Zelenski a supravieţuit după trei atentate într-o săptămână! 400 de mercenari fuseseră trimişi la Kiev ca să-l omoare pe preşedintele ucrainean

5 martie, 2022
1 1 volodymyr zelensky profimedia 0664430069 jpg jpeg

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a supravieţuit tuturor încercărilor de asasinat la adresa lui, care s-au petrecut în ultima săptămână. Pe 27 februarie, presa internaţională scria despre cei peste 400 de mercenari ruşi care au fost aduşi din Africa pentru a-l asasina pe liderul ucrainean. Cum au fost opriţi aceştia?

Se pare că o miliţie privată, cunoscută ca Grupul Wagner, a primit ordine de la Vladimir Putin să-i omoare pe Zelenski şi pe alţi membri ai guvernului ucrainean, pentru a-i permite Moscovei să cucerească Ucraina.

The Times ne informează că armata privată, condusă de oligarhul Yevgeny Prigozhin – aliatul lui Putin – a fost adusă în urmă cu cinci săptămâni în zonă pentru a bifa o misiune specială, în schimbul unei sume colosale de bani. Gruparea formată din mercenarii conduşi de Kremlin şi-a unit forţele cu echipele speciale cecene, care au primit aceleaşi ordine de a-l înlătura pe preşedintele ucrainean de la putere. În cel mai brutal mod posibil, evident!  

stanga
dreapta
3 volodymyr zelensky profimedia 0664429283 jpg jpeg
4 volodymyr zelensky profimedia 0664430041 jpg jpeg
5 volodymyr zelensky profimedia 0664434363 jpg jpeg
6 volodymyr zelensky profimedia 0664787910 jpg jpeg
7 volodymyr zelensky profimedia 0665747565 jpg jpeg
8 volodymyr zelensky profimedia 0666269253 jpg jpeg
9 volodymyr zelensky profimedia 0665785157 jpg jpeg
1 1 volodymyr zelensky profimedia 0664430069 jpg jpeg

Lista victimelor mercenarilor includea, pe lângă preşedintele ucrainean, prim-ministrul ţării, întregul guvern şi pe primarul Kyiv Vitali Klitschko, împreună cu fratele lui, Wladimir, cei doi campioni la box care au luat armele şi au ieşit în stradă pentru a-şi apăra ţara de ruşi. Operaţiunea a fost comandată de Kremlin şi s-a dovedit a fi un eşec după ce mercenarii au dat de rezistenţa guvernului ucrainean în dimineaţa de sâmbătă. Sau, mai bine zis, de o măsură care le-a dejucat planurile. 

Ce s-a întâmplat?

Trei atentate confirmate

Asasinii plătiţi au fost infiltraţi ca militanţi împotriva războiului, cu ajutorul Serviciilor Secrete Federale ruseşti, adică succesorul vechiului KGB, după cum ne informează The Times.

Secretarul Securităţii Naţionale şi al Apărării din Ucraina a confirmat cele trei atentate la adresa lui Volodomir Zelenski şi a declarat, pentru presa locală, că a primit informaţii de la agenţi dubli care “nu vor să ia parte în acest război sângeros”.

Acest Wagner Group are 400 de membri în Kiev, care s-au infiltrat în Ucraina având o misiune specială şi o “listă a crimelor” de 24 de oameni. Dacă misiunea lor ar fi avut succes, Putin s-ar fi putut detaşa complet de acţiunea mercenarilor, neputându-se face o legătură clară între ei şi Kremlin.

“Decapitarea unui şef de stat este o misiune de o importanţă extremă”, a dezvăluit o sursă pentru The Times. “În ceea ce priveşte impactul asupra politicii ruseşti, aceasta ar fi cea mai mare misiune a lor de până acum. Şi ar fi avut un impact major asupra războiului”, a continuat acesta.

Planul mercenarilor a fost sabotat în timpul weekendului trecut, când Kievul a instaurat starea de asediu asupra oraşului Kiev, iar populaţia a primit ordine să nu părăsească locuinţa timp de 36 de ore, pentru ca soldaţii ucrainiei să mărşăluiască pe străzi şi să ucidă orice sabotori ruşi întâlnesc.  

Cineva care cunoaşte activitatea Grupului Warner a dezvăluit pentru The Times că între 2.000 şi 4.000 de mercenari au intrat în Ucraina în ianuarie, însă aveau alte misiuni. Mercenarii care-l aveau ca ţintă pe Zelenski reuşeau să-i urmărească pe preşedinte şi pe colegii lui prin telefoanele lor mobile.

Acţiunile cecenilor

Grupul cecen a încercat să-l omoare pe liderul ucrainean pe 1 martie, după care Secretarul Securităţii Naţionale din Ucraina ea recunoscut căi  au întâlnit două trupe de asasini, după cum ne informează Fox News. Cecenii sunt cunoscuţi pentru cruzimea de care dau dovadă în acţiunile lor.

Vestea că s-a ordonat asasinarea lui Zwelenski nu l-a şocat prea tare pe preşedintele ucrainean. Acesta a şi recunoscut că devenise “ţinta nr. 1” a ruşilor, într-un comunicat adresat lumii întregi. Iar, atunci când preşedintele american Biden s-a oferit să-l scoată pe acesta teafăr şi nevătămat din Ucraina, Volodomir i-a spus acestuia: “Am nevoie de muniţie, nu de o călătorie!”.

Wagner a avut operaţiuni în Africa şi Orientul Mijlociu, iar, în Ucraina, a acţionat la sol, pentru a ghida tancurile ruseşti să înainteze în capitala ucraineană. Se pare că această miliţie a ştiut de planurile lui Putin încă din decembrie 2021, chiar şi înainte ca armata rusă să afle de intenţia lui Putin de-a invada Ucraina. Soldaţii şi generalii lui Putin s-au temut să se opună invaziei şi mai mulţi militari au fost executaţi pentru nerespectarea ordinelor, susţin mercenarii.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

ale3 jpg
Serena Williams (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg
laura11 jpg
Paris Jackson jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Ashton Kutcher şi Mila Kunis au o avere de 255 de milioane de dolari jpeg
olivia1 jpg
carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg