Woody Allen, desfiinţat de studenţi. Spaniolii vor să-i dărâme statuia!

9 februarie, 2018
American Film Institute's 45th Life Achievement Award Gala Tribute to Diane Keaton   Fixed Show jpeg

Efectul Weinstein continuă, lovind în triada genialilor culpabili: Tarantino, Polanski şi, bineînţeles, Woody Allen!

Woody Allen şi soţia lui, Soon-Yi Previn - cea care fusese adoptată de Mia Farrow cu un an înainte de a începe relaţia cu regizorul.

La Universitatea din San Diego, pe coasta Californiei de Sud, cursul dedicat filmelor lui Woody Allen avea până nu demult succes. Lucrurile s-au schimbat, însă, în noua epocă în care lupta împotriva abuzurilor sexuale e mai aprigă ca oricând. Iar acum nu doar că scăzut dramatic interesul pentru acest curs care glorifică un regizor acuzat de viol chiar de către fiica lui adoptivă. Sute de oameni au semnat o petiţie pentru a anula cursul, după ce Dylan Farrow şi-a reînnoit acuzaţiile la adresa lui Allen.

"Oameni ca Woody Allen, care au fost acuzaţi de sau au participat la agresiuni sexuale n-ar trebui să fie subiectul unor cursuri în care se vorbeşte despre cât de măreaţă este munca lor. Acest curs trebuie scos din manuale pentru totdeauna, astfel încât nimeni să nu fie nevoit să-l vadă pe acel pedofil glorificat într-o instituţie educaţională vreodată", se spune în petiţie. Steven Adler, profesorul cu o experienţă semnificativă pe Broadway, care predă acest curs, nu a comentat încă în niciun fel această petiţie.

Între timp, efectele se văd şi în altă parte. Activiştii din Spania cer ca statuia lui Allen ridicată în Ovideo (acolo unde a filmat o parte din Vicki Cristina Barcelona) să fie dată jos. Iar despre următorul lui film, "A Rainy Day in New York", se spune că s-ar putea să nu mai apară.

Efectul acesta de tăvălug asupra lui Allen a fost îndelung aşteptat de Dylan Farrow, fiica adoptată de Mia Farrow şi Woody pe când formau un cuplu. Dylan şi-a acuzat tatăl adoptiv în mai multe rânduri, dar s-a lovit de ridicările din umeri ale unor persoane celebre, pentru care renumele de cineast al lui Woody a contat mai mult...

Dylan şi Mia Farrow

În 2014, Dylan impresiona o lume întreagă cu confesiunea sa făcută într-o scrisoare deschisă. „Care e filmul tău favorit regizat de Woody Allen? Înainte să răspunzi, ar trebui să ştii asta: pe când aveam 7 ani, el m-a luat de mână şi m-a dus într-un pod îngust ca un dulap, la etajul întâi al casei noastre. Mi-a spus atunci să mă întind pe spate şi să mă joc cu trenul electric al fratelui meu. Apoi m-a molestat“, a scris Dylan pe website-ul New York Times - detaliind totodată cum s-a luptat cu tulburările de alimentaţie, cu tendinţa toxică de-a se tăia pe mână şi cu oroarea de bărbaţi, după traumatizantul incident.

Nu în ultimul rând, chiar şi căsnicia lui de 20 de ani cu Soon-Yi este văzută de mulţi ca o dovadă în plus a comportamentului deviant, având în vedere că Soon-Yi i-a fost fiică adoptivă. Ea este fata adoptată din Seul de Mia Farrow în 1978, cu un înainte de a începe relaţia cu Woody Allen. Aşadar, la vremea când s-a îndrăgostit de Mia, Woody a încercat să se comporte ca un tată şi pentru Soon-Yi. Doar că, între timp, sentimentele lui au luat o turnură... şocantă pentru mulţi, care nu face decât să susţină veridicitatea celor spuse de Dylan Farrow.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

FotoJet Demi (1) jpg
Clint Eastwood Christina Sandera GettyImages 464219426 jpg
FotoJet J LO jpg
The Crown Elizabeth Debicki Diana foto Charlotte Hadden jpg
FotoJet Lidl jpg
Joe Biden s a retras   Casa Albă  (1) jpg
Adelina Pestrițu și Virgil Șteblea la nunta de lemn la 5 ani de la casatorie (6) jpeg
Neveste disperate profimedia 0137124947 jpg
Emilia Popescu 1 jpg
Mihai Constantin, Liceenii vs Tatutu jpg
Kate Hudson, Matthew McConaughey, Profimedia (1) jpg
Melania și Donald Trump FotoJet (1) jpg
Jennifer Lopez în Hamptons, Profimedia (5) jpg
Laura Cosoi și familia sa jpg
Eva Longoria, Pprofimedia (4) jpg
Blake Lively GettyImages 2151190414 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la nuntă PNG
nunta Ianis Hagi si Elena Tanase cu flori de la Floraria Iris a lui Nicu Bocancea   Facenbook  (7) jpg