VIDEO Cel mai bogat om a privit Planeta din spaţiu! Jeff Bezos a fost „înmărmurit de frumuseţea şi fragilitatea Terrei”

21 iulie, 2021
1 jeff bezos primul zbor spatial 2 jpg jpeg

Fondatorul Amazon şi al companiei de turism spaţial Blue Origin a efectuat primul său zbor spaţial, alături de fratele său şi de doi turişti aparte: cel mai vârstnic şi, respectiv, cel mai tânăr călător în spaţiu din istoria omenirii.

Ieri, vehiculul New Shepard al companiei Blue Origin a decolat din Texas, având la bord patru pasageri: miliardarul Jeff Bezos, fratele acestuia, Mark Bezos, pioniera în domeniul aviaţiei Wally Funk (82), şi primul client plătitor al Blue Origin, olandezul Oliver Daemen (18), care abia a absolvit liceul şi se pregăteşte să-şi ia brevetul de zbor. Aceştia din urmă au devenit cea mai vârstnică, respectiv cea mai tânără persoană care călătoreşte în spaţiu din istorie. Totodată, tânărul de 18 ani a tras lozul vieţii lui, el luându-i locul unui câştigător anonim al licitaţiei, care plătise aproape 30 de milioane de dolari pentru un bilet.

Spre deosebire de avionul rachetă al lui Richard Branson, Virgin Galactic, capsula New Shepard al lui Bezos este în întregime autonomă, aşa că nu a avut nevoie de pilot sau de inginer de zbor.

După decolare, naveta a accelerat până la peste 3.700 de kilometri, capsula s-a separat şi a atins cel mai înalt punct, respectiv peste 100 de kilometri deasupra Pământului.

„Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că s-au întors schimbaţi şi că au rămas stupefiaţi, înmărmuriţi de Terra şi de frumuseţea ei, dar şi de fragilitatea ei şi sunt cu totul de acord cu aceştia“, a spus Jeff Bezos la aterizare. Terra este „un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă, facem pagube. Una e să recunoaştem acest lucru şi alta e să constatăm cu propriii ochi cât este de fragilă cu adevărat“, a completat fondatorul Amazon.

        View this post on Instagram                       A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

„Mi-a plăcut fiecare minut, mi-ar fi plăcut să dureze mai mult“, a declarat şi Wally Funk, adăugând că este nerăbdătoare să se reîntoarcă în spaţiu.Recente pe Ok! Magazine

heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru