VIDEO Prinţul Charles îi dă dreptate Gretei Thunberg, când acuză liderii lumii de "bla-bla"-uri în chestiunea protecţiei mediului. Ce face el să contribuie la ecologizare

12 octombrie, 2021
1 printul charles si greta thunberg profimedia 0494369271 jpg jpeg

Într-un interviu acordat postului BBC, moştenitorul coroanei britanice a afirmat că înţelege criticile tinerei activiste împotriva politicienilor pe care îi acuză că rămân impasibili în faţa urgenţei climatice.

Prinţul Charles (72), care şi-a petrecut dedicat o parte din timp campaniei pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, spune că  împărtăşeşte îngrijorarea şi tinerei activiste Greta Thunberg (pe care a întâlnit-o în ianuarie 2020) în privinţa felului în care tratează liderii lumii criza climatică. "Toţi aceşti tineri au impresia că nu se întâmplă nimic, aşa că, desigur, sunt frustraţi", a afimat Prinţul Charles pentru BBC.

El a adăugat că a înţeles de ce grupuri ecologiste precum Extinction Rebellion protestează şi blochează drumurile, acţiuni condamnate de guvernul britanic. "Înţeleg pe deplin frustrarea, dificultatea este să ştii cum să direcţionezi această frustrare într-un mod mai constructiv mai degrabă decât distructiv", a precizat el.

Interesat de mult timp de problemele legate de mediu, Prinţul Charles şi-a exprimat îngrijorarea că, şi la întâlnirea din Glasgow de pe 31 octombrie, liderii vor "vorbi doar" (făcând aluzie la acel "bla-bla" folosit ironic de Greta) în loc să ia măsuri pentru a reduce drastic emisiile de gaze cu efect de seră. "Problema este să acţionezi la faţa locului", a declarat prinţul Charles, care va participa la întâlnirea de mediu împreună cu Regina Elisabeta a II-a.

El a avertizat că impactul va fi "catastrofal" dacă nu vor fi luate măsuri ambiţioase. "Începe deja să fie catastrofal, deoarece nimic din natură nu poate supravieţui presiunii create de aceste condiţii meteorologice extreme", a subliniat Charles.

În timpul interviului, Prinţul a vorbit şi despre eforturile sale de a-şi reduce amprenta de carbon, explicând că nu mănâncă nici carne, nici peşte două zile pe săptămână şi că şi-a redus consumul de produse lactate. "Dacă mai mulţi oameni ar face acest lucru, ar fi redusă mult presiunea asupra mediului înconjurător", a spus el.

Totodată, el a dispus ca maşina sa, un Aston Martin pe care îl deţine de peste 50 de ani, să fie modificată pentru a funcţiona cu biocombustibil, ceva descris drept "un surplus de vin alb englezesc şi de zer din procesul de fabricare a brânzeturilor". Maşina funcţionează cu un amestec compus din 85% bioetanol şi 15% benzină fără plumb.

Mai mult, e ştiut faptul că, la reşedinţele sale din Highgrove, Birkhall şi Clarence House, moştenitorul tronului britanic a creat grădini organice, care se armonizează perfect cu natura.Recente pe Ok! Magazine

Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Concert Chris Norman png
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg