VIDEO Codin Maticiuc: „Îmi dau seama că sunt mai faimos decât ar trebui să fiu, şi-atunci...“

20 iulie, 2021
15 codin maticiuc 8 jpg jpeg

Invitat la podcastul lui Speak, fostul „crai de Dorobanţi” a făcut câteva dezvăluiri surprinzătoare.

Codin Maticiuc (41), fiul fostului consilier economic la Teheran înainte de 1989, actualmente afaceristul Ion Maticiuc, a fost mereu considerat „băiat de bani gata”, făcându-se cunoscut graţie relaţiilor sale amoroase celebre, care i-au adus porecla de „Poponeţ”, intrând totodată în galeria „crailor de Dorobanţi”.

În ultimii ani, Codin Maticiuc a făcut publicul să mai dea uitării aceste epitete, graţie implicării sale în producţia de filme româneşti, dar mai ales a activităţii sale umanitare, cu accent pe strângerea de fonduri pentru renovarea spitalelor pentru copii şi cazuri grave de îmbolnăviri în rândul minorilor.

stanga
dreapta
8 codin maticiuc 8 jpg jpeg
12 codin maticiuc 12 jpg jpeg
11 codin maticiuc 11 jpg jpeg
2 codin maticiuc 2 jpg jpeg
13 codin maticiuc 13 jpg jpeg
14 codin maticiuc 14 jpg jpeg
5 codin maticiuc 5 jpg jpeg
10 codin maticiuc 10 jpg jpeg
3 codin maticiuc 3 jpg jpeg
1 codin maticiuc 1 jpg jpeg
9 codin maticiuc 9 jpg jpeg
4 codin maticiuc 4 jpg jpeg
7 codin maticiuc 7 jpg jpeg
6 codin maticiuc 6 jpg jpeg

Invitat de prietenul său, Speak, să vorbească într-un podcast despre această turnură radicală a vieţii sale, Codin Maticiuc a spus: „Eu în viaţa mea am foarte mult bine. M-am născut într-o familie, mă rog, săracă, că aveam două camere cu igrasie din Dristor, dar care în timp a făcut bani – deci cumva am avut bani mai de tânăr, nu am fost copil de bani gata, mai curând un tânăr de bani gata. Am avut bani din familie, mi-a fost bine, părinţii bine, sănătoşi, am copii, am familie, am tot ce-mi trebuie. Am avut noroc de multe lucruri în viaţă, multe lucruri pe care consider aproape că nu le meritam şi mi-au venit uşor, de la femei la maşini şi altele… Şi atunci consider că noi trebuie să facem bine şi să stabilim asta direct proporţional cu binele din viaţa noastră. De aceea eu sunt dator să fac foarte mult bine. De aceea renovez spitale, pentru că îmi dau seama că sunt mai faimos decât ar trebui să fiu, pe merit. Şi din faima asta trebuie să aduc câte o cauză pe care s-o fac vizibilă, să strâng bani.”

Vorbind cu Speak despre reuşitele sale, Codin Maticiuc a fost foarte franc: „A reuşi înseamnă mai multe lucruri, nu doar a avea bani. De multe ori, presiunea banilor şi a reuşitelor tatălui meu mi-a dat altă presiune de-a reuşi, altfel de foame. Iar taică-miu a făcut milioane, la propriu!”

Cum a ajuns, însă, să investească în filme, domeniu pe care părinţii săi nu-l consideră profitabil? „Mie mi s-a făcut milă de acele „scenarii de sertar”, alea care rămân în nişte sertare şi nu vor fi folosite, şi am vrut să „salvez” eu unul de la Dan Chişu. Şi am zis să punem banii jumate-jumate. Şi a scos „Bucureşti nonstop”, care-mi plăcea mie cel mai mult. (…), şi mi-a spus să-mi fac o companie de producţie de film, prin care să investesc partea mea. Şi de-atunci am compania Watch Me Production (watch=ceas; a se uita), pentru care mi-am vândut nişte ceasuri ca s-o fac. Nu aveam bani şi mi-am vândut nişte ceasuri scumpe cu adevărat – unul dintre ele era un Audemars Piguet Royal Oak Offshore rose gold Tourbillon, care e vreo 150.000 de euro nou, iar eu am luat pe el 90.000. Deci de-asta am numit compania Watch Me Production, pentru că părinţii mei mi-au spus: „Succes!”, nu m-au ajutat când au auzit că vreau să fac filme.“

Pe lângă domeniul cinematografiei, care i-a deschis uşi noi, Codin Maticiuc recunoaşte că maturizarea s-a produs odată cu momentul în care a devenit părinte: „De doi ani şi patru luni, am copil şi asta mi-a adus multe, mi-a schimbat ordinea priorităţilor în viaţă, e o prioritate care le-a detronat pe altele şi am deprins o empatie extraordinară faţă de părinţii copiilor cu probleme. (…) Părinţii au un tip de suferinţă pe care nu o puteam intui. Sunt mai sensibil, mai emotiv şi mai emoţional vizavi de treaba asta.”

Mai multe dezvăluiri, dar şi poveşti amuzante găsiţi în clipul ataşat mai jos:

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg