VIDEO Preşedintele ucrainean a dus la crearea unui nou tip de erou. Volodimir Zelenski a fost ovaţionat de zeci de mii de oameni din Praga şi Tbilisi

5 martie, 2022
1 volodimir zelinski discurs prin zoom praga si tbilisi profimedia 0666381651 jpg jpeg

În războiul comunicării, Volodimir Zelinski conduce cu 2-0 în faţa lui Vladimir Putin.

Actorul de comedie pe care, până recent, toţi îl luau în derâdere se dovedeşte a avea stofa liderului nou, charismatic, care ştie să-şi atragă mulţimile de partea sa. Volodimir Zelenski îşi foloseşte cu multă abilitate armele teatrale pentru a câştiga războiul de comunicare în faţa lui Vladimir Putin, un adversar exponenţial mai puternic, din punct de vedere economic şi militar, dar pe care, iată, reuşeşte să-l domine ca imagine, cu tot aparatul de propagandă comunistă.

Drept dovadă, impresionaţi de faptul că nu a "debarcat", aşa cum ar fi putut s-o facă cu multă uşurinţă, cu ajutorul prietenilor americani, şi că a rezistat în faţa invaziei trupelor ruseşti, inspirându-şi poporul să lupte pentru apărarea ţării, europenii au ieşit cu zecile de mii în stradă să mărşăluiască pentru încetarea războiului.

Aşa se face că Praga, capitala Cehiei, şi Tbilisi, capitala Georgiei, au fost inundate de oameni care cereau pacea şi care şi-au arătat solidaritatea faţă de poporul ucrainean. Manifestaţia, organizată în cel mai mic detaliu, cu steaguri ucrainene şi cu ecrane mari, amplasate din loc în loc, pe care a rulat mesajul în direct al preşedintelui Volodimir Zelinski, a simulat un mare spectacol politic, cu una dintre cele mai mari audienţe compacte căreia i s-a adresat vreodată acest neobişnuit actor de comedie.

În ovaţiile mulţimii, mesajul lui Zelenski a fost transmis live prin Zoom, având câteva momente puternice. ”Acest prim minut aş dori să-l dedic momentului de tăcere pentru cei care au căzut în lupta pentru ţara lor, soldaţilor noştri, celor care slujesc... cei care lucrează ca piloţi, cei care fac fapte eroice în diferite domenii protejându-şi ţara şi şi-au dat viaţa pentru asta. Să comemoram soldaţii. Odihnească-se în pace", a spus liderul de la Kiev, făcând o pauză pentru un moment de reculegere.

”Aş dori să urez toate cele bune poporului Europei... Aşa se salută în aceste zile soldaţii noştri, eroii noştri... Aceştia sunt oamenii care îşi protejează casele, protejează Ucraina, protejează Europa, ei vă protejează Europa şi se salută, urându-şi multă sănătate. Dar, recent, salutul soldatului, acest salut al armatei, este ceva pe care oamenii obişnuiţi încep să-l folosească în limba lor de zi cu zi atunci când se salută pentru că ne protejăm ţara de invazia rusă, de atacul rus. Ne protejăm casele şi pământul cu drepturi depline şi în faţa agresiunii ruse. Astăzi, militarii noştri, unii dintre militarii noştri, servesc ţara noastră în armată, alţii servesc ca doctori cu bisturii în mână, efectuând operaţii chirurgicale. Alţii lucrează pentru a proteja copiii şi familiile lor. Şi aceasta este inima noastră, aceasta este inima Ucrainei, stând împreună împotriva răului”, a spus preşedintele ucrainean.

În ultima parte a discursului său, Zelenski a invitat la acţiune civică: "Aş dori să vă fac apel să nu tăceţi. Aş vrea să ieşiţi în stradă şi să susţineţi Ucraina, să ne susţineţi eforturile şi să ne susţineţi lupta, pentru că dacă Ucraina nu va rezista, Europa nu va rezista. Dacă noi vom cădea, voi veţi cădea, aşa că vă rog să nu tăceţi, să nu închideţi ochii la asta! Ieşiţi şi susţineţi Ucraina cât de mult puteţi... Şi dacă vom câştiga, şi sunt sigur că vom câştiga, aceasta va fi o victorie pentru întreaga lume democratică. Aceasta va fi victoria libertăţii noastre. Aceasta va fi victoria pentru întreaga lume democratică. Va fi victoria luminii asupra întunericului, a libertăţii asupra sclaviei. Şi dacă vom câştiga, vom deveni la fel de înfloriţi ca Europa şi Europa va înflori mai mult ca niciodată după această victorie magnifică. Slavă Ucrainei", a mai spus preşedintele ucrainean, în aplauzele frenetice ale mulţimilor din Praga şi Tbilisi.

Cu doar o zi în urmă premierul georgian, Irakli Garibaşvili, a semnat cererea pentru demararea procedurii speciale de recunoaştere a ţării sale drept candidat la aderarea la Uniunea European. Astăzi, acelaşi gest l-a făcut Maia Sandu pentru Republica Moldova.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg