VIDEO Mihai Călin, despre familia de refugiaţi ucraineni pe care i-a cazat în apartamentul său: "Au dormit 6 zile în baie, în timpul bombardamentelor"

23 martie, 2022
1 mihai calin a luat acasa o familie de refugiati ucraineni 6 jpg jpeg

Actorul a venit în sprijinul unei familii cu doi copii, el având, la rândul său, în familie poveşti cu refugiaţi.

Vedetă de televiziune, deţinător al Premiului Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal în 2021, actor al Teatrului Naţional Bucureşti, Mihai Călin a deschis noul sezon Reţeaua de Idoli", fiind una dintre sutele de gazde pentru refugiaţi, români care, "fără voie dau lecţii de umanitate în aceste vremuri, în care războiul din Ucraina ne-a obligat să dăm o probă de solidaritate”, spune Irina Păcurariu.

"Am reuşit să trimitem autocarul Teatrului Naţional de două ori la Vama Siret. (...) Aveam un apartament de 2 camere liber pe care voiam să-l dau la închiriat şi, când a început nenorocirea asta am zis OK, şi am cazat o familie timp de o săptămână şi m-am înscris şi la call center voluntar, cu toate că, recunosc, nu am timp să-i ajut prea mult, dar şi o oră dacă poţi să vii, tot e ceva", spune el, care înţelege limba rusă foarte bine, bunica şi mama sa fiind născute la Bakul, în Azerbaidjan.

"M-am sfătuit cu soţia, (...) fiul meu, care este şi el pe aceeaşi zonă şi este destul de revoluţionar, este şi el foarte încântat, a vorbit la şcoala lui ca fiica cea mare a familiei, care are 17 ani, să meargă la şcoală. Sunt de 8 zile la noi, au venit cu trenul. Au făcut 5-6 zile pe drum de la Kiev, până la vamă", a mai povestit el despre "musafirii" săi, care locuiau chiar în blocurile acelea înalte din centrul Kievului, bombardate prima oară de ruşi. "E un bloc turn din Kiev, e şi o filmare în care o rachetă loveşte blocul, iar şcoala Arinei este la baza blocului".

13 mihai calin refugiati jpg jpeg

Mihai Călin are şi o explicaţie pentru faptul că mulţi refugiaţi preferă să ajungă în Polonia: "Peste 1.300.000 s-au dus în Polonia, din primul considerent că limba e foarte apropiată de polonă, doi - cred că aproximativ 2.000.000 de ucraineni lucrau în Polonia de dinainte de război, dar sunt deja cam 100.000 cei care au rămas deocamdată în România. Cu siguranţă, vor mai veni."

Întrebat de Irina Păcurariu cum s-a organizat financiar, Mihai Călin a spus că: "Nu mi-am făcut niciun calcul şi, din fericire, eu pot să-mi permit acest lucru, nu mă plâng, câştig bine în momentul ăsta. Nu suntem bogaţi deloc, dar eu reuşesc să-mi ţin familia şi cred că trei guri în plus nu... Dar ei lucrează, ei muncesc", a continuat actorul, care joacă în piesa "No Man's Land", pusă în scenă la TNB (la finalul căreia ar fi vrut să aibă un mesaj de pace, dar direcţiunea i-a interzis), dar şi în rolul lui Paul din serialul "Adela", de la Antena 1.

Ce l-a impresionat pe Mihai Călin la această familie? „E o poză din apartamentul lor din Kiev, unde au dormit timp de şase zile în baie în timpul bombardamentelor. Mi se pare că nouă, românilor, ni se întâmplă un lucru interesant. Cred că mulţi ar putea spune, despre noi, românii, că suntem destul de dezbinaţi. Eu cred că noi suntem capabili de o solidaritate ieşită din comun în momentele grele. Cu noi sau cu alţii. Nu am învăţat să fim solidari în momentele bune. Acum, acest ajutor pe care românii îl dau ucrainenilor ne uneşte. E un moment interesant pentru naţia română”, mai spune Mihai Călin.

8 mihai calin a luat acasa o familie de refugiati ucraineni 7 jpg jpeg

Găsiţi întreaga poveste în video-ul ataşat mai sus.

FOTO: capturiRecente pe Ok! Magazine

Luciu Nicoleta2 jpg
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, deces, certificat deces  Sursa foto   Profimedia jpg
FotoJetMoni jpg
Alexandru Arsinel
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
tatoiu3 facebook jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
FotoJet (32) jpg
razvan41 jpg