Zbori pentru prima oara? Iata ce trebuie sa stii inainte sa cumperi bilete de avion!

22 iulie, 2021
3 avion1 jpg jpeg

Omenirea a visat sa zboare timp de milenii, iar in ultima suta de ani acest vis a devenit realitate, astfel incat o calatorie cu avionul a devenit ceva obisnuit pentru tot mai multe persoane.

Daca nu te numeri inca printre cei care au plutit pe deasupra norilor in drum spre o destinatie exotica sau spre prietenii din strainatate, iata ce trebuie sa stii, inainte de a cumpara pentru prima data bilete avion!

Amanunte de care trebuie sa tii cont

stanga
dreapta
1 avion1 jpg jpeg
2 avion2 jpg jpeg

Odata ce ti-ai ales destinatia de calatorie, vei avea nevoie sa faci rezervarea biletelor. Exista mai multe metode prin care iti poti cumpara bilete de avion spre diferite destinatii. De exemplu, compania aeriana romaneasca Animawings iti pune la dispozitie urmatoarele posibilitati:

• poti sa apelezi la serviciul Call Center;

• ai la dispozitie, in acelasi scop, website-ul oficial Animawings.com;

• o alta varianta este reprezentata de agentiile de turism partenere Animawings.

Animawings va transporta doar acei pasageri al caror nume apare pe bilet, pasagerul fiind obligat sa detina un document de identitate valabil in functie de destinatie, fie ea interna sau externa, in acord cu prevederile legale. In cazul special al excursiilor scolare, se permite un numar de maximum 12 minori pentru fiecare insotitor adult.

Politica de bagaje a companiei

Atunci cand iti cumperi bilete de avion, trebui sa te informezi si in legatura cu politica de bagaje a companiei cu care vrei sa calatoresti. Pentru a nu te trezi cu surprize, precum obligatia de a plati vreo taxa suplimentara, este necesar sa stii care sunt reglementarile atat in ceea ce priveste bagajele de mana, pe care le porti in permanenta cu tine, cat si bagajele de cala.

La compania Animawings, fiecare pasager poate sa aduca la bord, in functie de conditiile tarifare pentru care opteaza cand cumpara bilete de avion, pana la doua bagaje de mana si patru bagaje de cala. De asemenea, pot fi aduse la bord si produsele cumparate din magazinele duty free din aeroport.

Bagajul de mana acceptat variaza in functie de alegerea pe care o faci in momentul rezervarii. Exista doua variante: bagajul mic de mana, de maximum 6 kilograme si cu dimensiunile maxime de 40 x 20 x 28 de centimetri. A doua varianta consta intr-un bagaj mai mare de mana, cu greutatea de cel mult 10 kilograme si dimensiunile maxime de 55 x 40 x 20 de centimetri.

In ceea ce priveste bagajele de cala, acestea trebuie sa cantareasca cel mult 23 de kilograme si sa aiba dimensiunile maxime de 100 x 80 x 30 de centimetri. De asemenea, pasagerii sunt sfatuiti sa nu transporte bunuri de valoare sau fragile in bagajul de cala.

Exista reglementari speciale referitoare la instrumentele muzicale, la echipamente sportive si la animalele de companie. De pilda, Animawings permite, contra cost, transportul de animale mici in cabina, doar caini si pisici, cu masa de cel mult 8 kilograme, inclusiv cusca.

Pentru a afla detalii despre formalitatile necesare intr-o astfel de situatie, poti vizita site-ul Animawings.com! Este locul din care poti cumpara bilete avion spre destinatii multiple, din Romania si din strainatate. Bine informat, te vei bucura din plin de experienta deosebita a primului zbor!Recente pe Ok! Magazine

3 1 sandra bullock shutterstock 108203345 jpg jpeg
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
brad12 jpg
urban1 jpg
jen1 jpg
Valentina Pelinel propriul hotel in Olimp (18) jpg
Theo Rose in distributia filmului Clanul de la Pro TV (7) jpg
Carlos Santana profimedia 0403844476 jpg
livia43 jpg
anca serea adi sina png
David Popovici la Campionatul European de Inot pentru Juniori de la Otopeni (1) jpg
Linda Evangelista profimedia 0282765230 jpg
Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg