Vocea României sau X Factor?

3 octombrie, 2011

N-aş vrea să-l compar pe Horia Brenciu cu Mihai Morar. Râde lumea de noi după aia. Asta chiar dacă sunt un constant admirator al felului în care cel din urmă reuşeşte să se sincronizeze. Mihai Morar demonstrează că românii au talent. Poate să ţină sprânceana din stânga ridicată şi simultan să şi pară că zice ceva. E tare de tot. Are o gesticulaţie de star hip hop şi pleacă tot timpul de la premisa că spune lucruri decisive. Vorbeşte serios. Asta îl face într-adevăr un tip bun pentru divertisment.

Mă uitam ba la “Vocea României”, ba la “X Factor”. Şi cum stăteam eu aşa aflu ratingurile. Prima emisiune, peste un milion de telespectatori. “X Factor”, peste 500 000. Şi una şi cealaltă… mulţi telespectatori. Cum stăteam eu aşa, îmi vin în minte chestiile denumite împotriva logicii emisiuni. Care, deşi se justifică prin voinţa publicului, abia adună 200.000-300.000 de telespectatori în momentele esenţiale ale lor. Băi, cât tupeu şi cât ridicol dezvoltă toţi infantilii ăştia care trăiesc zilnic cu senzaţia că fac televiziune! Şi mă întorc la aceste două show-uri TV, care mai povestesc încă o dată ceva despre gusturile publicului.

Care e diferenţa între cele două? Eu cred că diferenţa greu de ratat e cea dintre cele două jurii. În tipul acesta de show, juriul dă credibilitate. Îl face să pară straniu sau important. Juriul îi dă viaţă. N-aş vrea să-l compar pe Horia Brenciu cu Mihai Morar. Râde lumea de noi după aia. Asta chiar dacă sunt un constant admirator al felului în care cel din urmă reuşeşte să se sincronizeze. Mihai Morar demonstrează că românii au talent. Poate să ţină sprânceana din stânga ridicată şi simultan să şi pară că zice ceva. E tare de tot. Are o gesticulaţie de star hip hop şi pleacă tot timpul de la premisa că spune lucruri decisive. Vorbeşte serios. Asta îl face într-adevăr un tip bun pentru divertisment. E haios aşa. Şi acum să ne apucăm să-l comparăm pe Adrian Sână cu Marius Moga iar ar fi nebunia minţii. Loredana şi Paula Seling? Să fim serioşi. Ambele showuri sunt bune. Distanţa de popularitate ţine de cei care le legitimează ca fiind importante. Nu-i uşor să faci o emisiune cu Mihai Morar. Dincolo de ideea că e şi caraghios să pleci de la premisa că el ar fi specialist în muzică. Diferenţa cealaltă e de plasament. “Vocea României” se întâmplă marţi şi-l are concurent pe Dan Negru cu “Plasa de stele”. Deci există un tip de concurenţă. “X Factor” e sâmbătă şi se bate cu filmul de pe Pro TV. În fine, mai e de surmontat obiceiul ca Pro TV-ul să facă mai mult rating decât Antena 1. Cu toate că în ultima vreme diferenţele s-au mai ameliorat.

În concluzie, să ai o emisiune cu Mihai Morar cu peste 500. 000 de telespectatori e o performanţă mai mare decât una cu Horia Brenciu şi un milion de telespectatori. „X Factor“ pare deci mai bună.Recente pe Ok! Magazine

Andra 9W0A0025 mod (3) jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Mirela Retegan este foarte încântată de faptul că face echipa bună cu fiica ei de 22 de ani, Maya
FotoJetamf jpg
Nasty la Cannes colaj jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Eva Longoria, GettyImages (2) jpg
FotoJet J Lo silver jpg
Demi Moore la Cannes GettyImages 2154037183 jpg
Ben Affleck și Jennifer Garner, Foto Profimedia (2) jpg
Richard Gere si fiul Homer  profimedia 0874028470 jpg
FotoJet Monica jpg
cristina cioran alex dobrescu
Catrinel Marlon la Cannes profimedia 0875276538 jpg
Bella Hadid transparentă la Cannes, Profimedia (3) jpg
Mădălina Diana Ghenea la Veneția, Getty (2) jpg
Bruni Benjamin Biolay jpg
 Jason Momoa, GettyImages (1) jpg