VIDEO TIFF salvează depozitul de filme!

4 iunie, 2014

Urmăreşte acest filmuleţ fascinant despre un loc din Cluj cu totul aparte, pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania îl aduce în atenţie: marea de pelicule de film abandonate pe strada Maiakovski nr. 31-35!

Urmăreşte acest filmuleţ fascinant despre un loc din Cluj cu totul aparte, pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania îl aduce în atenţie: marea de pelicule de film abandonate pe strada Maiakovski nr. 31-35!

Este vorba despre fostul depozit comunist al RADEF RomâniaFilm - un spaţiu acum părăsit. Cum altfel?! Ca atâtea alte lăcaşe de cultură din ţară, în special cinematografe lăsate complet în paragină într-o Românie în care se pare că se poartă exclusiv mersul la film în mall-uri. Cei de la TIFF au găsit astfel ocazia perfectă pentru a trage un semnal de alarmă, demarând cea mai amplă campanie menită să responsabilizeze publicul şi autorităţile şi să găsească soluţii pentru refacerea reţelei de cinematografe din România. Astfel, „Salvaţi Marele Ecran!”, este un apel de strângere de fonduri pentru Depozitul de Filme.

Campania a fost anunţată oficial la deschiderea TIFF şi urmăreşte, într-o primă etapă, transformarea acestui loc din Cluj despre care vă spuneam într-un spaţiu alternativ de cultură urbană, care va găzdui proiecţii de film şi alte evenimente culturale - cel mai probabil, un Muzeu al Cinematografiei.

Donaţiile pentru igienizarea, ecologizarea şi amenajarea Depozitului de Filme pot fi făcute pe site-ul www.we-are-here.ro/p/salvatimareleecran-cluj, dar şi în locaţiile TIFF, dacă ajungi până duminică la Cluj (Cinema Florin Piersic, Casa TIFF, Piaţa Unirii), la voluntarii campaniei. Suma necesară într-o primă fază este de 7.000 de euro.

FOTO: TIFFRecente pe Ok! Magazine

Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg