VIDEO Cel mai bogat om a privit Planeta din spaţiu! Jeff Bezos a fost „înmărmurit de frumuseţea şi fragilitatea Terrei”

21 iulie, 2021
1 jeff bezos primul zbor spatial 2 jpg jpeg

Fondatorul Amazon şi al companiei de turism spaţial Blue Origin a efectuat primul său zbor spaţial, alături de fratele său şi de doi turişti aparte: cel mai vârstnic şi, respectiv, cel mai tânăr călător în spaţiu din istoria omenirii.

Ieri, vehiculul New Shepard al companiei Blue Origin a decolat din Texas, având la bord patru pasageri: miliardarul Jeff Bezos, fratele acestuia, Mark Bezos, pioniera în domeniul aviaţiei Wally Funk (82), şi primul client plătitor al Blue Origin, olandezul Oliver Daemen (18), care abia a absolvit liceul şi se pregăteşte să-şi ia brevetul de zbor. Aceştia din urmă au devenit cea mai vârstnică, respectiv cea mai tânără persoană care călătoreşte în spaţiu din istorie. Totodată, tânărul de 18 ani a tras lozul vieţii lui, el luându-i locul unui câştigător anonim al licitaţiei, care plătise aproape 30 de milioane de dolari pentru un bilet.

Spre deosebire de avionul rachetă al lui Richard Branson, Virgin Galactic, capsula New Shepard al lui Bezos este în întregime autonomă, aşa că nu a avut nevoie de pilot sau de inginer de zbor.

stanga
dreapta
3 jeff bezos primul zbor spatial 2 jpg jpeg
4 jeff bezos primul zbor spatial 3 jpg jpeg
2 jeff bezos primul zbor spatial jpg jpeg
5 jeff bezos primul zbor spatial 4 jpg jpeg

După decolare, naveta a accelerat până la peste 3.700 de kilometri, capsula s-a separat şi a atins cel mai înalt punct, respectiv peste 100 de kilometri deasupra Pământului.

„Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că s-au întors schimbaţi şi că au rămas stupefiaţi, înmărmuriţi de Terra şi de frumuseţea ei, dar şi de fragilitatea ei şi sunt cu totul de acord cu aceştia“, a spus Jeff Bezos la aterizare. Terra este „un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă, facem pagube. Una e să recunoaştem acest lucru şi alta e să constatăm cu propriii ochi cât este de fragilă cu adevărat“, a completat fondatorul Amazon.

        View this post on Instagram                       A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

„Mi-a plăcut fiecare minut, mi-ar fi plăcut să dureze mai mult“, a declarat şi Wally Funk, adăugând că este nerăbdătoare să se reîntoarcă în spaţiu.Recente pe Ok! Magazine

mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg