Victoria & David Beckham: Trădarea lui i-ar putea distruge! De ce îl acuză fanii că şi-a vândut sufletul

9 decembrie, 2021
2 beckham 5 jpg jpeg

Noul scandal în care este implicat fostul fotbalist le zguduie lumea şi imaginea. De ce îl acuză fanii că şi-a vândut sufletul?

David Beckham a semnat un nou contract fabulos, dar de data aceasta, decizia lui este una extrem de controversată. Pentru 150 de milioane de lire sterline, Beckham a acceptat să fie imaginea Qatarului pentru Campionatul Mondial din 2022. Până aici, aparent, vorbim despre un deal fabulos. Dar reverberaţiile acestei decizii sunt uluitoare. Iar asta pentru că, în viitoarea lui calitate de imagine a Qatarului, David va trebui să promoveze ţara şi să încurajeze turiştii s-o viziteze – în ciuda faptului că vorbim de un stat din Orientul Mijlociu cu o cultură şi un sistem de legi propriu, fără legătură cu lumea occidentală a lui Beckham. Ba chiar cu o poziţionare antagonică faţă de multe dintre valorile promovate chiar de anturajul lui. Bunăoară, în Qatar homosexualitatea este în continuare pedepsită cu închisoare de până la trei ani – şi chiar cu condamnare la moarte, în cazul în care este vorba despre musulmani. Iar drepturile femeilor sunt în continuare un subiect extrem de sensibil – aşa cum relevă chiar un studiu Human Rights Watch, dat publicităţii în acest an. Raportul menţionat, intitulat sugestiv „Tot ce trebuie să fac este legat de bărbat“, arată că femeile din Qatar au nevoie în continuare de permisiunea suveranului legal masculin din familie pentru a se căsători, a studia în străinătate, a munci în sistemul administrativ ori a călători peste hotare. Există informaţii şi despre munca forţată care se aplică în Qatar – iar cifrele sunt îngrijorătoare. Un alt raport de la începutul acestui an a arătat că 6.500 de emigranţi au murit pe şantierele din Qatar de când ţara a câştigat în urmă cu zece ani dreptul de a găzdui Cupa Mondială, iar 37 dintre aceste decese sunt legate direct de construcţia stadioanelor pe care se vor desfăşura meciuri anul viitor. Altfel spus, toate aceste date alcătuiesc un background chestionabil pentru zâmbetul strălucitor cu care Beckham va promova ţara, iar reacţiile în Marea Britanie nu sunt deloc blânde. Mulţi îl acuză că şi-a vândut sufletul şi că a dat dovadă de o lăcomie nejustificată, cerând UNICEF să-i retragă de urgenţă statutul de ambasador al organizaţiei. În vreme ce Amnesty Internaţional i-a solicitat lui David să vorbească deschis despre situaţia profund îngrijorătoare a drepturilor omului în Qatar. E limpede că misiunea lui David va fi una extrem de dificilă şi că toate aceste lucruri nu pot fi ascunse sub preş. „Beckham trebuie boicotat pentru totdeauna”, au decretat unii fani, iar alţii l-au tăguit în social media cu mesaje de genul: „Banii sunt mai importanţi decât încălcarea drepturilor omului şi tratamentul nedrept al femeilor? Cum ai putut să-ţi trădezi integritatea?”.

3 beckham 2 jpg jpeg

Ştirile despre înţelegerea cu Qatarul au apărut în luna februarie – dar contractul în sine a fost semnat la începutul lunii trecute într-o întâlnire secretă la Doha. Iar faptul că David nu a împărtăşit această veste cu cei 69 de milioane de urmăritori ai săi este o dovadă că starul a încercat să evite orice fel de comentarii negative. Dar de ce s-a temut nu a scăpat. Iar Victoria este profund afectată, cu atât mai mult cu cât nu traversează o perioadă foarte bună. Brandul ei de fashion a înregistrat pierderi de 46 de milioane de lire sterline, iar acum se teme că această decizie ar putea distruge imaginea Beckham. „Sigur că Victoria a fost consultată în legătură cu această hotărâre şi a fost de acord, dar nu şi-a închipuit că reacţiile vor fi atât de dure. Acum este devastată şi se gândeşte cum pot ieşi cu imaginea nealterată din acest scandal“, dezvăluie o sursă apropiată cuplului. „A avut rezervele ei, dar nu şi-a închipuit că totul va lua o asemenea amploare. S-a gândit că e vorba despre Campionatul Mondial, iar puterea imaginii lui David va fi consolidată astfel. Acum cea mai mare teamă a ei este ca această conjunctură să nu distrugă tot ceea ce s-au străduit să construiască până acum şi să le strice unele dintre cele mai importante prietenii şi contacte“, adaugă aceeaşi sursă. Iar asta pe bună dreptate, mai ales dacă ne gândim la cuplul Elton John şi David Furnish, care le sunt atât de apropiaţi încât cel dintâi a devenit naşul a  doi dintre copiii familiei Beckham – Brooklyn (21) şi Romeo (22). Oare ce are de spus naşul despre faptul că David va promova o ţară în care homosexualii sunt întemniţaţi? „Vic este disperată că prietenii lor vor considera că el i-a trădat. Cel mai rău lucru ar fi să-şi piardă nişte prietenii atât de vechi din cauza asta“, spune un apropiat al familiei. 

„E o controversă uriaşă cu care se confruntă, un dezastru de PR. Iar în era în care trăim, aceste lucruri sunt taxate într-un Occident care a devenit dominat de cultura anulării. David şi-ar putea pierde din credibilitate şi multe branduri ar putea renunţa să mai colaboreze cu el“, avertizează un expert britanic în PR, iar referinţele recente la victimele culturii anulării nu sunt puţine, dacă ne gândim, de pildă, la Chrissy Teigen, care a pierdut contracte publicitare fabuloase pe motiv că în urmă cu mai mulţi ani s-a făcut vinovată de bullying. Totuşi, forţa imaginii Beckhamilor nu trebuie pierdută din vedere. Celebrul cuplu a reuşit să iasă basma curată din mai multe scandaluri, de-a lungul vremii. Aşa cum s-a întâmplat în 2017, în scandalul Beckileaks, când mailul starului a fost hackuit, iar anumite conversaţii private au fost date publicităţii, plasându-l într-o lumină extrem de nefavorabilă. Din acele conversaţii reieşea că David ar fi făcut o serie de acte caritabile cu scopul precis de a fi numit cavaler de către Regină, numindu-i „ticăloşi“ pe cei din comitetul regal care acordă onorurile şi concluzionând: „Pentru orice titlu mai jos de cavaler pe care se gândesc să mi-l dea mai bine să se ducă dracului!“. Şi fosta Posh a fost, la rândul ei, în vizor la începutul pandemiei, atunci când a ieşit la iveală că a cerut ajutor de la stat pentru a plăti angajaţii companiei ei din industria modei, în ciuda averii fabuloase pe care o are. În mijlocul numeroaselor critici, Victoria a renunţat la ajutorul solicitat. Cum vor ieşi, însă, din această nouă controversă? Contractul cu Qatar nu este unul care poate fi anulat, dar i se poate da o întorsătură favorabilă. „Victoria şi-a chemat câteva prietene, inclusiv Kim Kardashian şi Eva Longoria, pentru a o sfătui. Vrea ca oamenii să ştie că implicarea lui David nu va fi despre susţinerea politicilor din Qatar, ci că intenţiile sunt de a conlucra cu oamenii potenţi pentru a influenţa schimbări în legile ţării“, explică aceeaşi sursă.      Foto: Profimedia

image


Recente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg