VIDEO Cel mai bogat om a privit Planeta din spaţiu! Jeff Bezos a fost „înmărmurit de frumuseţea şi fragilitatea Terrei”

21 iulie, 2021
1 jeff bezos primul zbor spatial 2 jpg jpeg

Fondatorul Amazon şi al companiei de turism spaţial Blue Origin a efectuat primul său zbor spaţial, alături de fratele său şi de doi turişti aparte: cel mai vârstnic şi, respectiv, cel mai tânăr călător în spaţiu din istoria omenirii.

Ieri, vehiculul New Shepard al companiei Blue Origin a decolat din Texas, având la bord patru pasageri: miliardarul Jeff Bezos, fratele acestuia, Mark Bezos, pioniera în domeniul aviaţiei Wally Funk (82), şi primul client plătitor al Blue Origin, olandezul Oliver Daemen (18), care abia a absolvit liceul şi se pregăteşte să-şi ia brevetul de zbor. Aceştia din urmă au devenit cea mai vârstnică, respectiv cea mai tânără persoană care călătoreşte în spaţiu din istorie. Totodată, tânărul de 18 ani a tras lozul vieţii lui, el luându-i locul unui câştigător anonim al licitaţiei, care plătise aproape 30 de milioane de dolari pentru un bilet.

Spre deosebire de avionul rachetă al lui Richard Branson, Virgin Galactic, capsula New Shepard al lui Bezos este în întregime autonomă, aşa că nu a avut nevoie de pilot sau de inginer de zbor.

După decolare, naveta a accelerat până la peste 3.700 de kilometri, capsula s-a separat şi a atins cel mai înalt punct, respectiv peste 100 de kilometri deasupra Pământului.

„Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că s-au întors schimbaţi şi că au rămas stupefiaţi, înmărmuriţi de Terra şi de frumuseţea ei, dar şi de fragilitatea ei şi sunt cu totul de acord cu aceştia“, a spus Jeff Bezos la aterizare. Terra este „un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă, facem pagube. Una e să recunoaştem acest lucru şi alta e să constatăm cu propriii ochi cât este de fragilă cu adevărat“, a completat fondatorul Amazon.

        View this post on Instagram                       A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

„Mi-a plăcut fiecare minut, mi-ar fi plăcut să dureze mai mult“, a declarat şi Wally Funk, adăugând că este nerăbdătoare să se reîntoarcă în spaţiu.



Recente pe Ok! Magazine

Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg