VIDEO Imagini tulburătoare cu Céline Dion în timpul spasmelor musculare

1 iulie, 2024

Documentarul realizat despre viața celebrei artiste canadiene, „I Am: Céline Dion”, ne oferă pasaje reale, necosmetizate despre suferința incredibilă prin care trece aceasta din cauza sindromului persoanei rigide.

Calvarul unei mari artiste. FOTO: Profimedia
Calvarul unei mari artiste. FOTO: Profimedia

Greu de privit! Așa sunt câteva dintre cele mai brute cadre inserate în documentarul Prime Video, „I Am: Céline Dion”, care prezintă aspecte mai puțin știute din viața lui Céline Dion.

Dar ceea ce șochează este că, în imaginile surprinse, o vedem pe câștigătoarea premiului Grammy îndurând crize spasmatice musculare în timp ce împărtășește cu curaj călătoria sa cu sindromul persoanei rigide, o afecțiune autoimună și neurologică care provoacă contracții musculare puternice și care a împiedicat-o să cânte în ultimii ani.

În timpul unei scene dureroase din filmul regizat de Irene Taylor, cântăreața în vârstă de 56 de ani suferă un spasm la picior, după o sesiune de înregistrări pentru cântecul ei "Love Again". „Acesta este primul tău spasm de astăzi? Sau ai mai avut și altele?", o întreabă Terrill Lobo, terapeutul de medicină sportivă al lui Céline Dion. După ce ea îi spune că este primul din această zi, Lobo îi explică: „O parte din boală constă în faptul că, de îndată ce intri într-o contracție, uneori semnalul de eliberare a acesteia nu este înțeles". Acesta este motivul pentru care piciorul ei sfârșește prin a rămâne într-o poziție contractată.

Lobo o pune apoi pe cântăreață să se întindă cu fața în jos pe o masă de masaj, în timp ce încearcă să îi relaxeze piciorul. „Acest lucru ne indică faptul că corpul și creierul ei sunt suprastimulate în acest moment", explică Terrill în fața camerei. „Și se întâmplă ceva și ea continuă să aibă spasme. Asta ar putea duce la o criză".

Deși artista nu poate vorbi în acel moment, ea poate comunica strângând mâna unui membru al echipei. După ce i s-a administrat un spray nazal pentru calmare, mâinile lui Dion au încep să se relaxeze. „Se aude ca și cum ar ieși. Și dacă va intra din nou în spasm, atunci vom suna la 911."

Din fericire, Dion a început să se simtă mai bine și a putut să vorbească din nou. „De fiecare dată când se întâmplă așa ceva, te face să te simți atât de jenat", spune ea. „Nu vă place să nu aveți control asupra voastră?"

"Acea anxietate, acea panică, acel spasm continuu a declanșat un spasm complet al întregului corp", a explicat medicul Amanda Piquet, pentru Today.com, precizând că nu a fost vorba despre o criză. „Acesta este un spasm care are loc, iar pacienții sunt conștienți de ceea ce se întâmplă. Există multă anxietate, există multă panică, adrenalina se precipită".

În ciuda luptei sale cu propriul corp, Céline Dion face tot posibilul să reziste cât mai mult timp și a promis să revină pe scenă și să cânte din nou pentru fanii săi. 

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Amal și George Clooney, vacanță romantică la St Tropez, Profimedia (4) jpg
Ileana Stana Ionescu jpeg
Carmen Tanase png
FotoJet Bennifer jpg
Trump vs  Biden FOTO gettyimages webp
Emma Heming și Bruce Willis, GettyImages (6) jpg
Shannen Doherty divorțează de soțul Kurt Iswarienko, Getty (2) jpg
Daniel Nuta jpg
FotoJet Barbie jpg
Mirela Retegan in Thassos in Grecia   Facebook 2024 jpg
FotoJet Ines jpg
Nicole Kidman si Sunday Rose foto Getty Images jpg
Jennifer Lopez, Profimedia (9) jpg
Britney Spears, Profimedia (2) jpg
Cate Blanchett si fiul ei, Dahiell John Upton   GettyImages 1491761877 jpg
Maria Dragomiroiu în verde (1) jpg
Nicole Kidman la premiera The Expats, Getty Images (5) jpg
Loredana Boboc, Larisa Iordache, Bogdan Jianu, Catalina Ponor, Elisabeta Lipa, Monica Rosu la botezul lui Victor   Instagram png