VIDEO Rodica Lazăr, la OK! Popcorn Show: „Oricât ţi-ar fi de foame, oricâtă faimă ai vrea, nu poţi să faci chiar orice!”

2 martie, 2020
1 la gomera 4 jpg jpeg

Invitată la OK! Popcorn Show, actriţa nominalizată la Premiul Gopo pentru rolul din „La Gomera” a povestit despre filmul lui Corneliu Porumboiu, care a adus-o la cea de-a patra nominalizare la premiile industriei cinematografice româneşti, şi despre drumul ei până aici

La acestă ediţie OK! Popcorn Show am pătruns în atmosfera Gopo, în aşteptarea galei filmului românesc, care va avea loc pe 24 martie. Juriul Gopo a avut de ales între 22 de pelicule româneşti din 2019 pentru a desemna nominalizările. Dintre acestea, filmul lui Corneliu Porumboiu conduce cursa, cu cele mai multe nominalizări, 13 la număr.  Iar în continuare, 600 de specialişti din industria cinematografică vor vota câştigătorii.

Interesant este că, dintre cele 3 prezenţe feminine care definesc filmul La Gomera, toate cele 3 au fost nominalizate la Gopo. Şi fiecare dintre ele reprezintă o altă tipologie, Porumboiu realizând un casting extrem de interesant: românca cunoscută peste hotare, la primul rol într-un film românesc – Catrinel Menghia, actriţa care în ultimii ani este pe val cu variate proiecte, lungmetraje sau seriale TV – Rodica Lazăr, şi actriţa care revine spectaculos la 70 de ani, Julieta Szönyi, dar pe care toţi ne-o amintim din rolurile Otilia (“Felix şi Otilia”) şi Adnana (serialul “Toate pânzele sus”). Cu aceasta din urmă, Rodica Lazăr concurează la categoria “cea mai bună actriţă într-un rol secundar”.

Am vorbit cu Rodica despre ce înseamnă cea de-a patra nominalizare la Gopo pentru ea, ce-i aduce o astfel nominalizare unui actor roman, care a fost drumul ei până aici şi am dezbătut subiecte precum “Ce nu ai face într-un film?”.

„N-am fost pusă în situaţia asta, să mă gândesc ce va zice fiica mea, Dora când va creşte dacă m-ar vedea într-un film într-o anumită ipostază. Ea are deja 12 ani, iar 12 este noul 15. Şi n-o să mă gândesc la asta. Ştii ce? N-o să mă gândesc la asta. E treaba ei cum va judeca! Bine, acum glumesc, pentru că nu am fost pusă în situaţia asta. Oricât ţi-ar fi de foame, oricâtă faimă ai vrea, nu poţi să faci chiar orice! Nu cred că poţi face orice. Sau sigur, poţi. Dar nu eu. Şi nici nu judec.”

Cum este acum situaţia financiară pentru un actor român de talia ei, nominalizat la Gopo?

„E OK. Vorbeam zilele trecute cu o colegă la teatru despre cât de săraci am fost. Sunt sigură că ai mei colegi care au  cu 10 ani mai puţin n-au mai trăit ce am trăit noi în facultate. Am fost foarte săraci. Acum pare incredibil. Mi-a spus un coleg: Băi, Lazăr, mai ştii tu perechea aia de blugi pe care îi aveai tu în facultate?! Dar am muncit doar până am intrat la facultate, apoi a fost imposibil să fac UNATC şi să şi muncesc în acelaşi timp. De-asta era, de fapt, săraci. Că nu munceam”, şi-a amintit cu sinceritate şi umor Rodica Lazăr.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg