Zi decisivă în SUA: cu cine votează aceste celebrităţi? Taberele VIP pro şi contra Trump

3 noiembrie, 2020
1 vedete alegeri jpg jpeg

Azi este ziua cea mare, în care se dă bătălia la urnele de vot între Joe Biden şi Donald Trump. Aşteptările privind prezenţa la vot a americanilor au fost deja depăşite. Iar aceste vedete şi-au manifestat deschis opţiunile politice

În tabăra lui Donald Trump se numără artişti precum Kid Rock - rockerul republican a jucat golf cu Trump de mai multe ori, a şi apărut în campanie alături de el şi îl descrie pe preşedintele american drept un tip cool. Un alt susţinător al preşedintelui republican este tatăl Angelinei Jolie, actorul Jon Voight, care a declarat deschis că nu îl poate suferi pe Joe Biden. Kristie Alley, Roseanne Barr, Stephen Baldwin, fratele lui Alec Baldwin sunt şi ei în tabăra lui Trump. Ba chiar şi rapper-ul 50 cent, care şi-a argumentat opţiunea prin faptul că nu e de acord cu planul fiscal al lui Biden. "Nu-mi pasă dacă lui Trump nu-i plac persoanele de culoare. Votaţi-l!", a scris 50 Cent. 

Tabăra democratului Joe Biden este, în schimb, mult mai numeroasă. O seamă de muzicieni au şi acceptat să participe în mod virtual la Convenţia Partidului Democrat - printre aceştia numărându-se şi John Legend. Dar şi Taylor Swift şi Lady Gaga. "El este preşedintele de care avem nevoie, a scris Gaga pe contul ei de Twitter despre Biden, artista fiind de multă vreme o democrată convinsă (a fost la fel de implicată şi atunci când a candidat Hillary Clinton). Şi în rândul actorilor sunt mulţi susţinători ai lui Biden, precum Jennifer Lawrence, Julia Louis-Dreyfus, Cher, dar şi Dwayne Johnson, care a afirmat că 2020 este primul an în care îşi manifestă deschis opţiunea politică. Tom Hanks este un alt nume greu din tabăra lui Joe Biden. Actorul declara în 2016 că ar fi o zi neagră ziua alegerilor dacă ar câştiga Trump. Patru ani mai târziu, Hanks se teme de o a doua zi neagră. Starul hollywoodian a şi participat la o strângere de fonsuri pentru Biden în august, adunând 750.000 de dolari. O altă susţinătoare vocală a lui Biden este Jennifer Aniston. "Vă rog să vă gândiţi bine cine va fi cel mai afectat de aceste alegeri dacă nimic nu se va schimba: de la comunitatea LGBT la afro-americani. Preşedintele nostru a decis că rasismul nu este o problemă. Nu e vorba despre un anume candidat, ci efectiv despre viitorul ţării şi al lumii", a scris actriţa pe contul ei de social media.

Şi mai multe celebrităţi au ales pur şi simplu să îndemne oamenii să participe la vot - dar nu şi-au declarat deschis opţiunea. Iar campaniile extinse de încurajare a votului au dat rezultate - prezenţa la vot a depăşit deja aşteptările. Şi deşi sondajele l-au dat favorit pe Joe Biden, de data aceasta, din cauza condiţiilor diferite de vot provocate de coronavirus, predicţiile sunt mai greu de făcut.

Foto: Instagram, Twitter



Recente pe Ok! Magazine

Anna Nicole Smith, Getty (2) jpg
britney spears
 nunta lui Conrad Mericoffer cu Ana Odagiu   Instagram (2) jpg
Bruce Willis și Emma Heming în 2019, GettyImages 1083172626 jpg
nunta lui Edy Kovacs cu Ana Baniciu   Grabazei Photography (2) jpg
Sophia Loren, deschidere restaurant jpg
banner cristina cioran png
Simona Urzica si Marius Urzica, impreuna cu fiica lor, Yasmin   arhiva personala (1) jpg
Miley în Vogue, Instagram PNG
Ioana Ginghină s a căsătorit jpg
Madalina Ghenea si Philipp Plein impreuna la Milano   Instagram (1) jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
FotoJetCuplunou jpg
Carmen Iohannis și Jill Biden în SUA, 2022, Profimedia (2) jpg
FotoJetWitches jpg
Jada Pinkett Smith are o noua podoaba capilara   Facebook jpg
emmanuel macron brigitte macron jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta lor din 199d   Alain Morvan jpg