Vizită surpriză la Kiev! Premierul Justin Trudeau l-a întâlnit pe micul erou al Ucrainei

9 mai, 2022
Justin Trudeau in Ucraina Volodimir Zelenski (4) Patron cainele erou jpg

În tmp ce Jill Biden se întâlnea cu Prima Doamnă a Ucrainei la Uzgorod, premierul canadian ajungea la Kiev.

A fost o duminică plină pentru cuplul prezidenţial ucrainean, care a primit vizita a două personalităţi importante de peste Ocean. Dacă la graniţa vestică Olena Zelenska se întâlnea în mare secret cu Jill Biden, Prima Doamnă a Americii, Volodimir Zelenski îl primea în Capitală pe Justin Trudeau, premierul Canadei.

Vizitele ambilor oficiali au fost ţinute secrete, din raţiuni evidente de securitate, şi divulgate abia când aceştia nu se mai aflau pe teritoriul Ucrainei.

Dacă, la frontiera cu Slovacia, soţia preşedintelui american vedea cum o şcoală a fost transformată în adăpost şi depozit de materiale de strictă necesitate, la Kiev lui Trudeau îi era prezentat micul erou al Ucrainei. Este vorba despre Patron, câinele din rasa Jack Russell, care a ajuns o adevărată vedetă după ce i-a ajutat pe militarii ucraineni să depisteze minele lăsate în urmă de ruşi.

Patron (în traducere, Glonț) este membru al armatei şi are propria sa vestă antiglonţ. Misiunea lui este extrem de importantă, cele câteva sute de mine descoperite de nasul său deja specializat în depistarea de explozibil salvând multe vieţi. De aceea, el este numit şi "câinele-erou" şi, drept recompensă, primeşte mai mult caşcaval, trataţia lui preferată.

Justin Trudeau a ajuns în Ucraina fix în ziua în care președintele Volodimir Zelenski a decorat mai mulți pirotehniști ucraineni, inclusiv pe Patron, care a primit o medalie onorifică alături de camarazii săi.

Misiunea lui Justin Trudeau a fost una specială. După ce a vizitat oraşul Irpin, care a fost ocupat temporar de trupele ruse, premierul Canadei a anunţat că va acorda mai multă asistenţă militară Ucrainei, furnizând drone cu camere de luat vederi, imagini prin satelit, arme de calibru mic, muniție și finanțare pentru operațiuni de deminare. Iar, într-o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat redeschiderea ambasadei Canadei la Kiev.



Recente pe Ok! Magazine

Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG