia doi copii, pe Wyatt Steven şi Levi James.

image

Russell Brand

În spatele unei glume bune şi-al unui chip surâzător se pot ascunde suferinţe vechi. Iar în cazul comicului britanic este cât se poate de adevărat. Crescut într-o familie dezbinată, adolescentul Brand s-a luptat încă de la 14 ani cu bulimia nervoasă. „Mă simţeam respingător. Eram un copil grăsuţ. Nu obez, mai degrabă dolofan“, spune Brand. Nu peste mult timp, Brand a început să se taie şi să consume alcool şi droguri, fiind diagnosticat ulterior cu tulburare maniaco-depresivă. Chiar actorul a mărturisit că obişnuia să ia droguri în fiecare zi, de la 16 până la 27 de ani. „Mi-am pierdut toate locurile de muncă, toate relaţiile şi-am devenit de nesuportat pentru cei din jur“, a declarat acesta pentru „The Times“. Dar britanicul a avut puterea să caute ajutor. L-a găsit departe de casă, tocmai în India, unde a luat cursuri de meditaţie transcendentală, care l-au ajutat să-şi regăsească calmul interior. În plus, Russell s-a internat într-o clinică de dezintoxicare şi-a reuşit să scape şi de dependenţa de droguri şi alcool. O singură obsesie n-a putut fi depăşită: cea pentru pantalonii skinny.

image

Halle Berry

Pe frumoasa mulatră suferinţele emoţionale au dus-o pe marginea prăpastiei. După sfârşitul căsniciei cu jucătorul de basebal David Justice, în 1997, Halle a fost atât de devastată încât a încercat să se sinucidă prin asfixiere cu gazele de la ţeava de eşapament. „Stăteam în maşină şi ştiam că gazele urmau să mă înăbuşe. Atunci mi-a apărut în minte imaginea mamei mele care mă găseşte fără viaţă“, a declarat actriţa revistei „Parade“, în 2007.  Însă acel moment a fost unul de cotitură în viaţa vedetei, care a înţeles că trebuie să apeleze la ajutorul unui psiholog. Acesta a sfătuit-o să-şi caute parteneri de viaţă care să aibă un impact pozitiv asupra vieţii ei. Din păcate, observăm că actriţa a repetat greşeala iniţială nu o dată, ci de două ori: în relaţiile tumultuoase cu Eric Benet şi Gabriel Aubry. Sperăm ca mariajul cu Olivier Martinez să mai primească, totuşi, o şansă.Recente pe Ok! Magazine

Tudor Chirilă foto Pro TV jpg
bundy profi jpg
FotoJetScandal jpg
Alex Rodriguez și Jennifer Lopez, Foto GettyImages (4) jpg
Ilinca Vandici nasa de botez (10)   Instagram jpg
leo profi jpg
nicole kidman, tom cruise jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg