Vocea României sau X Factor?

3 octombrie, 2011

N-aş vrea să-l compar pe Horia Brenciu cu Mihai Morar. Râde lumea de noi după aia. Asta chiar dacă sunt un constant admirator al felului în care cel din urmă reuşeşte să se sincronizeze. Mihai Morar demonstrează că românii au talent. Poate să ţină sprânceana din stânga ridicată şi simultan să şi pară că zice ceva. E tare de tot. Are o gesticulaţie de star hip hop şi pleacă tot timpul de la premisa că spune lucruri decisive. Vorbeşte serios. Asta îl face într-adevăr un tip bun pentru divertisment.

Mă uitam ba la “Vocea României”, ba la “X Factor”. Şi cum stăteam eu aşa aflu ratingurile. Prima emisiune, peste un milion de telespectatori. “X Factor”, peste 500 000. Şi una şi cealaltă… mulţi telespectatori. Cum stăteam eu aşa, îmi vin în minte chestiile denumite împotriva logicii emisiuni. Care, deşi se justifică prin voinţa publicului, abia adună 200.000-300.000 de telespectatori în momentele esenţiale ale lor. Băi, cât tupeu şi cât ridicol dezvoltă toţi infantilii ăştia care trăiesc zilnic cu senzaţia că fac televiziune! Şi mă întorc la aceste două show-uri TV, care mai povestesc încă o dată ceva despre gusturile publicului.

Care e diferenţa între cele două? Eu cred că diferenţa greu de ratat e cea dintre cele două jurii. În tipul acesta de show, juriul dă credibilitate. Îl face să pară straniu sau important. Juriul îi dă viaţă. N-aş vrea să-l compar pe Horia Brenciu cu Mihai Morar. Râde lumea de noi după aia. Asta chiar dacă sunt un constant admirator al felului în care cel din urmă reuşeşte să se sincronizeze. Mihai Morar demonstrează că românii au talent. Poate să ţină sprânceana din stânga ridicată şi simultan să şi pară că zice ceva. E tare de tot. Are o gesticulaţie de star hip hop şi pleacă tot timpul de la premisa că spune lucruri decisive. Vorbeşte serios. Asta îl face într-adevăr un tip bun pentru divertisment. E haios aşa. Şi acum să ne apucăm să-l comparăm pe Adrian Sână cu Marius Moga iar ar fi nebunia minţii. Loredana şi Paula Seling? Să fim serioşi. Ambele showuri sunt bune. Distanţa de popularitate ţine de cei care le legitimează ca fiind importante. Nu-i uşor să faci o emisiune cu Mihai Morar. Dincolo de ideea că e şi caraghios să pleci de la premisa că el ar fi specialist în muzică. Diferenţa cealaltă e de plasament. “Vocea României” se întâmplă marţi şi-l are concurent pe Dan Negru cu “Plasa de stele”. Deci există un tip de concurenţă. “X Factor” e sâmbătă şi se bate cu filmul de pe Pro TV. În fine, mai e de surmontat obiceiul ca Pro TV-ul să facă mai mult rating decât Antena 1. Cu toate că în ultima vreme diferenţele s-au mai ameliorat.

În concluzie, să ai o emisiune cu Mihai Morar cu peste 500. 000 de telespectatori e o performanţă mai mare decât una cu Horia Brenciu şi un milion de telespectatori. „X Factor“ pare deci mai bună.Recente pe Ok! Magazine

Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg