Vizită surpriză la Kiev! Premierul Justin Trudeau l-a întâlnit pe micul erou al Ucrainei

9 mai, 2022
Justin Trudeau in Ucraina Volodimir Zelenski (4) Patron cainele erou jpg

În tmp ce Jill Biden se întâlnea cu Prima Doamnă a Ucrainei la Uzgorod, premierul canadian ajungea la Kiev.

A fost o duminică plină pentru cuplul prezidenţial ucrainean, care a primit vizita a două personalităţi importante de peste Ocean. Dacă la graniţa vestică Olena Zelenska se întâlnea în mare secret cu Jill Biden, Prima Doamnă a Americii, Volodimir Zelenski îl primea în Capitală pe Justin Trudeau, premierul Canadei.

Vizitele ambilor oficiali au fost ţinute secrete, din raţiuni evidente de securitate, şi divulgate abia când aceştia nu se mai aflau pe teritoriul Ucrainei.

Dacă, la frontiera cu Slovacia, soţia preşedintelui american vedea cum o şcoală a fost transformată în adăpost şi depozit de materiale de strictă necesitate, la Kiev lui Trudeau îi era prezentat micul erou al Ucrainei. Este vorba despre Patron, câinele din rasa Jack Russell, care a ajuns o adevărată vedetă după ce i-a ajutat pe militarii ucraineni să depisteze minele lăsate în urmă de ruşi.

Patron (în traducere, Glonț) este membru al armatei şi are propria sa vestă antiglonţ. Misiunea lui este extrem de importantă, cele câteva sute de mine descoperite de nasul său deja specializat în depistarea de explozibil salvând multe vieţi. De aceea, el este numit şi "câinele-erou" şi, drept recompensă, primeşte mai mult caşcaval, trataţia lui preferată.

Justin Trudeau a ajuns în Ucraina fix în ziua în care președintele Volodimir Zelenski a decorat mai mulți pirotehniști ucraineni, inclusiv pe Patron, care a primit o medalie onorifică alături de camarazii săi.

Misiunea lui Justin Trudeau a fost una specială. După ce a vizitat oraşul Irpin, care a fost ocupat temporar de trupele ruse, premierul Canadei a anunţat că va acorda mai multă asistenţă militară Ucrainei, furnizând drone cu camere de luat vederi, imagini prin satelit, arme de calibru mic, muniție și finanțare pentru operațiuni de deminare. Iar, într-o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat redeschiderea ambasadei Canadei la Kiev.Recente pe Ok! Magazine

Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg