Victoria lui Robbie Williams

13 august, 2010

Cum arată victoria? Showbizul nostru, în ultima vreme, e în drama plafonării în reuşite jenante. Protagoniştii au mize mici şi ajung repede la final. Au deznodăminte ieftine pentru că îşi doresc puţin. Entuziasmul e prea epuizabil. Gagicile îşi doresc să devină vedete şi gagiii de la televizor vor să câştige nişte bani, să poată să convingă gagicile care devin vedete. Dincolo de tot balamucul stă, cred eu, întrebarea pe care i-am pus-o lui Mihai Gâdea în finalul unui interviu. Pe Mihaela Rădulescu, bună sau rea, o sesizam în urmă cu 10 ani construindu-şi celebritatea de acum.

Cum arată victoria? Showbizul nostru, în ultima vreme, e în drama plafonării în reuşite jenante. Protagoniştii au mize mici şi ajung repede la final. Au deznodăminte ieftine pentru că îşi doresc puţin. Entuziasmul e prea epuizabil. Gagicile îşi doresc să devină vedete şi gagiii de la televizor vor să câştige nişte bani, să poată să convingă gagicile care devin vedete. Dincolo de tot balamucul stă, cred eu, întrebarea pe care i-am pus-o lui Mihai Gâdea în finalul unui interviu. Pe Mihaela Rădulescu, bună sau rea, o sesizam în urmă cu 10 ani construindu-şi celebritatea de acum. Cine e cea pe care, peste 10 ani, o vom sesiza ca fiind noua Mihaela Rădulescu? Cei şi cele de acum par că nu ştiu să-şi argumenteze succesul. Nu se străduiesc să-i aducă suficiente argumente. Termină prea repede.

Octavian Paler spunea că tinerii n-au voie să fie modeşti. Tinerii trebuie să fie aroganţi. În showbiz personajele trăiesc în aroganţe ieftine. Nu ştiu când să fie aroganţi sau arogante. Problema e că nu ştiu nici de ce. Şi nici asta nu e. Problema e că totuşi sunt. Asta în timp ce îşi propun reuşite fără consecinţe. Îşi propun prea puţin. Vor prea mulţi bani şi prea puţină glorie. “Aşa eram şi eu la vârsta ta. Ziceam că fac… că dreg”. Mă ponderează oamenii de vreo 8 ani încoace. Există o şansă să aibă dreptate. Entuziasmul să se epuizeze. Dar e atât de mică şansa, încât n-o iau în calcul. Vedetele de acum termină prea repede. Şi-au propus puţin şi au crezut puţin. Au încercat puţin. Şi într-un final… au reuşit. Puţin.

La televizor nu mai sunt oameni noi, care să reuşească mare lucru. Toţi cei spre care căscăm gura sunt din generaţia veche.Cine e nou? Mihai Morar?! Are sprânceana mult mai ridicată decât coeficientul de inteligenţă. Urmăriţi-l puţin din perspectiva asta. Priveşte cu o sprânceană ridicată absurd. Îmi povestea Dan Negru că se uită în oglinda retrovizoare şi nu vede pe nimeni. Avea dreptate. Compromisul aduce succese financiare de moment. Nu aduce glorie. Gloria vine şi din capacitatea de a refuza tentaţii ieftine din jur.

În numărul acesta, revista OK! apare, în exclusivitate pentru România, cu pozele de la nunta lui Robbie Williams. Cum arată victoria? Eu cred că e cea din finalul cântecului ăsta. Ca şi în viaţă, e nevoie de răbdare până acolo.Recente pe Ok! Magazine

Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg
mick jagger profimedia 0245443585 jpg
Hayley Atwell Maverick jpg
ed9 jpg
Roxana Ciuhulescu, sotul Silviu Bulugioiu si copiii Ana si Cezar (1) jpg
profimedia 0618399156 jpg
adriana lima profimedia 0692438219 jpg
Florin Piersic JR jpg
elon2 jpg
tom cruise profimedia 0692427090 jpg
reghe jpg
IR6 5937 jpg
Julia Fox (5) jpg